Şampiyonlar ligi ve Mars’ta şube

Son günlerde adeta bir haber bombardımanıyla karşı karşıyayız.

Haberin Devamı

Yaşadığımız çağın tüm imkânlarının seferber edildiği ve fonda güzel kadınların, yakışıklı erkeklerin olduğu, milyon dolarların tek kalemde el değiştirdiği, üstelik milyon dolarların dahi yetmeyip daha da çoğunun talep edildiği, tefecilerin, futbol dünyasının, sosyal medya fenomenlerinin rol aldığı bir filmi izliyor gibiyiz. Artık hafızalarımızın GB’ı yaşadığımız olayları alt alta koymaya yetmiyor:

Şampiyonlar ligi ve Mars’ta şube

* Türkiye, 2021 yılında bir sabaha Thodex vurgunuyla uyandı. İddialara göre THODEX CEO’su olan 1994 doğumlu Faruk Fatih Özer, hesapları boşaltıp yurtdışına kaçtı. 391 bin kişinin kullandığı tahmin edilen kripto borsasında 2 milyar dolardan fazla vurgun yapıldığı tahmin ediliyor. Yargı süreci devam ediyor.

Haberin Devamı

* “Var Böyle Tipler” kanalıyla tanınan sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ile prodüktör eşi Beril Talu’nun yakın çevrelerini dolandırarak ortadan kaybolduğu iddia edildi. Çiftin kaçmadan önce Beylerbeyi’ndeki evlerinde bir parti verdiği ve 100 milyon dolarla ülkeyi terk ettiği belirtiliyor.

* Bütün hayatlarını sosyal medyada yaşayan, bunu yaparken de sürekli “ben zenginim”i gözümüze sokan Dilan ve Engin Polat, yapılan operasyonla tutuklandı. Sosyal medya fenomeni ailenin, kesilen sahte faturalarla 1 milyar liradan fazla kara parayı akladığı iddia ediliyor.

* Polat operasyonu, “Şampiyonlar Ligi”ni de radara soktu. Aynı dönemde güzellik salonu sahibi olan, aynı dönemde zenginleşen ve abartılı hayatlarını aynı dönemde sosyal medyaya taşıyan isimler için de bir dizi soruşturma başlatıldı.

* Candan kardeşler olarak bilinen Nihal Candan ve Bahar Candan da yakın zamanda tutuklanan isimler oldu. Dolandırıcılık, kara para aklama ve suç gelirlerinin aklanması iddiasıyla suçlanan Bahar Candan ile Nihal Candan’ın dolandırıcılık yapan bir çetenin reklam yüzü ve konu mankeni olarak kullanıldığı tespit edildi.

* Türkiye bu olanları hazmetmeye çalışırken, ortalığa bu kez de “Seçil Erzan Fonu” döküldü. Kimler kimler yoktu ki, Fatih Terim’den Emre Belözoğlu’na, Arda Turan’dan Selçuk İnan’a... Bu isimler Türkiye’nin yüzde 95’inin hayal bile edemeyeceği birikimlerini çantalar içinde bir bankacıya teslim etmiş ve bankanın iddiasına göre yıllık yüzde 2 bin 607’e varan oranlarda faiz almayı öngörmüştü. Hikâyeye son olarak tefeciler de dahil oldu...

Haberin Devamı

* Ve dumanı tüten bir operasyon daha... Forex yatırımları kapsamında yapılan operasyonda ünlü bir ekonomi yatırımcısı Ece Pulaş, birçok isimle birlikte tutuklandı.

Danimarka ya da Norveç gibi bir ülkenin 10 yıllar içinde bile yaşayamayacağı olayların yüzde 90’ını Türkiye sadece son bir ayda yaşadı.

SİNEMALARDA BU HAFTA!

