BEKLENEN ALBÜME GÜNLER KALDI

Bu hafta Çarşamba akşamı yolum çok güzel bir sebep için Moda’ya düştü. Moda’nın kendine has sıcak havası fonda, sokaklarında mutlu mutlu cirit atan kedilerine baka baka Erekli & Tunç stüdyosuna geldim. Kalben’in beklenen albümünü herkesten önce dinlemek bu yolculuğun tek sebebiydi.

Haberin Devamı

Stüdyoya adım attığımda Kalben’in güçlü sesi içerde yankılanıyordu. Stüdyoda kaldığım 3 saat boyunca hem duya duya aşık olduğum Kalben şarkılarının albüm versiyonlarını, hem de ilk defa dinlediğim yepyeni şarkılarını herkesten önce dinleyip biraz olsun sindirdim.

BEKLENEN ALBÜME GÜNLER KALDI

Lafı uzatmayıp biraz albümle ilgili detayları verip sizlerin merakını dindirmek isterim. Söz konusu albümde 15 şarkı yer alıyor; bunların 2 tanesi akustik versiyon ve bir tane de çok uzun süre konuşulacak bir cover var. Albümdeki 10 şarkının söz ve müziği bizzat Kalben’e ait, Kalben 2 şarkıda Berkant Ali İncesaraç ile birlikte çalışmış. Şarkıların aranjesini Berkant Ali İncesaraç üstlenirken, mix Tolga Görsev’e ait, tüm kayıt  da Erekli & Tunç stüdyolarında gerçekleşmiş.

Haberin Devamı

BEKLENEN ALBÜME GÜNLER KALDI

Stüdyoda albüme dair detay notları Kalben’in menajeri Engin Akıncı’dan dinlerken fonda o beklenen albümdeki cover çalmaya başladı ve tüm dikkatim Kalben’in sesine odaklandı. Buradan duyurmakta büyük bir mutluluk duyuyorum, konserlerinde de söylediği İbrahim Tatlıses’in ‘Haydi Söyle’ şarkısını bu albümde Kalben’den dinleyebileceğiz.

BEKLENEN ALBÜME GÜNLER KALDI

Albüm notlarına devam edelim: Çıkış şarkısı ‘Saçlar’ haftaya Gürcan Keltek tarafından kliplenecek. DMC’den yayınlanacak olan albümün fotoğrafları Aytekin Yalçın objektifinden çıkmış. Kalben’in ilk albümünden bir başka sürpriz o gün ilk defa dinlediğim ‘Ömür Geçmez’ şarkısı oldu. Şarkıda Kalben’e Mabel Matiz de eşlik ediyor.  Mabel’in Kalben’in ilk albümüne bu katkısını çok değerli buluyorum, yeni albüm çıkartan bir sanatçıya diğer sanatçıların destek vermesi beni gerçekten çok duygulandırıyor.

Haberin Devamı

Ufak stüdyo odasında heyecanla albümün detaylarını dinlerken kapıdan Kalben girince sanki en yakın arkadaşımız gelmişçesine hepimiz kalkıp onu tebrik sırasına girdik. Kalben utangaç, mutlu ama çok heyecanlı, bizler de müziğinin verdiği mutluluk ve gurur karışımı duygularla ortaya çıkan bu albümün neşesiyle geceyi tamamladık.

Albümün çıkış tarihi net olmasa da Şubat ayı içinde raflarda olacağını söylemek en doğru tarihleme olur.  Hepsinden de önemlisi 16 Şubat lansman konseri Salon İKSV’de, ‘her yerde saçlaaaaaaaar’ diye bağırmak isteyenlere duyurulur!

DAVID BOWIE OLMADAN MÜZİK NASIL OLUR?

BEKLENEN ALBÜME GÜNLER KALDI

Geçen hafta Cuma günü David Bowie’nin yeni yaşı 25. albümü ‘Blackstar’ın yayınlanmasıyla kutlanırken, bu hafta başı hiç beklenmedik bir haberle müzik dünyası en büyük ilham kaynaklarından birini kaybetti. Gözdelerden uzak bir şekilde 18 aydır kanser tedavisi gören sanatçının hastalıkla mücadelesini pazar günü kaybettiği haberi sanatçının resmi twitter sayfasından duyuruldu.

Haberin Devamı

Özellikle twitter’ın böyle anlardaki tepkisi çok hızlı oluyor, insanlar anılarını, en sevdiği Bowie şarkılarını paylaşmaya başladı, twitter baştan aşağı David Bowie renkleriyle doldu taştı. Okuduğum bütün tweet’lerdeki, haberlerdeki ortak gerçek David Bowie’nin müzik dünyasına ışık tutan büyük bir sanatçı olmasında birleşiyor. Bowie’nin ilham verdiği belki yüzlerce sanatçı gün boyu taziyelerinde “sen olmasaydın biz bugün müzikte yoktuk” diyen ortak bir dille sundular. David Bowie’nin geride bıraktığı sanatı, seneler boyu insanlara ışık tutmaya, sanatçılara ilham olmaya devam edecek. Önümüzdeki dönemde muhtemelen birçok anma konserleri ve etkinlikleriyle Bowie’nin göz kamaştıran yaratıcılığını eserleriyle daha çok duymaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

BLACKSTAR VE SONRASI
BEKLENEN ALBÜME GÜNLER KALDI

Bowie vefatından 2 gün önce 25. albümü olan ‘Blackstar’ı yayınlamıştı. Tıpkı en son yayınlanan ‘The Next Day’ albümü gibi ‘Blackstar’ da gizemli bir şekilde, mümkün olduğunca basından habersiz kaydedilmiş.

Bowie’nin uzun yıllardır birlikte çalıştığı Tony Visconti son albümünün de prodüktörü olarak yer almış. Kasım ayında kayıtları tamamlanan albümü Visconti ilk kez dinlediği zaman, şarkı sözlerine dikkat ettiğinde Bowie’nin bir veda albümü yaptığını farketmiş. Tony Visconti Rolling Stone röportajında söylediğine göre bu düşüncesini Bowie’ye söylediğinde sanatçının sadece güldüğünü, konunun üzerinde pek durmadan işine devam ettiğini söylemiş. 18 aydır kanser tedavisi devam eden Bowie 2015 senesi içinde iyileşme belirtileri göstermiş olsa da, Visconti’nin belirttiğine göre geçtiğimiz Kasım ayında maalesef artık tedavilerin cevap vermeyeceği noktaya gelmişler.

BEKLENEN ALBÜME GÜNLER KALDI

Haberin Devamı

En son geçtiğimiz hafta David Bowie ile video konferans yaptığını belirten Tony Visconti, Blackstar’dan sonra yayınlanmak üzere sanatçının üzerinde çalıştığı yeni şarkılar olduğunu belirtmiş. Bowie beklenen sona yaklaştığını bilmesine rağmen en azından birkaç ay daha vaktinin olduğunu düşünerek, Blackstar’dan sonra son bir albüm daha yayınlamak isteğindeymiş.

Bowie vefatından sonra herhangi bir cenaze töreni istemediğini belirttiği için sanatçıyı anma etkinlikleri önümüzdeki ay yapılacak olan Brit Awards’ta ve New York’taki Carnegie Hall’daki  anma konseriyle yapılacak. 

 

Yazarın Tüm Yazıları