Can dostumuz Jessy’yi kim öldürdü

Yıllardır sitemizin içinde baktığımız can dostu köpeğimiz Jessy, kimliği belirsiz biri tarafından vahşice katledildi. Bu canavar hâlâ aramızda ve bundan sonra sadece can dostlarımız değil, site sakinlerinin can güvenliği de büyük tehlike altında.

Haberin Devamı

15 Ekim 2015 tarihinde sabah saat 08.00 civarında yaklaşık 11 yıldır Çayyolu Yenitemizeller sitemiz içinde baktığımız kadrolu gönüllü güvenlik görevlimiz, çocuklarımızın bakıcısı, oyun arkadaşı, onların koruyucusu, sabah çocukları okula yetişkinleri işlerine uğurlayan 7’den 70’e herkesin sevgilisi, can dostumuz köpeğimiz Jessy kimliği belirsiz biri tarafından sitemiz içinde vahşice katledildi.Jessy’i kanlar içinde gören site sakinlerinin çığlıkları ve hıçkırıklarla ağlayan çocuklarımızın çaresiz feryatları boşunaydı. Öldüğüne inanamıyorlardı ama Jessy ölmüştü. Aldığı darbeden ağzından fırlayan dişleri 2 metre uzağa fırlamıştı.Onu katleden canavar, Jessy’yi öylece bırakıp gitmişti.Yaşanan bu vahşetin bir diğer korkunç boyutu ise, sabah o saatlerde işe giden site sakinleri ya da okula giden çocuklarımızın da başına böyle bir olayın gelebilecek olması endişesidir.Jessy öldü!Ama kim öldürdü?Kimliği belirsiz canavar aramızda ve bundan sonra sadece can dostlarımız değil, site sakinlerinin can güvenliği de büyük tehlike altında.
Yenitemizeller site sakiniLeyla G. / Yerel Hayvan Koruma Görevlisi (Ankara)

Sevgili hayvan dostu okurum, gönderdiğiniz fotoğraflara içim parçalanarak baktım. Bu güzelim masum hayvana bunu kimin reva gördüğünü düşündüm. Ancak son zamanlarda bu ve buna benzer vicdansız, vahşi, insan bile diyemeyeceğimiz yaratıklar giderek arttı ve ne yazık ki aramızda fütursuzca dolaşıyor. Kimse de bir şey yapamıyor. Sitenizdeki çocuklar ve ergenler için endişelenmekte haklısınız. Benim için Ankara garında yüz küsur gencimizin parçalanarak katledilmesine yol açanlarla, sevgili Jessy’yi parçalayarak öldürenler arasında pek bir fark yok...Bütün mesele bir canı gözünü kırpmadan acımasızca katledebilmek. Ben bütün kalbimle bunu yapanların yanına kalmayacağına inanıyorum. Ne yazık ki hâlâ yasalarda bu dört ayaklı dostlarımıza yapılan eziyetlere, katliamlara karşılık ciddi bir ceza uygulanamıyor. Umarım önümüzdeki seçimlerden sonra kurulacak hükümetin, bu yönde de bizleri rahatlatacak yeni yasalara imza attığını görürüz. 

Kedime otobüste tahammül edemediler

Merhaba Güzin Hanım, ben hayvan koruma ve kurtarma gönüllüsüyüm. İki arkadaş belirli bir alanda, 100’e yakın kedinin beslenmesi ve sağlık sorunları ile ilgileniyoruz. 8 Ekim Perşembe günü saat 15.15 gibi Fatih durağından kutusu içinde kedimle A/413 no’lu otobüse bindim. Sürücü sert bir şekilde kedi kutusunu eliyle iterek “bununla otobüse binemezsin, in aşağıya” dedi. Ben, “Bu benim yasal hakkım, kanunlar bu hakkı bana vermiş. Şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım. Bütün araçlara bindim”  dedim. 
“Başka araçlara binebilirsin, ben almıyorum” dedi. Aracı durdurdu, gitmiyorum dedi. Yolcular söylenmeye başladı, “İn aşağıya böyle bir hakkın yok” diye... Şoför gitmemekte ısrarlıydı... Yolcuları kışkırtı, benim üstüme saldırdı. Birkaç yolcu tarafından sözlü ve fiziki tacize uğradım. Otobüse balyalar halinde eşyalar konur. Koskoca bavullar üst üste konur. Kimse rahatsız olmaz kapalı kedi kutusu içindeki minicik bir kediden rahatsız olurlar. Ben bu hayvan düşmanlığını  anlamış değilim.Rumuz: Leyla C.

Anlayamazsın sevgili kızım, anlamak mümkün değil çünkü. İnsanlar bu dünyanın sadece kendileri için yaratıldığı gibi bir yanılgı içindeler. Bu yüzden de kendileri dışında hiçbir varlığa katlanamıyorlar. Onları yanlarında çevrelerinde görmek istemiyorlar... Ne büyük yanılgı! 

Yazarın Tüm Yazıları