Babamın telefonunda açık saçık videolara rastladım

Babamın telefonundaki internet geçmişine girdiğimde açık saçık videolara rastladım. Bu durum karşısında ne yapacağımı bilemedim. Bunu anneme söylemeli miyim?

Haberin Devamı

16 yaşındayım, derslerimde başarılıyım ve arkadaş ilişkilerim her zaman çok iyi. Babam devlet memuru, annem hemşire ve 17 yıldır evliler. Babam 46 yaşında, annem 39 yaşında.
2 yıl önce istediğim liseyi kazandım ama 10 yıldır ikamet ettiğimiz şehirden taşınmak zorunda kaldık. Annem işinden ayrıldı ancak babamın tayinini beklemek zorundaydık.
Annemle bir ev kiraladık. Babamın tayin işi bir türlü halledilemediği için ben, annem ve 8 yaşındaki kız kardeşimle bir başımıza kaldık.
Bu süre zarfında babam her ay yanımıza gelip birkaç gün kaldı. Ancak annemle babamın yavaş yavaş bizden uzaklaştığını fark ettim. Çok büyük kavgalar ediyorlardı.
Bir gün babamın telefonuna öylesine bakıyordum. Telefonundan geçmişine girdim ve geçmişinde büyüklere yönelik açık saçık video aramaları gördüm. Haliyle şok oldum ancak evdeki durum zaten çok kötüyken sesimi çıkarmama kararı aldım.
Bunu anneme söylememek konusunda doğru mu yaptım, bilmiyordum.
Sonunda babamın tayini çıktı ve yeni bir eve yerleştik. Annem ve babam arasındaki durum benim ikisiyle de konuşmamla düzeldi ve ben bu olayı tamamen unuttum.
Ancak iki hafta önce yine babamın telefonunda buna benzer aramalar gördüm ve daha da geçmişe indim. Neredeyse her hafta bir kez bu tür videolara girdiğini fark ettim.
Bu sene sınavlarım var.
Ancak artık kendimi avutacak bir bahanem de yok. Annemin adına kendimi çok kötü hissediyorum ve bunu anneme söylemeli miyim, bilmiyorum.
◊ Rumuz: Babamın suçu

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, henüz çok gençsin, büyüklerin neler yaşadığını, neler hissettiğini bilemezsin. Şu anda senin için hayat baktığın pencereden çok kolay görünüyor.
Babanla annenin arasının sürekli açık olduğunu söylüyorsun.
Sık sık kavga ettiklerini söylüyorsun.
Babanın, mesleği gereği zaman zaman tayini çıkıyor ve bu süreçte annenle baban ayrı kalıyor. Üstelik anlaşılan pek de iyi geçinemiyorlar.
İşte bu yüzden babanın ruh halini anlamaya çalışmalısın. O yalnız bir adam, kendini oyalamak için saçmalıyor olabilir.
Bu yüzden de bu saçma sapan sitelere girip, erkeklere özgü bazı görüntülerden kendince keyif almaya bakıyor. Kendine yakışmayan bazı davranışlarda bulunuyor.
Bu tür sitelerin ve videoların internette fazla ilgi gördüğünü düşünecek olursan, bunların meraklıları sandığın gibi sadece gençler değil.
Baban gibi yalnız ve mutsuz adamlar da, bunları izlemekten hoşlanıyorlar.
Aslında bunun çok da ciddiye alınacak bir şey olmadığını bilmelisin.
Bu yüzden de bu gördüklerini annenle paylaşmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Annenin bunu büyüteceğini, yanlış anlayacağını, aralarının daha fazla açılacağını da söylemeliyim. Bunu istemezsin değil mi?
Her ne kadar bu yaptığı pek hoş olmaza da babanı suçlamamalısın, onu şu anda anlayamazsın, bunun için en az bir 10 yıl daha lazım, zamanla hayatı öğreneceksin.
Şu anda sen sadece derslerine ve yaklaşan imtihanlarına odaklan.
En iyisi bu...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları