Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

Çankaya’nın Remzi Oğuz Arık Mahallesi’nden (Aşağı Ayrancı) okurumuz Sema Okurer, “Kadın, erkek, çocuk... Mahallede köpekler herkesi ısırdı. Sabahın erken saatlerinde ve akşam hava karardıktan sonra parklarda, caddelerde, ara sokaklarda yürüyemez olduk” diyor.

Haberin Devamı

Çankaya’nın Remzi Oğuz Arık Mahallesi (Aşağı Ayrancı) sakinlerinden okurumuz Sema Okurer, diyor ki:

“Ben evinde kediler besleyen, ayrıca sokak hayvanlarını da doyuran bir hayvanseverim. Hiçbir canlıya zarar gelsin istemem, ancak sayıları hızla artan ve saldırganlaşan sokak köpekleri konusunda bir çözüm bulunmalı.

Köpeği bir seferliğine aşılayıp, kısırlaştırıp, tekrar sokağa bırakmak sorunları çözmedi. Barınaklara köpeklerin götürülmesinin, barınakların içler acısı durumu nedeniyle köpekleri ölüme itmek olduğunun farkındayım ancak insan hayatı da önemli.

Kadın, erkek, çocuk... Mahallede köpekler herkesi ısırdı. Sabahın erken saatlerinde ve akşam hava karardıktan sonra parklarda, caddelerde, ara sokaklarda yürüyemez olduk. Köpekler, sokak kedilerini de parçalıyor.”

 

Haberin Devamı

OTOBÜSLER DOLU GELİYOR ÖĞRENCİ DURAKTA NÖBET BEKLİYOR

Okurumuz Mahmut Çalışkan, Mamak’ın Boğaziçi Mahallesi’ndeki 30308 numaralı durak ile yine Mamak’ın Yeşilbayır Mahallesi’ndeki 31142 numaralı durak için, “Hafta içi saat 15.00 sonrası okullarından çıkan öğrenciler bu iki duraktan otobüse (özellikle 355-357-361 ve 374 no’lu hatlara) binemiyor, çünkü otobüsler durağa dolu geliyor. Dolu dolu geçen hatta durmayan üç otobüsten sonra dördüncü otobüsü bekleyen öğrenciler oluyor. Sayın EGO yetkilileri halkın içine karışsalar, durakların halini görürler” diyor.

 

‘NEW JERSEY’ ÖNLEMİ TEHLİKEYİ AZALTIR

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

Okurumuz M.Y., Yenimahalle-Batıkent’teki 75. Yıl Ankara Hipodromu’nun önünde yer alan ve Çakırlar’a giriş için kullanılan caddedeki tehlikeyi ve çözüm önerisini şöyle aktarmış:“Araç yoğunluğunun fazla olduğu söz konusu yol, iki gidiş iki geliş... Ortada ise hiçbir önlemin olmaması -özellikle araçlar sollama yaparken- tehlike oluşturuyor. Yolun ortasına ‘New Jersey’ tipi bariyerler konulursa, tehlike bir nebze azaltılmış olur.”

 

Haberin Devamı

VATANDAŞIN GÖZÜ VADİDE

21 HAZİRAN 2021

* Okurumuz Cengiz Seyran: “Çankaya’nın Karapınar ile Akpınar mahalleleri arasındaki Ahmet Yesevi Caddesi’nin iki tarafında kalan vadiye, Dikmen veya Öveçler gibi bir vadinin yapılmasını istiyoruz.”

29 HAZİRAN 2021

* Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı: “Alan ile ilgili talep, tarafımızca değerlendirilmiştir. Bahse konu alan ile ilgili projelendirme çalışmaları devam etmektedir.”

VE ŞİMDİLERDE...

* Okurumuz Cengiz Seyran: “Burada Okur Yazar’daki talebim üzerine ABB’nin planlamaya aldığı alanda maalesef tüm faaliyetler durdu. Sonbahar geldi, önümüz kış. Yapımın hızlandırılmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

 

MAZGALA DİKKAT!

