Erdoğan, Özdağ’a ne dedi?

KRT TV programcısı Afşin Hatipoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’na geçmiş olsun.

Haberin Devamı

Yapılan saldırıları kınıyorum. Bu saldırıların önüne geçilmesi tabii ki güvenlik güçlerinin de yargının da görevi. Yargı bu saldırıların önünde arkasında kim var, bunları açığa çıkarmalı. Ancak siyasete de medyaya da görev düşüyor. Tüm siyasi partiler;

Toplumu kutuplaştırmaktan, konsolide etmek adı altında germekten, biz-siz ayrımı yapmaktan artık vazgeçmeli.

Siyasetin doğası gereği rekabet, tartışma vardır. Ancak hem dünya genelinden örneklerde, hem de kendi ülkemizde zor zamanlardan geçildiğini, toplumların sorunlarının arttığını, psikolojilerinin zorlandığını kabul ederek, her zamankinden daha dikkatli ve hassas olmakta fayda var.

Dünya ve Türkiye’nin içinden geçtiği zor dönemi göz önünde bulundurarak ötekileştirme yerine birleştirme, kavga yerine birliktelik ön plana çıkarılmalı.

Haberin Devamı

Şiddetin bir yöntem olarak kullanılması tüm siyaset tarafından açık bir biçimde kınanmalı.

Siyaset birliktelik sergilerse, sergileyebilirse topluma yansıması olumlu olur. Keşke tüm tartışmalar, kavgalar, kısır siyasi çekişmeler, günlük siyasi hesaplar bir kenara bırakılıp hiç değilse bir kere liderler bir masanın etrafında buluşsa, buluşabilse.

Son bir not: Gazeteciler siyasetin ve siyasi partilerin fanatik destekçilerinin hoşlarına gitsin diye haber yapmaz, yapmamalı. Yazı yazmaz, yazmamalı. Lütfen gazetecileri istemeden de olsa hedef gösterebilecek bir üslup kullanılmasın. Siyasi partilerin trolleri, fanatik destekçileri sosyal medyadan gazetecileri linç etmesinler.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ, ‘GEREKLİ TALİMATLARI VERDİM’ DEDİ

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Karar TV’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın saldırıya uğrayan genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ’la telefon görüşmesinde “Geçmiş olsun” demediğini iddia etti. Görüşmeye ilişkin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarıma iddiayı sordum. Kaynaklarımın verdiği bilgileri sizlerle paylaşıyorum:

Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat aradığı Selçuk Özdağ’a olayın nasıl gerçekleştiğini ayrıntılı bir biçimde sordu.

Geçmiş olsun dileklerini iletti.

Olayın açıklığa kavuşması ve faillerin yakalanması için Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya gerekli tüm talimatları verdiğini de Selçuk Özdağ’a iletti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı şiddetin her türlüsüne karşı. Bu bakış açısını da her ortamda dile getiriyor.

Bu tip saldırılardan rahatsız olduğuna dikkat çekiliyor. Üstelik bu tür şiddet saldırılarının önlenmesi için verdiği talimatların yerine getirilip getirilmediğini de hassasiyetle takip ediyor.

Erdoğan’ın önümüzdeki süreçte milli çıkarlar, milli hassasiyetler çerçevesinde toplumsal birlikteliğe önem vermeye devam edeceği belirtiliyor.

MHP NE DİYOR?

Saldırılarla ilgili MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medyadan açıklama yaptı. MHP’nin sokakta işinin olmadığını, bunun da bir komplo olduğunu söyledi. Peki MHP kulislerinde ne konuşuluyor? Üst düzey MHP’li bir kaynağımın sözlerini sizlere aktarıyorum:

Haberin Devamı

MHP şiddeti hiçbir şekilde desteklemiyor.

Bu hadiselerin gerçek Ülkücü gençlerle ilgisi olamaz. Hiçbir yönlendirme yapılamaz, yapılmamıştır. Ülkücü gençlerle bir alakası ortaya çıkarsa da gereğini yaparız. Daha önce nasıl yaptıysak yine yaparız.

Sayın Genel Başkan’ın bu tip olaylar ve şiddet konusunda, ayrıca gençlerle ilgili hassasiyetleri ve istekleri bellidir. Gençlerin entelektüel faaliyetler içinde olmasını istedi, istiyor. Ülkü Ocakları da bu kapsamda çalışıyor.

Sayın Genel Başkan 2005 yılında yaptığı “Milliyetçi, Ülkücü gençlik, hiçbir şart altında sokakta, çatışma-kavga ortamında bulunmamalıdır. 21. yüzyılın ilk çeyreğinde, Cumhuriyet’in 100. yıldönümünü lider bir ülke olarak kutlama arzusu taşıyan bu gençlik, eline silah değil bilgisayar almalıdır” açıklamasının arkasındadır.

Haberin Devamı

MHP siyaset dilinin yapıcı ve yumuşak olmasını daha önce de defalarca söyledi. Şimdi de aynı görüşteyiz.

Yazarın Tüm Yazıları