Eski sevgilim beni tehdit ediyor

Eski sevgilim ayrılığı kabul etmedi. Elindeki fotoğraflarımızı aileme göndermekle tehdit ediyor. Ona bu durumda nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum...

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, 1 yıllık bir ilişkim oldu. İlişkimizin son dönemlerinde annesini kaybetti. Yanında olmak istedikçe o beni itti.
Ama ben yine de yanında olmaya çalıştım. Önceden erkek arkadaşlarım sorun değilken, o dönemde sorun yapmaya başladı.
Bana farklı ithamlarda bulundu. Bu da son nokta oldu.
Bir süre ayrı kaldık.
Ailem baskıcı bir yapıya sahip. Köyde kalıyorum, evden fazla çıkamıyordum ve yine de aileme bir bahane uydurup yanına gittim.
Büyük bir kavga ettik ve ayrıldık. Ertesi gün yorgunluk sebebiyle uyuya kaldım.
O da tutup anneme bir şeyler yazmış ki ben ona en başından o zamana kadar ne olursa olsun aileme yazma demiştim.
Kavga ettik. Annem sevgilim olduğunu anladı. Ben ayrılmak istedim, kabul etmedi. Ona, “Bir süre ara verelim, bana sakın yazma ve arama” dedim.
Ama yine sözünde durmadı, birkaç kez beni aradı ve arkadaşlarıma da yazdı Ailemde zaten problemler vardı, bu durum daha da tetikledi. Ondan iyice nefret ettim, ona vereceğim şansı da sildim. Ama ona söylemedim ve unutur zannettim.
Daha sonra bir başkasına âşık oldum, şu an onunla sevgiliyiz. Üniversitem açıldı ve eski sevgilim başka numaralardan bana yazmaya başladı. Elindeki fotoğrafları atarak, tehdit etti.
Ona mesaj yazdım anlamadı, yüz yüze görüşmek istedi. Kararlı olduğumu görmesi için “Tamam” dedim. Bu süreçte sevgilim yanımdaydı, zaten eski sevgilimle beraberken de onunla arkadaştık. Sevgilim de hatrım için sessiz kaldı.
Telefonundan bana ait her şeyi sildim ama yedekleri varmış. Onları da silmesini rica ettim, kabul etmedi.
Hâlâ elindeki fotoğrafları aileme göndermekle tehdit ediyor. Adli işlem başlatmak istedim ama ucu yine aileme dokunuyor. Ben ne yapacağım? ◊ Rumuz: Tehditler

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, seni cevaplarken, yine senin durumunda olan pek çok genç kıza da sesleneceğim. Sevgili kızım, seni cevaplarken, yine senin durumunda olan pek çok genç kıza da sesleneceğim. Pek fazla tanımadığınız, henüz tam anlamıyla nasıl biri olduğunu bilmediğiniz biriyle hemen sevgili oluveriyorsunuz. Ona inanıyor, güveniyorsunuz... Sonra gerçek yüzünü gördüğünüzde pişmanlık ve korkular başlıyor. İşte böyle birileriyle yakınlaştığınızda da ondan ayrılmak pek de kolay olmuyor. Umarım bu fotoğraflar öyle ailene şok geçirtecek tarzda değildir.  Ama bana kalırsa ailen zaten senin bir erkek arkadaşın olduğunu anladığına göre, bu tehditlere aldırmayıp, ona karşı tavrını koymalısın, asla yüz vermemelisin. Ayrıca adli işlem başlatmakla pek fazla bir şey elde edebileceğini sanmıyorum. Boş yere üzülüp, gerileceksin. Hem sen hem de ailen etkilenecek. Onun da aşırı öfkelenmesine yol açacaksın... Sen tehditlerine aldırmadığını, bununla bir şey elde edemeyeceğini anlatabilirsin ona belki. Sonunda kabul eder ve vazgeçer umarım. Ama bu arada erkek arkadaşınla ilişkinizi bir süre saklamanızda yarar var. Kıskançlıkla sana ya da ona bir kötülük yapmaya kalkmasından korkarım. Malum şimdi bu tarz erkekler hemen şiddete başvuruyor ya da Allah korusun daha kötüsünü düşünmek bile istemiyorum...

Yazarın Tüm Yazıları