Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

SİYAD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİYLE BULUŞACAK

Sinema Yazarları Derneğince (SİYAD) dağıtılacak 56. SİYAD Ödülleri 4 Mart akşamı sahipleriyle buluşacak. 2023 yılı içinde sinemalarda ve dijital platformlarda gösterime giren yerli ve yabancı sinema filmlerine verilecek ödüller 11 kategoriden oluşuyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Bu yıl Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filmi 11 kategorinin tamamında adaylık elde etti. Özcan Alper imzalı ‘Karanlık Gece’ on kategoride yılın en iyi beş yapımı arasına girerken, Zeki Demirkubuz’un “Hayat”ı da dokuz kategoride on adaylık elde etti.

Haftanın kültür sanat ajandasıKaranlık Gece / Özcan Alper

Haberin Devamı

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) tarafından düzenlenecek 56. SİYAD Ödülleri’nde verilecek Onur ve Emek ödülleri de belirlendi.

Haftanın kültür sanat ajandası

Sinema yazarları bu yıl çektiği filmlerle Türkiye’nin yakın tarihine odaklanan yönetmen Tomris Giritlioğlu’na ve şarkıcı, oyuncu Lale Belkıs’a Onur Ödülü verecek. Emek Ödülü’ne değer görülen isim ise kamera önünde olduğu kadar kamera arkasında da çalışan, Altın Palmiye ve Oscar ödülü alan filmlerde rol alan Necmettin Çobanoğlu.

Haftanın kültür sanat ajandası

EMİN BARIN’IN YENİ SERGİSİ ARTİSTANBUL FESHANE’DE AÇILIYOR

Artİstanbul Feshane, “Ne Senden Rükû Ne Benden Kıyam” başlıklı yeni sergisiyle, Türk grafik sanatının duayen isimlerinden, hattat ve cilt sanatçısı Prof. Emin Barın’ın eserlerine ev sahipliği yapacak. Sergiyi 27 Şubat’tan 29 Nisan’a kadar ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

İĞNEADA: CAZ MAZ

Doğanın eşsiz güzellikleri içinde, 08-10 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek "İğneada: Caz Maz", müzik ve birçok başka etkinlikle dolu programıyla katılımcılarını bekliyor. 3 gün sürecek İğneada: Caz Maz’da Mert Pekduraner, Kubilay Kan Quartet, Sonic Alchemy ve Can Tutuğ sahne alacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

LESLİ KARAVİL’DEN HAYATIN KOMEDİSİ

Doğaçlama becerisi ile dikkat çeken komedyen Lesli Karavil, hayatın komedisini, kendi gözünden, cesaretle sunmaya devam ediyor. Karavil’in gösterisi 27 Şubat Salı Karloff Topağacı'nda ve 12 Mart Salı Zorlu PSM’de. 90 dakikalık gösteri seyircileri bir kahkaha tuhafına sürüklüyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

LARA FABİAN İSTANBUL’A GELİYOR!

Belçikalı dünya yıldızı Lara Fabian, zamansız klasiklerini seslendirdiği ''Je T'aime'' turnesi kapsamında 25 Nisan'da Volkswagen Arena'da sevenleriyle buluşacak. Geniş repertuarı ve etkileyici performansıyla unutulmaz bir geceye imza atacak Lara Fabian’ın konser biletleri Biletinial’da satışta.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

TUNÇ ŞAHİN İMZALI “CANAVAR” ENKA SANAT’TA

ENKA Sanat, ortak bir travmaya farklı tepkiler veren, yıllardır karşılaşmamış üç kuzen arasında yaşanan bir yüzleşme gecesinin hikâyesini anlatan “Canavar”ı 1 Mart Cuma akşamı saat 20.30’da ENKA Oditoryumu’nda tiyatro severlerle buluşturuyor. Sinemacı Tunç Şahin’in kaleme aldığı ilk tiyatro oyunu Canavar’ın kadrosunda Tülin Özen, Gülçin Kültür Şahin ve Hakan Emre Ünal yer alıyor. Biletler, Biletix ve ENKA Sanat Gişesi’nden temin edilebilir.

Haftanın kültür sanat ajandası

7. ULUSLARARASI KADIN YÖNETMENLER FESTİVALİ’NİN PROGRAMI BELLİ OLDU

Kadın Yönetmenler Derneği tarafından 26 Şubat-2 Mart 2024 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla, Avrupa Sivil Düşün Projesi desteğiyle düzenlenecek olan 7. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin programı belli oldu. 27 ülkeden 77 filmin gösterileceği, 31 film dünya prömiyerini, 37 filminse Türkiye prömiyerini gerçekleştireceği festivalin programına internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

HAFTANIN ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Nova Norda & Soft Analog’dan yeni şarkı

“Nova Norda ve Soft Analog bir araya geldi ve kendi sound’ları ve sözel anlatımlarını harmanlayarak “Bugün Benim Günüm” şarkısını yayınladı. Şarkı, eski pop-rock soundunun modern bir dokunuşla buluşturarak, içimizdeki çocuksu ve coşkulu yanı harekete geçiriyor. Tüm dijital platformlarda.

Haftanın kültür sanat ajandası

Bengü Beker'den yeni Mabel Matiz yorumu

Bengü Beker, kısa zaman önce yayınladığı ‘’Yağmur Olsam’’ şarkısı ile Türkçe Pop’un hızlı çıkış yapan isimleri arasında yerini alırken, söz müziği Mabel Matiz imzalı yeni single çalışması ''Sana Yıldızları Ödediğimden'' ile dinleyicilerine duygusal bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor. Pose Records etiketiyle yayınlanan şarkı tüm dijital platformlarda yayında.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Bu remix kaçmaz!

Milyonlar tarafından severek dinlenen iki şarkı; Melis Kar’dan “Yatıya” ve Lvbel C5’ten “DACIA”, Universal Music Turkiye etiketiyle yayınlanan yepyeni remix versiyonda bir arada. Tüm dijital platformlarda yayında olan yeni şarkı da iki çok sevilen şarkının mod yükselten enerjisini en üst perdeden sürdürüyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Yazarın Tüm Yazıları