Müthiş maç keyif verdi

Erdal Fernergiz yazdı...

Haberin Devamı

Hep söylüyorum bu sezon Adana Demirspor’u izlemek bir başka ayrıcalık, bir başka güzel... Son Kayserispor maçında da bir kez daha buna şahit olduk. Mavi Lacivertliler Kayseri karşısında tam bir Avrupa maçı, İngiliz, Alman ligi gibi tarihi bir maç hissettirdi tüm sporseverlere. Hiç bitmesin istendi adeta öylesine keyif verdi bu müthiş maç. Adana Demirspor başkanı, yöneticileri, tribünlerdeki muhteşem taraftarı, sahadaki oyuncuları, İtalyan Teknik Direktörü Montella ve ekibi bu takımı Avrupa’ya taşıyacak bundan hiç şüphem yok.

AKSİYONU BOL

Her hafta oynadığı oyunun üstüne koyarak sahaya çıkan Mavi Şimşekler Kayseri karşısına da hızlı çıktı. Kaliteli hücumlar, gol düellosu şeklinde geçen ve heyecan dolu iyi futbol, seyir zevki yüksek gol yağmurunun sağanağa, hatta fırtınaya döndüğü bir ilk yarı izledik. Süper Lig tarihinde ilk yarısında en fazla gol atılan (7) üç maçtan biri oldu. Gerçekten aksiyonu bol müthiş bir tarihi maç.

Haberin Devamı

TRİBÜNDE, SAHADA ŞOV

İlk düdükten son düdüğe kadar müthiş bir taraftar desteğini arkasına alan Mavi Lacivertliler daha ilk dakikalarda Cherif Ndiaye ile öne geçti. Rakibin beraberliği bulması da hızını kesmedi Mavi Lacivertlilerin. Bir kez daha Cherif’le öne geçildi. Ancak rakip yine eşitliği buldu. Mavi Şimşek durur mu hemen cevap verdi Belhanda ile Cherif bir gol daha attı ancak sayılmadı. Rakip yine beraberliği yakaladı. Neyse durmak yok gollere devam sloganıyla bu kez Yusuf Sarı sahneye çıktı ilk yarının uzatma dakikalarında. Gol düellosu şeklendi geçen devre sonunda soyunma odasına önde gitmesini bildi Mavi Şimşekler.

YENİLMEZLİK SERİSİ

Adana Demirspor, Montella’nın oynattığı temposu yüksek, agresif hücum oyununu başarılı bir şekilde ikinci yarıda da sürdürdü. Devreden dönüşte Onyekuru yakın mesafeden sert vurdu. Top az farkla dışarı çıktı. Pozisyon VAR kararı ile penaltıya döndü. Onyekuru penaltıdan farkı 2’ye çıkaran ve maçın skorunu belirleyen golü kaydetti. Golden sonra tempoyu istediği gibi ayarlayan ve skoru elde eden, evinde yenilmezlik serisini sürdüren Mavi Şimşekler tribünlerin alkışları ile sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. Bu sezon iç saha performansı müthiş olan ve oynadığı oyunla keyif veren Adana Demirspor Avrupa’ya bir dev adım daha attı.

Haberin Devamı

Yazarın Tüm Yazıları