14 yasında birine asık oldum

Çocukluğumdan beri tanıdığım bir kıza aşık oldum. Ama kendisi henüz 14 yaşında. Bu durum aşk yaşamamıza engel midir, merak ediyorum.

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 16 yaşındayım. Sizin bilginize ve tecrübenize güvenerek bir konuda fikrinizi almak istiyorum.
Ben zengin bir ailede doğup büyüdüm. Çocukluğumdan beri tanıdığım bir genç kızı seviyorum. Ailesiyle de uzun zamandır tanışıyoruz.
Bu genç kız çok olgun ve aklı başında, çok da zeki biri. Kafama çok uygun. Onunla her konuda anlaşıyoruz. O da bana karşı pek boş değil gibi görünüyor... Ama aslında aramızda oldukça ciddi bir sorun var, bu kızın yaşı henüz 14.
Acaba onun yaşının küçük olması aşkımıza engel mi?
Bu konu yüzünden ailesi beraberliğimize karşı çıkar mı? Bize engel olurlar mı?
Onunla evlenmemde bir sakınca var mı?
◊ Rumuz: Aşkım ve ben

YANIT

 

Aman oğlum, şaka mı bu! Anlattığın kız henüz çocuk sayılır.
Sen ne diyorsun? Aslında sen de çocuk sayılırsın.
Bana sorarsan son derece yanlış bir durum.
Ne kadar olgun ve akıllı bir kız olursa olsun, sonuçta bu küçük kız, henüz ne aşktan, ne de sevgiden anlayabilecek bir yaşta.
O henüz bir çocuk. Seninle de ciddi olarak bir aşk yaşamayı düşündüğünü hiç sanmıyorum. Senden hoşlanıyor olsa bile, bu duygunun tam olarak ne anlama geldiğini anlayacak durumda değildir, eminim. Seni yalnızca bir arkadaş olarak gördüğünü sanıyorum.
Sen eğer onu zorlayacak olursan, ikiniz de henüz bu konularda yeteri kadar bilgili ve olgun olmadığınıza göre, yanlış bir şeyler yaşarsınız ve başınız çok ağrır. En önemlisi ailelerinizi de çok üzersiniz.
Güzel oğlum, eğer bu küçük kızı gerçekten beğeniyorsan, kendine uygun görüyorsan, biraz sabırlı olmalısın.
Onunla şimdilik çocukluğunun sınırlarını zorlamadan, arkadaşlık edebilirsiniz. Sen ondan asla fazla bir şey beklememeli, özellikle de cinsellikle ilgili yakınlaşmaya kalkışmamalısın.
Eğer onu birkaç yıl beklemeye razıysan, o 18’ine geldiğinde, sen de hâlâ onu aynı şekilde seviyorsan, belki gerçek bir sevgiyi paylaşabilirsiniz. Ama önce eğitimlerinizi düşünmeniz gerekir.
Şimdilik sabırlı olman gerekiyor.

Haberin Devamı

Onu reddetmiştim ama şimdi pişmanım

Haberin Devamı

Sevgili Güzin Abla, ben 25 yaşında bir kızım. Bundan yaklaşık 2 sene önce, kendimden iki yaş küçük bir erkeğe aşık oldum. Bir sene kadar beraber olduk. İlk başlarda her şey o kadar güzeldi ki bana asla zarar vermeyeceğini, beni herkesten koruyacağını söylüyordu.
Onu bir gün annemle tanıştırmak istediğimi söyledim. Çünkü ilk defa gerçekten aşık olmuştum. Ama beni sevdiğini söylerken yalan söylüyormuş, çünkü benimle cinsel ilişkiye girmek istedi. Eğer bu isteğini yerine getirmiş olsaydım ona sevgimi göstermiş, fedakarlıkta bulunmuş olacaktım. O böyle söylüyordu.
Bunu çok düşündüm, çünkü benim ailem tutucudur. Hatta babam böyle bir duruma son derece karşıdır. Yanlış yapmamak için anneme ve ablama anlattım bu durumu. Onlar tabii ki karşı çıktılar. Sonuçta erkek arkadaşım bana öfkelendi ve ayrıldık.
Bu olayın üstünden iki sene geçti. Şimdi benim yeni bir sevgilim var. Ama galiba ben hiç bir zaman eski erkek arkadaşımı sevdiğim kadar kimseyi sevemeyeceğim. Çünkü şimdiki erkek arkadaşım benim elimi tuttuğunda bile o aklıma geliyor...
Ama bir bakıma bir yerden de yeniden başlamam gerekiyor, hep onu düşünerek mutlu olamam.
Şimdi duyduğuma göre onun da bir sevgilisi varmış. Acaba mutlu mudur diye merak ediyorum.
Birine dokunduğunda o da beni hatırlıyor mudur?
Tamam, belki bir hata yapmadım ama şimdi mutlu değilim.
Acaba onun teklifini kabul etseydim mutlu olur muydum?
Bu keşkeler beni bitiriyor. Sence şimdiki erkek arkadaşımla mutlu olabilir miyim?
◊ Rumuz: Unutamadım

YANIT

Haberin Devamı

Sevgili kızım, her şeyden önce iki insanın beraber olma kararı, iki kişinin de aynı arzuyu duyması sonucu mutluluk verebilir. Yoksa böyle dayatmayla değil. Senin kendine, ailenin seni yetiştiriş tarzına göre böyle bir kararın varsa, telli duvaklı gelin olmadan biriyle beraber olmak istemiyorsan, o genç adamın da senin bu düşüncene saygı duyması gerekiyordu.
Hele söylediği gibi seni gerçekten seviyorsa... İki insan birbirinin duygularına saygı göstermek zorundadır. Hem onun isteğine uyum sağlasaydın, yine seni terk etmeyeceğinden emin olabilir miydin?
Bence hata yapmamışsın. Ancak şu anda birlikte olduğun o genç senin ilk sevgilini unutturabilecek düzeyde değil bana göre.
Yüreğini o ilk sevgilin kadar çarptıracak gibi bir erkekle karşılaşabilirsin.
Neden illa biriyle olmaya, flört etmeye zorluyorsun kendini?

Yazarın Tüm Yazıları