Hayata küsmeyin

İnsanların sürekli mutsuz olduğunu görmek beni üzüyor. Kimse asla hayata küsmesin. Tüm olay, yaşananlardan ders alıp bir daha aynı hatayı yapmamakta. Sabırlı olun, mutluluk bir gün sizi de bulacaktır.

Haberin Devamı

Söylemek istediklerim bir sorun değil, ufak bir eleştiri ve kadınlara fayda sağlayabileceğini düşündüğüm birkaç fikir. İnsanların sürekli mutsuz olduğunu görmek beni üzüyor. Toplumdaki karışıklık içinde bazı insanlar biraz mutlu olmak için karşı cinse bir yaklaşma hareketinde bulunuyor. Beklentileri ise bir parça sevgiden, biraz şefkatten öte bir şey değil. 

Bu insanların yanında duygudan mahrum çıkarcılar da yok değil. Köşenizde bu konularda erkeklere karşı genelleme cevaplar verildiğini fark ettim.
Mesela erkek arkadaşı tarafından aldatılan bir hanım, bu yüzden tüm erkeklerden nefret ettiğini söylüyor. O erkek sayesinde hayata küstüğünü ve bir daha hiçbir erkekle beraber olmayacağını belirtiyor.
Kendi adıma konuşayım, bu hanım arkadaşlarımızın tavırlarını pek fazla beğenmiyorum. Erkekler hakkında çok kesin konuşuyorlar. Yanlış kararlar veriyorlar. Genellemelerine hapsolup etrafı göremiyorlar. Tüm erkekler aynı değil ki.
Ben bir erkek olarak hiç öyle düşünmüyorum. Madem insanların kişilikleri farklı, her toplumda zararlı insanlar olabilir. Bu bir insanlık problemi, bir yazgı...
Aldatan, her yönden kötü erkek var da istenilen tarzda erkek yok mu bu dünyada? Lütfen gözünüzü dört açın, kötülerin arasından iyiyi seçin. Sizleri de sevecek, mutluluğunuzu isteyecek erkekler de var bu dünyada.
Kendimden söz etmem gerekirse, 20 yaşındayım ve iki senedir kimseyle çıkmıyordum. Bir delikanlı 2 sene kimseyle çıkmadan durur mu? Genelde durmaz ama ben bekledim. Kendiminkini bekledim ve sonunda öyle birisini buldum ki ablacım, böylesini ben bile tahmin edemezdim. Şükürler olsun artık çok mutluyum.
İnsanlar asla hayata küsmesin. Tüm olay, yaşananlardan ders alıp bir daha aynı hatayı yapmamakta. Sabırlı olun, kendinize güvenin ve birgün mutluluğun sizi de bulacağını asla ve asla unutmayın.

Haberin Devamı

* Rumuz: Psikolog


Sevgili oğlum, ne güzel bu yaşta kendi yaşam felsefeni yaratabilmişsin. Böyle olgunluk senin yaşında pek sık rastlanmaz...
Bugün baktım da Güzin Abla’lık yapmışsın. Hem de çok başarılı olmuşsun. Seni kutlarım. Hem bu olgun düşüncelerin için, hem de fikirlerini böyle çok güzel bir şekilde ifade edebildiğin için...
Gerçekten önemli olan insanın yaşadıklarından ders alması. Hatta sadece yaşadıklarından değil, gördüklerinden, duyduklarından, okuduklarından da...
Hatta eğer Güzin Abla köşesini okuyorlarsa, bu bile onlara insanları tanımak için ve ders almak için yeterli. Ama tabii ki hayata küsmek, insanların tüm güvenini kaybetmesi, inancını yitirmesi değil söz ettiğim.
Senin gibi ben de doğru insanı bulmak gerektiğini düşünüyorum. Sana da mutluluklar diliyorum.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları