Haftanın kültür sanat ajandası

Konser, sergi, tiyatro, sinema, festival...Güncel kültür sanat etkinliklerine dair haberler... Yeni haftanın kültür sanat ajandası...

Haberin Devamı

İSTANBUL’A YÜZÜNCÜ YIL ARMAĞANI

Türkiye İş Bankası’nın uzun yıllar Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren, korunması gerekli kültür varlığı tescili bulunan tarihi bina Resim Heykel Müzesine dönüştürüldü. Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyetimizin 100. yaşında Türkiye İş Bankası’nın ülkemize armağanı olarak 29 Ekim’de kapılarını sanatseverlere açtı. İş Sanat'ın çatısı altında hayata geçirilen müzede Osman Hamdi Bey'den Şeker Ahmet Paşa'ya, Hoca Ali Rıza'dan İbrahim Çallı'ya pek çok sanatçının 2.700 civarında eserinin bulunduğu Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, ülkemizin en geniş ve en zengin özel koleksiyonlarından biri olarak biliniyor. Resim Heykel Müzesi'nde bu koleksiyondan seçilen 600'e yakın eser de ilk kez görücüye çıkacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

Haberin Devamı

İSTANBUL KOMEDİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

İstanbul Komedi Festivali ile 6. yılında da komedinin kalbi İstanbul’a neşe getirmeye hazır. Bu sene 6. kez izleyicilerle buluşacak olan ve BKM’yle Maksimum Kart ana sponsorluğunda düzenlenen İstanbul Komedi Festivali 5 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında söyleşiler, stand-up’lar, doğaçlama gösteriler, kapalı gişe tiyatro oyunları ve çocuk etkinlikleriyle dolu. Bu yıl İngiliz komedyenleri de Türk izleyicisi ile buluşturacak olan festivalin programı https://www.istanbulkomedifestivali.com adresinde, biletleri de Biletix’te satışta.

Haftanın kültür sanat ajandası

HAFTANIN YENİ ŞARKILARI / ALBÜMLERİ

Evrencan Gündüz’den 2 yeni şarkı birden

Anadolu topraklarında yetişmiş ve halka mal olmuş ustaların izini süren Evrencan Gündüz, bir yandan soul, funk, R&B , folk ve blues rock türlerinde gezinirken bir yandan da Anadolu’nun sesine kulak veriyor.  Genç şarkıcının kendi bestelediği “Dağlar Gider Yolunda” ve Barış Manço cover’ı “Yine Yol Göründü Gurbete” şarkılarının bulunduğu EP’si tüm dijital platformlarda.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandası

Soft Analog’dan ilk konsept albüm

Alternatif pop ikilisi Soft Analog’un ilk konsept albümleri Dans İllüzyon tüm dijital platformlarda yerini aldı. Toplumsal yabancılaşma ve değişimi anlatan albümde bilim kurgu öğeleri ve metaforlarla süslü bir anlatım var.

Haftanın kültür sanat ajandası

Enstrümanların büyülü dansı

Mistik ve geleneksel müziğin 432 Hz frekansında kaydedilmiş özel bir deneyim albümü olan "Ghalandar" ile dikkatleri üzerine çeken meditasyon ve daf ustası Mareechi Asu bu kez “kemençe” ve “daf”ı buluşturduğu "Hayale Mest" albümü 3 Kasım'da Viya Müzik etiketiyle dinleyicilerle buluşacak.

Haftanın kültür sanat ajandası

PERA MÜZESİ’NİN YENİ SERGİSİ “GELECEK HATIRALARI”

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nin “Gelecek, geçmişte biriktirilen tanıdık nesneler aracılığıyla hatırlanabilir mi?” sorusundan yola çıkarak düzenlenen yeni sergisi Gelecek Hatıraları 26 Ekim’de ziyarete açıldı ve 24 mart’a kadar ziyaret edilebilecek. Küratörlüğünü Ulya Soley’in üstlendiği ve “arşive” gelecek-yönelimli bir bakış açısıyla yaklaşan sergi, geçmişe nostaljik bir bağlılık yerine geleceği nasıl hatırlayacağımızı düşünmeyi öneriyor.

Haberin Devamı

Haftanın kültür sanat ajandasıSanatçı: Adriana Varejão / Eser: Tuvaller Üzerine Karo Seramik Döşeme

KUTULAR, 31 EKİM'DE PERDE DİYOR

Geçen yılın en beğenilen oyunlarından “Uyandığımda Sesim Yoktu” oyununun yapım ekibi Bu Yapım yeni sezonda da “Kutular” adlı oyun ile tiyatro severlerle buluşacak. İlişkilere dair bir oyun olan "Kutular"; seyircileri bilinmeyene, herkese anlatmaktan korktuğumuz sırlarımızı ortaya dökmeye doğru bir yolculuğa çıkarıyor. Burcu Görek’in yazdığı “Kutular”ın yönetmenliğini Balım Kar ve Semih Değirmenci üstleniyor.

Haftanın kültür sanat ajandası

Oyunun başrollerini de Burcu Görek, Dilara Gül ve Ekrem Can Arslandağ paylaşıyor. Oyunun Prömiyerini 31 Ekim Salı günü saat 21.00'da House of Performance Bakırköy'de yapmaya hazırlanan Kutular, 14 Kasım’da bir kez daha House of Performance’de ve 24 Kasım’da Fişekhane İkinci Sahne’de izleyici karşısına çıkacak.

Yazarın Tüm Yazıları