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

Okurumuz Osman A., bu fotoğrafı Yenimahalle’nin Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde çekmiş ve açık vaziyette bırakılan mazgalların büyük bir kazaya sebebiyet verebileceğine dikkat çekmiş.

 

ÇUKURAMBAR’DA ORTALIK TOZ DUMAN

Çankaya’nın Çukurambar Mahallesi muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, “Çukurambar’da ortalık toz duman” demiş ve eklemiş:

“EnerjiSA, trafoları güçlendirmek amacıyla asfalt kesip, kablo döşeme işlemi yapıyor. Arazöz (sulama aracı) kullanılmadan yapılan çalışma nedeniyle ortalık tozdan topraktan geçilmiyor. Ve maalesef insanlar toz soluyor. Böyle düzensiz bir çalışma olmaz.”

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

 

DAHA YANMADAN DEVRİLEN LAMBALAR

Yenimahalle’den ismi bende saklı okurumuzun (gizli kalmasını istemiş) iletisi şöyle:

Haberin Devamı

“Demetevler-Vatan Caddesi’nde yol-kaldırım düzenlemesi yapıldı. Fotoğrafını çektiğim/gönderdiğim lambalar o kadar eğreti bir şekilde toprağa gömüldü ki, bir kedi ya da köpek çarpsa devrilecek! Zaten, daha faaliyete geçmeden yarısı devrilmiş durumda! Bu kadar da özensiz iş yapılmaz.”

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

 

KISA... KISA...

 

* Yenimahalle’nin İlkyerleşim Mahallesi’ndeki Batıkent Halk Pazarı’nın önü için Ankara Büyükşehir Belediyesi, ‘Yenimahalle Belediyesi yapacak’ diyerek gitti. Dört aydır bekliyoruz.”

 

SÖZ YETKİLİDE

 

1)

* Okurumuz Mustafa Tozluyurt, “Kuğulu Kavşağı’nın peyzajı, ufak tefek ve şekilsiz çalılardan ibaret. Yeşilden çok kuru peyzaj (çakıl taşı) var. Ne ahenk, ne estetik! Ankara’nın göbeğinde bu nasıl bir peyzaj anlayışı?” eleştirisinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, “Altyapı ve zemin kaynaklı sulama tesisatı çekilememekte olup dikilen bitkilerin yaşam fonksiyonlarını koruması imkansız hale gelmektedir. Bu sebeplerden ötürü alana kuru peyzaj uygulaması yapılması en uygun seçenek olarak değerlendirilmiştir” açıklaması yaptı.

 

2)

* Okurumuz Nusret Savural, Karşıyaka Mezarlığı’nın bazı bölümlerinde yolların toz toprak içinde olduğunu belirterek, “Her tarafı kazıdılar, taş döşediler ama yollara yeni asfalt dökmediler. Araçlar da insanlar da perişan oluyor” demişti.

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mezarlıklar Daire Başkanlığı, “Karşıyaka Mezarlığı’nda uzun yıllardır herhangi bir işlem yapılmamış olan altyapı sorununu gidermek için kapsamlı bir altyapı çalışması başlatılmış olup, çalışmanın mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırılması planlanmaktadır. Mezarlığımızda yapım işi kapsamında yol-arayol yapımında, iş programına göre ihtiyaç duyulan tüm adalarımızda çalışma yapılacaktır” açıklaması yaptı.

 

3)

* Okurumuz Dursun Türker, Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi 329. Cadde’nin bozuk kaldırımlarına dikkat çekmişti.

Saldırganlaşan sokak köpeklerine bir çözüm bulunmalı

* Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Fen İşleri Daire Başkanlığı, “Kırkkonaklar Mahallesi genelinde devam eden elektrik çalışmalarının tamamlanmasına müteakip, 329. Cadde genelinde çalışmalarımız program kapsamında değerlendirilecektir” açıklaması yaptı.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları