O kazanın düşündüren gerçekleri

GEÇTİĞİMİZ hafta “Okul mu sokak mı?” başlıklı köşe yazımda, Kestel’de servis minibüsünün çarpması sonucu hayatını kaybeden İnci Su Özmen’in ölümünü yazmıştım.

Haberin Devamı

O yazıda, ilkokullarda öğretmenlerin öğrencilerine verdiği eğitim ile sokaktaki gerçeğin farklı olduğunu kaleme almıştım.
Örnek olarak da, okuldan çıkıp yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalışan İnci Su’nun öldüğü, yürekleri dağlayan o kazayı örnek göstermiştim.
Yazımda, servis aracını kullanan sürücünün, taşıdığı diğer öğrenci, memur ve işçilere de zor anlar yaşatmış olabileceğini, yapılan şikâyetlerin ciddiye alınmamış olabileceğine dikkat çekmiştim.
Öyle de olmuş...
Olayla ilgili olarak araştırma yapan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ilginç bilgilere ulaştı.
Yeliz Toy, İnci Su’nun ölümüne neden olan 22 yaşındaki sürücünün servis aracı kullanma yaş sınırının altında olduğunu ortaya çıkarttı.
O sürücü daha önce de, okul öğrencilerini buz pateni etkinliğine götürürken agresif ve tehlikeli araç kullandığı için defalarca uyarılmasına rağmen, bildiğini yapmaya devam etmiş.
Konuyla ilgili olarak uyarılan okul idaresi de, şikâyetleri ciddiye almamış.

Haberin Devamı

EVRAKLARI GETİRMEMİŞ

Daha bitmedi...
İnci Su’nun ölümüne neden olan okul servis aracını kullanan kişinin bir süre önce değişmesine rağmen, servis sürücüsü Eren B.’nin işe başlamasının üzerinden günler geçmesine rağmen ehliyet, sabıka kaydı, sağlık raporu gibi belgeleri okula teslim etmesi istendiği halde teslim etmemiş.
Kimse de kendisine, “Sen neden bu evrakları getirmiyorsun?” diye sormamış.
Sorsa da, takipçisi olmamış..
Yeliz Toy’un söylediklerine göre, Kaymakamlık tarafından düzenli olarak yapılması gereken bu denetim görevi, yetkileri olmadığı halde öğretmenlere verilmiş.
Olayın üzerinden on gün geçmesine rağmen bu iddialarla ilgili olarak il ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından hiç bir soruşturma başlatılmamış.

ÇOCUKLAR ÖLMESİN

Bu yazıdan sonra soruşturma başlatılıp, günah keçisi olarak da, öğretmenler günah keçisi olarak seçilirse hiç şaşırmayın.
Anlayacağınız, altta kalanın canı çıkacak.
Düşünüyorum da...
Servis taşımacılığı gibi çok önemli bir sektörde yaşanan bu “rezilliklerin” ortaya çıkması için, çocukların ölmesi mi gerekiyor.
Kestel gibi bir ilçede bunlar yaşanıyorsa, Bursa merkez ilçelerin durumunu siz düşününün.
Bursa Valiliği’nin, Yeliz Toy’un iddiaları üzerine soruşturma başlatıp, sonucunu paylaşması gerekiyor.
Aksi halde, servis sürücüleri sadece yoldan karşıya geçen kişilerin değil, taşıdıkları yolcuların da azraili olmaya devam eder.
İşte o zaman vay halimize.

Yazarın Tüm Yazıları