Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

13. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali 17-23 Kasım 2023 tarihlerinde, Atlas 1948 Sineması, Kadıköy Sineması ve İBB Beyoğlu Sineması'nda gerçekleşecek. Bu yılki teması "İfade Özgürlüğü" olan festivalde  31 ülkeden 47 yapım var. Bu yapımlardan 24'ü İstanbul, Türkiye ve dünya prömiyerlerini yapacak. Festivalin Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 9, Altın Terazi Kısa Metraj Kurmaca Film Yarışması’nda ise 10 film yarışacak. Festival kapsamında düzenlenen Altın Terazi Kısa Metraj Belgesel Yarışması, bu yıl ikinci yılını kutluyor. Bu kategoride 10 kısa metraj belgesel film gösterime girecek ve yarışacak. 'Adalet Terazisi' bölümünde ise dünya sinemasının seçkin örneklerinden 14 film yer alacak.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Onur Ödülleri

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nde Sinema Onur Ödülü, sinema ve tiyatroda yıllardır sürdürdüğü çalışmaları için oyuncu Ayşenil Şamlıoğlu’na, insan hakları ve ifade özgürlüğü konusunda sürdürdüğü çalışmaları nedeniyle Akademik Onur Ödülü Prof. Dr. İonna Kuçuradi’ye veriliyor. Festivalde ayrıca sinema sanatının tanıtılması ve gelişmesi için yaptığı katkılar nedeniyle Alin Taşçıyan’a ve görüntü yönetmeni olarak birçok filmin ortaya çıkmasında emeği olan Hüseyin Özşahin’e Sinemaya Katkı Ödülleri verilecek.Haftanın kültür sanat ajandasıAçılış filmi / Alev Sönmeden Önce

13. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali tam biletleri; gündüz (11.30 - 13.30) seanslarında 40 TL, akşam (16.30 - 19.00 - 21.30) seanslarında 60 TL olarak belirlendi. Festival boyunca öğrenciler tüm seanslar için 20 TL'ye bilet alabilecek. Bilerler Bilitinial’da, festival çizelgesi ve filmlerle ilgili bilgiler ise festivalin web sitesinde.

KÖPRÜDE BULUŞMALAR’IN FİLM GELİŞTİRME ATÖLYESİ İÇİN BAŞVURULAR

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından İstanbul Film Festivali kapsamında düzenlenen Köprüde Buluşmalar’ın Film Geliştirme Atölyesi için başvurular başlıyor. Anadolu Efes’in ana destekçisi olduğu Köprüde Buluşmalar, ülkemizin yapımcı, yönetmen ve senaristlerini uluslararası sinema profesyonelleriyle buluşturuyor. Köprüde Buluşmalar bu yıl 24-26 Nisan 2024 tarihleri arasında 19. kez düzenlenecek. Köprüde Buluşmalar kapsamında gerçekleştirilecek Film Geliştirme Atölyesi, sinemacılara yeni uzun metraj projelerinin ilk uluslararası sunumunu yapmaları için olanak yaratırken ortak yapımlar için de zemin hazırlamayı amaçlıyor. Atölyeye Türkiye’den seçilen projelerin yönetmen, senarist ve yapımcıları, uluslararası projelerin ekipleriyle birlikte yapacakları ön hazırlık ve sunum teknikleri eğitimine ek olarak senaryo, prodüksiyon, dağıtım ve pazarlama üzerine kapsamlı bir çalışma yapacak. Uluslararası yapımcı, dağıtımcı, festival ve fon temsilcileri ve yayın kuruluşlarıyla yaptıkları toplantılarda iş birliklerinin ilk adımlarını atacak proje ekipleri, ayrıca projelerini uluslararası sinema profesyonellerinden oluşan jüriye sunacak. Atölye başvuruları için son gün 11 Aralık.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Can Ozan’dan ‘Ağlama Ben Ağlarım!’

Yeni kuşağın başarılı yıldızlarından Can Ozan, sözü ve müziği kendisine ait olan ‘Ağlama Ben Ağlarım’ adlı yeni sürpriz şarkısı ile müzik listelerinde üst sıralara tırmandı. Üçüncü yeni müzik kuşağının üretken ve yetenekli isimleri arasında bulunan Can Ozan’ın yeni şarkısı müzikal açıdan renkli ve duygusal çeşitliliklerle zenginleşen melankolik tınılara sahip.

