İlişkimizde Türkan Şoray kanunları uyguladım

2 aylık ilişkimde Türkan Şoray kanunlarını uygulamayı ihmal etmedim. Sonunda da onunla yakınlaşmak istemediğimden ayrıldım. Buna rağmen neden hâlâ aklımdan çıkmıyor?

Haberin Devamı

Köşenizi okurken benim de bir gün size yazacağım aklıma gelmemişti. Üniversite üçüncü sınıfa geçtim ve geçtiğimiz dönem okul dışında çalıştığım kurumda biriyle tanıştım. Benden 7 yaş büyüktü. Hoşuma gidiyordu ve bir bahaneyle mesaj atıp konuşmayı başlattım.
İlk kez biriyle görüşüyordum ve deneyimsizdim ama bir yandan da Türkan Şoray kanunlarımı uygulamayı ihmal etmedim. Onu beğeniyorum, seviyorum ama bir yanım da geriliyor ve ondan kaçmak istiyor. Onunla yakınlaşmak istemiyorum... Seviyorum ama sanki sevmiyor gibiyim de...
Onunla gerçek bir ilişkiye başlamak istemiyorum.
Görüşmeye başlayalı 2 ay olmuştu henüz ama ayrılmak istediğimi söyledim. Birkaç kez şansını denedi ama pas vermedim. Yine de hâlâ aklımdan çıkmıyor. Nasıl davranacağımı bilmiyorum. O da hâlâ benimle görüşmek istiyormuş diye duydum.
Şu an ayrı şehirlerdeyiz, ona yazıp yazmamakta çok kararsızım. Kriterlerime hiç uymayan biri aslında ama kalbim de hâlâ ona kaynıyor.
Bir yandan da düşünüyorum; yaşına rağmen hayatta ne istediğini henüz bulamamış biri, benim aksime entelektüel bir yanı da yok. Anneme anlatsam “boş ver” der, kestirip atar. Sen bir akıl ver lütfen...
◊ Rumuz: Karmakarışık

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bu adam belli ki seni endişelendiriyor, hatta ürkütüyor. Senden büyük olması aslında pek fazla önemli değil ama yine de seninle yakınlaşmak isteyeceğinden, seni şimdiye kadar hiç denemediğin birtakım hareketlere zorlayacağından korkuyorsun.
Bu durum seni bu adamdan uzak durmaya yönlendiriyor. Haklısın da...
Çünkü henüz onunla arkadaşlık edeli 2 ay gibi çok kısa bir süre olmuş. Bu sürede onu çok fazla tanıma fırsatı bulamamışsın. Ona bu yüzden de güvenemiyorsun.
Bir de sanırım, dediğin gibi, onu pek de sevememişsin. Sevseydin bu aklını karıştıran konularda bir çözüm bulabilirdin mutlaka. Ama sevmiyorsun.
O halde, böyle tereddüt içinde ne yapacağını bilmez bir halde ve kararsız bir durumda kalmana, bu güzel gencecik yaşında mutsuz olmana değer mi? Hem de sadece 2 aylık bir ilişki için... Hem de ilişki bile diyemeyeceğim bir arkadaşlık için.
“Türkan Şoray kanunları” diyorsun... Bu kanunlar 1960’lı yıllarda geçerliydi sevgili kızım. Artık gençler, arkadaşlık ederken, öpüşüyor...
Zaten sen de eğer bu adama karşı gerçek anlamda bir şeyler hissetseydin, böyle düşünmeyecektin.
Kısacası, bana kızacaksın belki ama ben de aynen annen gibi “boş ver kızım” diyeceğim.
Çünkü senin anlamsız bir şekilde takıntılı olduğun bu beraberlik için üzülmeni istemiyorum.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları