‘13 Reasons Why’ geri dönüyor

2017’nin twitter’da en çok konuşulan dizisi olarak ünlenen Netflix’in gözdesi ’13 Reasons Why’ ikinci sezonu ile geri döneceği duyuruldu. İtiraf etmek gerekirse tipik bir gençlik dizisi diye ön yargılıyla yaklaşan ben, 13 bölümü bir çırpıda bitirdikten sonra  gelen söz konusu devam haberi pek memnun etti.

Haberin Devamı

İlk sezon sonunda olayların tam olarak sonuçlanmaması, karakterlerin gelecekte neler yaşayacağını merak edenler bir yanda, ‘13 Reasons Why’ ilk sezon sonunda geldiği sonuçla bitmesi gerektiğini düşünenler diğer yanda, sosyal medya epeydir bu iki tarafla çalkalanıyordu. Jay Asher’in aynı adlı romanından uyarlanan dizi Hannah Baker’ın kendi hayatına dair geride bıraktığı ipuçlarının izini süren lise arkadaşlarını konu ediyor. Diğer yandan da ’13 Reasons Why’  gençlerin ergenlik döneminde yaşadıkları sıkıntılara da mercek tutuyor. Böyle bir sosyal sorumluluk hissi de barındırdığı için dizinin kısa sürede fenomen oluşu, imdb’de yüksek puanlar alması çok da sürpriz sayılmaz doğrusu.

‘13 Reasons Why’ geri dönüyor

Haberin Devamı

Tıpkı bir başka Netflix harikası olan ‘Stranger Things’te olduğu gibi ‘13 Reasons Why’ da müzikleriyle beni büyüledi. Dizinin dünya çapındaki başarısında oyunculuk ve işlenen konunun güncelliğinin yanı sıra, dizi müziklerinin de büyük pay sahibi olduğunu düşünüyorum. The Cure, Joy Division, Billie Eilish, Chromatics, Lord Huron, The Japanese House ve Selena Gomez gibi isimlerin yer aldığı soundtrack albüm de en az dizi kadar ilgi çekmeyi başardı. ’13 Reasons Why’ soundtrack albümünde Yazoo cover’ı ‘Only You’ şarkısını seslendiren Selena Gomez dizinin devam edeceği haberini kendi instagram profilinden de paylaşırken yakaladığı ilgiyi göz önüne alırsak, yeni bölümler için 2018 senesine kadar nasıl bekleyeceğiz inanın ben de bilmiyorum.

‘13 Reasons Why’ geri dönüyor

CALVIN HARRIS’TEN YAZA YENİ ALBÜM MÜJDESİ

Dans müziğinin nev-i şahsına münhasır sanatçısı Calvin Harris bu yaz yayınlayacağı albümünü duyurdu. Yakın zamandaki açıklamalarında bir albüm yayınlamaktansa single çalışmalarıyla ilerleyeceğini belirten sanatçı yazın yayınlayacağı albüm haberi ile adeta sağ gösterip sol vurdu.

Haberin Devamı

‘13 Reasons Why’ geri dönüyor

‘Funk Wav Bounces Vol. 1’ adını verdiği albümü için dün sosyal medya profilinde yayınladığı video ile albümde çalıştığı isimleri açıklayan Calvin Harris bu yazı bize farklı yaşatacak anlaşılan.

‘13 Reasons Why’ geri dönüyor

Yakın zamanda yayınladığı Young Thug, Pharrell, Ariana Grande’nin  yer aldığı ‘Heartstroke’  ve Frank Ocean ile Migos’un yer aldığı ‘Slide’ single çalışmalarıyla farklı bir yolda ilerleyen Calvin Harris, yeni albümün tarzını meğer bize çoktan göstermiş bile.

30 Haziran’da yayınlanacak olan ‘Funk Wav Bounces Vol. 1’de Frank Ocean, Travis Scott, Kehlani, Future, Pharrell, Katy Perry, Big Sean, John Legend, Khalid, Migos, Schoolboy Q, Ariana Grande, Young Thug, D.R.A.M., Nicki Minaj, Lil Yachty, Jessie Reyez, PARTYNEXTDOOR ve Snoop Dogg yer alıyor. Albümden bundan sonra yayınlanacak olan yeni single’ı çok merak ediyorum, özellikle Katy Perry ve Nicki Minaj ile yaptığı çalışmaları duymak için sabırsızlanıyorum.

Haberin Devamı

BU ALBÜME DİKKAT: GÖZDE ÖNEY – İKİ GÖLGE

Kış geçip bahar ufak ufak bir geliyor bir gidiyor gibi yaparken, bu hava değişimlerinde yepyeni albümler bir bir piyasaya çıkınca beni de bir sevinç alıyor. Yeni müzik dinlemek, yepyeni seslerden farklı şarkılar duymak benim için gerçekten canlanma kaynağı.

‘13 Reasons Why’ geri dönüyor

Gözde Öney’in ilk stüdyo albümü ‘İki Gölge’ da son bir haftadır başıma gelen en güzel şey. Sözleri ve müziği kendisine ait 10 şarkıdan oluşan ‘İki Gölge’ albümü geçtiğimiz hafta piyasaya çıktı. Albümde Koray Candemir müziğini Gözde Öney ile birlikte yaptığı ‘Düşüş’ şarkısında vokallerde de yer alırken,  ‘Hayat İzleri’ şarkısının sözleri ise Ayşe Saran ve Gözde Öney işbirliği ile ortaya çıkmış.

Haberin Devamı

Bu güzel ve özel albümde Begüm Koçum ismi de yer alıyor. Ne zaman Begüm Koçum ismini görsem o fotoğrafa bir kere daha bakıyorum, yaptığı işleri çok seviyorum. Albümün fotoğrafları Begüm Koçum imzası taşırken, kapak tasarımı ve her şarkı için özel olarak hazırlanan illüstrasyonları ise Eren Caner Polat hazırlamış. ‘İki Gölge’ Harems Stüdyoları’nda kaydedilirken albümün prodüktörlüğünü ve 8 şarkının düzenlemesini Efe Demiral üstlenmiş. Geri kalan iki şarkının düzenlemesinde ise Okay Aynur, Canay Cengen ve Koray Candemir imzası yer alıyor.

Gözde Öney ilk albümüyle kendi dünyasını bizlerle paylaşırken, bu zamana kadar yaşadığı serüveni şarkılarla dile getirmiş. Kendi deyimiyle ‘hepimize ait hisleri kendi penceresinden’ anlatmış. Hem yeni albümün, hem de yeni şarkılarının yolu açık olsun.

Haberin Devamı

Yıldızlarım: Kavga,  Düşüş, Sen Olsan, İki Gölge, Son Nefes

Oscar’ımı Verdim Gitti: Bir Anda

Yazarın Tüm Yazıları