Haftanın kültür sanat ajandası

Lara Di Lara’nın yeni albümü çıktı

Farklı kültürlerden ve doğadan beslenen müziği, sesi ve performanslarıyla Türkçe alternatif müzik sahnesinin öne çıkan isimlerinden Lara Di Lara’nın, “her şey ve hiçbir şey” diye tanımladığı yeni albümü “Eskisi Gibi Değil” tüm dijital platformlarda yerini aldı. Kayıtları İstanbul’da ve Viyana’da gerçekleştirilen albümde yer alan 13 şarkının tümünün söz ve müziği Lara Di Lara’nın imzasını taşıyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

MELİSA ÖZGÜR'ÜN İLK KİŞİSEL SERGİSİ “432” DECOLLAGE ART SPACE'TE

Her ışık renginin farklı bir enerjiye sahip olduğu düşüncesinden ilham alan Melisa Özgür, "432" sergisiyle bu doğal olgunun sanatındaki yansımalarını ziyaretçilere sunuyor. 432 Hz frekansının, bilinen 440 Hz'e göre daha sakinleştirici olduğuna inanılan mucizevi bir frekans olduğu düşüncesi serginin temasını belirliyor. Melisa Özgür, sanat ilhamını tuvale yansıtırken iç enerjinin dışa vurumunu çağdaş bir bakış açısıyla yorumluyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Decollage Art Space'deki sergide, sanatçının “Çekim”, “Çekirdek” ve “Koi” gibi önceki serilerinin yanı sıra “Çekim” serisinde yer alan eserler topluluğu “Çakra” da yer alıyor. Eserlerindeki renk ve dokularla sanatsal perspektif oluşturan sanatçı, kullandığı basit geometrik şekillerin sahip olduğu enerjiye odaklanıyor. Sanatçının ilk kişisel sergisi “432”, 29 Kasım – 24 Aralık tarihleri arasında Decollage Art Space’de ziyaretçilerini bekliyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

“AVRUPA FİLM AYI” KUNDURA SİNEMA’DA

Avrupa Film Akademisi’nin Avrupa sinemasının çeşitliliğini kutladığı Avrupa Film Ayı’nın Türkiye programı Kundura Sinema’da başladı. 70’den fazla Avrupa şehrindeki önemli sinemalarda gerçekleşen ve Türkiye’de bu yıl Kundura Sinema’da düzenlenen Avrupa Film Ayı, Fransız sinemasından klasikleri Kasım ayı boyunca İstanbullu sinemaseverlerle buluşturacak. Kundura Sinema’nın Avrupa Film Akademisi ile Creative Europe Media ortaklığında ve Institut Français İstanbul’un destekleriyle düzenlediği Avrupa Film Ayı programı için detaylar ve sınırlı sayıda biletler beykozkundura.com’da.

Haftanın kültür sanat ajandası

ARA TATİLDE AYASOFYA TARİHİ MÜZESİ’NE UĞRAMAYI UNUTMAYIN

Haberin Devamı

Ayasofya’nın 1700 yıllık tarihini en son teknolojilerin yardımıyla görsel ve işitsel bir şölenle anlatan Ayasofya Tarihi Müzesi, 19 Kasım’a kadar sürecek birinci dönem ara tatilinde 6-17 yaş arasına ücretsiz olacak. Ayasofya koleksiyonundan büyük kısmı ilk kez sergilenen eserlere de yer verilen müzede, Ayasofya'nın inşasından önce ve sonra geçirdiği aşamalar sürükleyici bir dille anlatılıyor. DEM Müzecilik tarafından hayata geçirilen ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Ayasofya Tarihi Müzesi, Türkiye tanıtımına katkı sağlarken, çocukların ve gençlerin de tarihe olan ilgisini artırmayı hedefliyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

ÇOCUK HAKLARI FESTİVALİ

Çocuklar kendi haklarını öğrenmek, öğrenirken de eğlenceli aktivitelere katılmak için buluşturuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Çocuk Hakları Festivali ile 18 ve 19 Kasım tarihlerinde, Artİstanbul Feshane ve Müze Gazhane’de düzenlenecek. Çocuklar yogadan işaret diline, drama atölyesinden atık malzemelerden çalgı yapmaya kadar birçok etkinliğe katılıp eğlenirken aynı zamanda haklarını da öğrenecek. Masal anlatımlarında simultane işaret dilinin olacağı festivalde, özel gereksinimli çocuklar için resim atölyesine de yer verilecek.

Haftanın kültür sanat ajandası

KALEM TUTKUNLARI PENFEST’TE BULUŞUYOR

Türkiye’nin ve dünyanın ilk kalem festivali olan PenFest, 18-19 Kasım tarihleri arasında Çırağan Sarayı’nda düzenlenecek. Bu yıl 4. kez Markakalem.com tarafından hazırlanan festival, prestij kalem markaları, koleksiyonerlerin katılımıyla uluslararası bir organizasyona dönüşecek. Bu yıl daha geniş kapsamlı olması beklenen festivalde ünlü kalem markalarının Vintage ürünleri de Penfest’te ilk kez sergilenecek. Dünyada sınırlı kişi tarafından yapılan Mikro Art Sanatı da kalem severlerle buluşacak. “Journaling” diye adlandırılan “günlük” hazırlama & dizayn etme sanatının icra edilmesi için Amerika ve Malezya’dan 4 farklı journaling sanatçısı 2 gün boyunca kalem severlerle bir araya gelerek work shopların yapılacağı festivalde, aynı zamanda ilk kez Journaling Türkiye buluşması da PenFest’de gerçekleşecek.

Yazarın Tüm Yazıları