Banvit mucizesi

Bir mucizeye daha imza attı Banvit.

Haberin Devamı

Bu yıl galiba yenile yenile yenmeyi öğrenecek. Maç başlar başlamaz hızlı oyunuyla ilk 5 dakikayı 13-14, ilk çeyreği de 21-14 önde bitirince tamam dedim; bu sefer olacak galiba diye düşünmeye başladım ama basketbol bu, öyle perşembenin gelişi çarşambadan belli olmadığı bir oyun.
Nitekim bir ara 12 sayı geriye düşen Banvit maçı son saniyede kazandı.
Konuk ekip Afyon Belediyespor özellikle kısa oyuncularıyla neticeye giden güçlü bir ekip. Nitekim karşılaşmanın en skorer oyuncuları da 20 sayı ile Tyrus Mc Gee, 18 sayı ile oynayan Frank Elegar idi. Bu iki oyuncu Banvit’e yetip artmıştı.
Üçüncü periyotta 12 sayı geriye düşen Banvit sık sık oyuncu değişikliğiyle direnmeye çalışıyordu.
Ümitler azalıyordu ama davullu taraftar grubu neticeye aldırmıyor, müthiş bir destek veriyordu.
Ne olduysa son periyodun son beş dakikasında oldu. Banvit önce farkı azaltmakla kalmadı bitime 45 saniye kala öne geçti: 69-68.
Ne oldu da böyle oldu derseniz; genç Şehmuz’un üçlükleri konuşmaya başladı.
Bundan sonra Banvit’i tutabilene aşk olsun.
Bunun yanında Morgan ve Rıdvan da takımı ateşleyince son 6 saniyede inatçı Afyon, Earl Calloway ile yine 70-71 öne geçince bu oyuna kalp dayanmazdı.
Bu kadar heyecan yeterli gören Banvit son hücumda 4 Afyon oyuncusu Perez’in başında toplanmışken Perez topu boş kalan Oliver’e geçirdi. Oliver’in smaç basketi “oh yahu bitti şükür” demekten kendimizi alamadık.

Yazarın Tüm Yazıları