Forvetsiz de olsa 3 puan

Süper Ligin 21. Haftasında Sivasspor’un sahasının bakımda olması nedeniyle Malatya’da oynanan karşılaşmada gülen ekip Adana Demirspor oldu.

Haberin Devamı

Güçlü bir orta sahanın yanı sıra forvetsiz maça çıkan Mavi Lacivertliler sahadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Geçen hafta takımda yer bulamayan Akintola hocası Montella’ya nazire yaparcasına muhteşem oyununu golle süsleyerek “Ben bu takımda direkt oynarım” mesajı verdi adeta. Yeni transfer Mert Çetin ilk 11’de yer aldı. Maç boyunca defansta Semih Güler’le üstün bir oyun sergileyen Mert Çetin’in, kaleci Ertaç’ın kurtarışları, N’diaye’nin, Akintola’nın güzel oyunu da galibiyette önemli rol oynadı

GENELDE ÜSTÜN TARAFTI

İlk yarısı Adana Demirspor’un, ikinci yarı ise Sivas’ın üstünlüğü ile geçen maçın ilk golü 41. dakikada Emre Akbaba’dan geldi. Bu dakikada orta sahada topla buluşan N’diaye kendisine yapılan faule rağmen hakemin avantaja bıraktığı pozisyonda soldan iyi taşıdı topu. Ceza alanı çizgisi üzerinde topla buluşan Emre Akbaba takımını öne geçiren golü kaydetti: 0-1. İkinci yarıya da hızlı başlayan Mavi Şimşekler, kısa ve derin paslarla kapanan Sivas defansını aşmaya çalıştı. 56. dakikada köşe vuruşundan gelen topa iyi yükselen N’diaye, Akintola’ya indirdi topu. Akintola da iyi bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2. 63. dakikada bu kez duran toptan gol yiyen taraf Adana Demirspor oldu. Tüm defans seyretti golü: 1-2.

PAS HATALARI

Haberin Devamı

Özellikle maçın ilk yarısında Akintola, Onyekuru, Emre Akbaba, Stambouli iyi bir oyun ortaya koydu. İlk yarı 1-0 bitti ama daha farklı bitebilirdi. Ancak maçta yaşanan pas hataları, zaman zaman becerisizlik farkın artmasını önledi. Karşılaşmanın son dakikaları ise nefes kesti. Önce Demirspor kalesi karıştı, oluşan karambolde Semih kaleden uzaklaştırdı. Sonra Akintola orta sahadan kaleye sokuldu N’diaye’ye al da at dedi bu futbolcu topu üstten avuta attı. Maç da sona erdi.

MONTELLA FORMSUZ

Malatya’da oynanan ve muhteşem taraftarın yalnız bırakmadığı zorlu Sivas maçında görülen o ki İtalyan Teknik Direktör Montella eski formundan uzak. Neden mi? Çünkü geçen hafta yanlış kadro çıkardı. Berk Yıldız’ı oynattı bu futbolcu ile kulüple ilişiği kesildi. Bu hafta da sahada dolaşan hiçbir varlık göstermeyen bazı oyuncuları oyunda tuttu, yine forvetsiz oynadı. Bu taktik bence değişmeli artık. Rakipler bunu çözdü ve önlemleri alıyor. Takımın içinde forvet oynayacak futbolcunun olduğunu, bunu da ortaya çıkarmanın Montella’nın görevi olduğunu, bu oyuncuyu bulması, mental olarak, fiziksel olarak hazırlaması ve oynatması gerektiğini düşünüyorum... Geçtiğimiz maçlara oranla Sivas karşısında 11 şut yüzdesi de çok düşük kaldı. Sonuçta Mavi Şimşekler puanını 37’ye çıkardı ve zirvedeki yerini korudu. Ne diyelim forvetsiz de olsa galibiyet güzel oldu.

Yazarın Tüm Yazıları