Denim altın çağını yaşıyor

Pandemi döneminde evde geçirdiÄŸimiz günlerde edindiÄŸimiz alışkanlıklar baharın yaklaÅŸması ve kısıtlamaların sınırlan-dırılmasıyla yavaÅŸ yavaÅŸ dışarıya çıkma eÄŸiliminde artış gösterdi.Â

Haberin Devamı

Dışarıya çıkmak istiyoruz ancak ne eşofmanlarımızı ne de rahat terliklerimizi terk etmeye niyetimiz var. Bunun farkında olan moda evleri son bir senedir üzerinde yaşadığımız parçaları yaz koleksiyonlarına taşıdı. Rahatlık ve konforu bir araya getirip buna eş olabilecek markalarla işbirliği yapan moda evlerinin başında Valentino geliyor. Gardıroplarımızın vazgeçilmez jean’i Levi’s 501’i defilesine taşıyan Valentino, günlük hayatımıza dokunuyor.

Yüksek modayı ikonik modellerle birleştirmek bu dönem için çok akıllıca bir çözüm. Sonuçta sokaklar yeniden ele geçirilecek ama alıştığımız konfordan eskiye dönüş olacak mı? işte onu zaman gösterecek.

Denim demişken mevsim geçişlerini kolaylaştıran ‘denim on denim’ trendinin tam zamanı. Spor ayakkabı ve tişörtle cool’luğun kitabını yazmış olan bu ikili, uzun zaman sonra ilk defa aynı ton yerine farklı tonlar ile karşımızda olacak.

Haberin Devamı

Mesela siyahtan beyaza doğru bir geçiş yapabilirsiniz. Hatta bu geçişte cesur davranarak stilinizde farklılık yaratabilirsiniz. Birçok şey gibi denim de kendini nostaljiye teslim etti.

70’lerin İspanyol paçası, bot kesimler ve 90’ların yırtık jean’leri bu yaz yeniden gardırobumuzun olacaklar.

GEÇMİŞLE GÜNÜMÜZÜ HARMANLAYIN

Trend değiştikçe eskilerle bağı olup, her şeyi saklamayı sevenler için bir güzel haber daha. Sandıklardan bu jean’lerinizle beraber denim elbiselerinizi de gönül rahatlığı ile çıkartabilirsiniz.

Hatta modellerin üzerinde oynama yapıp günümüze uyarlayabilirsiniz.

Elbise içine giyeceğiniz hoodie’ler ve çizmeler ile geçmişi günümüze taşıyıp, sezon trendine başka bir bakış açısı getirebilirsiniz.

Hazır bahar temizliği zamanı gelmişken sezon renk ve trendlerine göz gezdirdikten sonra, gardırobunuzu yeniden düzenlemenizi tavsiye ederim.

Kuytu köşelerde, katlanmış kazakların altında veya dolabın arkalarında giymeyi unuttuğunuz, hatta ve hatta etiketi hâlâ üzerinde olan ne kadar kıyafetiniz çıkacak acaba? Geçmişin silüeti yeniden gündemimize oturmuşken eski ile yeniyi harmanlamanızın tam zamanı.

Yazarın Tüm Yazıları