“Para nerde?” diyaloğu ile hatırlanan Yılmaz Erdoğan’ın Organize İşler’i sollandı. Şimdi sinemalarda “Şampiyonlar Ligi ve Ponzi” var. Bir de geçen yıl Denizbank’ın 25. yılı nedeniyle hazırladığı film... Güler misiniz ağlar mısınız bilmiyorum. İzlemeyenler mutlaka izlesin. Bankanın hedefi 2078 Yılı’nda Mars’ta şube açmak. Mars’ta şube açan olur mu bilmem ama bir aydır gelişmeleri “uzaylı” gibi izliyoruz.

Sevgili gençler;

Haberin Devamı

* Çok çalışın, kazanın hatta zengin olun ama mutlaka dürüst olun. Ama şimdi sınıfa muz götürmeyin! Alamayanlar vardır. (50 yaş ve üstü anladı, anlamayanlar için biz böyle büyütüldük.)

* Zengin olmak ayıp değildir. Ayıp olan yediğini, içtiğini görgüsüzlüğe varacak derecede sergilemektir. O zenginliğin içine bilgi, kültür, görgü eklememektir.

* Sosyal medyadaki yalan hayatlara, “mutluluğun resimlerine” aldanmayın!

* Ucuz yoldan para kazanma yollarına bakmayın. Zihni sinir fikirlere aldırmayın. Kafakola gelmeyin!

* Zaten zenginseniz daha da çoğu için saçma yollar başvurmayın! İstatistiklere göre insanoğlu servetinin yüzde 80’inini bu dünyada bırakıyor. Benden söylemesi...

Haberin Devamı

CHP’NİN YEREL SEÇİMLER İÇİN YOL HARİTASI NE?

CHP
Genel Başkanı Özgür Özel’in İYİ Parti Lideri Meral Akşener’i ziyaret ettiği saatlerde Hürriyet Gazetesi’nin geleneksel kahvaltı konuğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tu. Bulut ile yerel seçim sürecini konuştuk, söze de İYİ Parti ile başladık.  “Şu anda bir işbirliği talebinde olan bir parti olarak, ‘Biz onlar olmadan kazanırız’ gibi bir şey söylemeyi nezaketsizlik olarak görürüm” diyen Bulut’un açıklamaları şöyle:

Şampiyonlar ligi ve Mars’ta şube

İTTİFAK DEĞİL İŞBİRLİĞİ

* “Şu anda tek başına nasıl kazanırız üzerinden çalışma yapıyoruz, ama bu işbirliğine kapalı olduğumuz anlamına gelmesin. İşbirliği arayışımız var.

* Bölge bölge bir işbirliğinden yanayız.

Haberin Devamı

* Öncelik İYİ Parti’de ama başka bölgelerde diğer partiler de varsa onlarla da olabilir.

* Yerel seçimlerde bir ittifakın olması çok mümkün görünmüyor. Genel başkanımızın söylediği gibi, birinci olarak ittifak kelimesi yoruldu. İki zaten yasal süreç ona izin vermiyor. İttifak konusunda vatandaşın hassasiyeti var ve onlara artık itici geliyor.

ÖNCE MEVCUT BAŞKANLARA BAKILACAK

* Süreçte önce mevcut belediye başkanları için alanda yoklama yapılacak.

* Bir ilde üç aday bu araştırmalarda önde çıkıyorsa, onlardan biri kadın ya da genç ise tercih kadın ve gençlerden yana olacak.

* Eğer eşitlik var ve kadın ile genç aday yoksa; orada öne çıkan adaylar arasında ön seçim yapılacak.

* Bu arada milletvekileri de sahada araştırma yapacaklar. Ayrıca STK’ların da fikirleri alınacak.

* Hedef aralık ayının sonuna kadar adayların yüzde 90’ını açıklamak.

* (HDP ile işbirliği) Eğer bu dönem bir işbirliği olacaksa, kamuoyunun nazarında açık ve şeffaf bir şekilde olacaktır.”

Yazarın Tüm Yazıları