Paris için saygı duruşu

Tüm dünyada Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenler anılırken, Türkiye’de de Fransa ve Belçika’nın İstanbul başkonsolosluklarının düzenledikleri etkinliklerde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri

1996 yılında Sakıp Sabancı’nın sanatçıları teşvik etmek için başlattığı ve Sabancı Vakfı tarafından devam ettirilen 22. Sakıp Sabancı Sanat Ödülleri, Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi 2014-2015 akademik yılı sonunda resim, heykel ve geleneksel Türk sanatları bölümlerinden ilk üç dereceyle mezun olan öğrencilere ödülleri, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kayhan Ülker tarafından verildi. 

Merdivenlerden düşerek kolunu kıran Türkan Sabancı, yaptığı konuşmada Sakıp Sabancı’nın sanata ve sanatçıya verdiği değeri anlattı.

Kral Günü’nde dayanışma

Belçikalıların her yıl geleneksel olarak 15 Kasım’da gerçekleşen Kral Günü etkinliği, bu yıl Belçika İstanbul Başkonsolosluğu Sarayı tadilatta olduğu için Kuruçeşme’deki Les Ottomans Hotel’de yapıldı. Belçika İstanbul Başkonsolosu Henri Vantieghem’in eşi Marie Vantieghem’le ev sahipliği yaptığı Kral Günü’nde Paris’teki terör saldırısının kurbanları anılırken, terörizme karşı verilen savaşta Türkiye’nin işbirliğine teşekkür edildi.İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosu Leigh Turner ile İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosu Monika Schmutz Kırgöz’ün de katıldığı etkinliğe, İstanbul’da yaşayan Belçikalılar’ın yanı sıra aralarında Meral-Vural Gökçaylı ile Fenerbahçeli futbolcu Volkan Demirel ve “Miss Belgique 2009”da Belçika Güzeli seçilen eşi Zeynep Demirel de geldi.

Haberin Devamı

Kral Günü etkinliği, Belçikalıların 1. Kralı Léopold de Saxe-Cobourg’un sadakat yemininden bu yana yapılıyor.

Enrico onuruna

Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach de Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde vereceği konser için İstanbul’a gelen Fransız sanatçı Enrico Macias onuruna davet verdi. Fransa Sarayı’nda gerçekleşen davette, iş, sanat ve medya dünyasının ünlü isimleri Paris’te yaşanan terör olayları sebebiyle 1 dakikalık saygı duruşu yaptı. Muriel Domenach’in konuşmasıyla devam eden gecede konuklar Enrico Macias ile sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Haberin Devamı

Barış pozuDeniz Akkaya, Fransız Sarayı’ndaki davete kavga ederek ayrıldığı sevgilisi Murat Varol’la birlikte geldi.

Temiz deniz için çalışıyor

İşadamı Rahmi Koç’un deniz ve sahillerin kirlenmesini önlemek amacıyla kurduğu Deniz Temiz Derneği TURMEPA, Yılmaz Ulusoy’a katkılarından dolayı plaket verdi. Deniz Temiz Derneği TURMEPA Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Yaramancı ve Akşit Özkural, Yılmaz Ulusoy’a yaptırdığı denizcilik okulları ve gösterdiği duyarlılık için teşekkür etti.

Yılmaz Ulusoy, herkesin denizlerimize sahip çıkması gerektiğini belirtti.

DJ Öykü

Erol Kaynar’ın sahibi olduğu Eksen Grup bünyesindeki Limoncello, haftanın her günü farklı eğlence sunuyor. İşletmeciliğini Mehmet Davran’ın yaptığı Limoncello’da bu akşam ünlü sunucu Öykü Serter DJ kabininde olacak. Mekanda pazar günleri düzenlenen Meyhane Geceleri’nde ise Mert Davran sahne alıyor.

En iyi şehir oteli

Dünyaca ünlü tasarım ve mimarlık dergisi Wallpaper, aralık sayısında Soho House İstanbul’u “2015’in En iyi Şehir Oteli” seçti. Bilgili Holding ve Doğuş Holding ortaklığında, Mart 2015’te hizmet vermeye başlayan Soho House Istanbul, bu unvanı Aman Tokyo ile paylaştı. 

Yazarın Tüm Yazıları