Aday adayı bolluğu

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin yaklaşması ile birlikte tüm partileri adaylık yarışı sarmış durumda. Bu adaylık yarışında henüz aday isimler belli olmazken, siyaset adeta dedikodu kazanına döndü.

Haberin Devamı

Adana’da Büyükşehir başta olmak üzere tüm ilçelere yapılan aday adaylığı başvuruları adeta zirve yapmış durumda. Bürokratından, iş insanına, esnafına, gencine, kadınına kadar birçok yeni bir isim ortaya atılıyor ve kesin aday olacağı söyleniyor. Yani siyaset kazanı kaynamaya devam ediyor.

İŞ MERKEZDE BİTİYOR

Hepimizin de bildiği gibi aslında bütün iş Ankara'da yani merkezde bitiyor. Ankara'ya baktığımızda özellikle AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti, hatta DEVA Partisi Yeniden Refah Partisi'ni de eklediğimizde başkentte ortalık toz duman oluyor.

AK PARTİ ADANA’DA

AK Parti Adana’da şu anda beklemede. Nedeni de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin alacağı ortak karar ne olacak merak konusu. Adana’da aday Cumhur ittifakından olacak ancak Ak Parti’den mi MHP’den mi işte bu belli değil. İki taraf da adaylarını açıklamak için zaman ve alınacak kararı bekliyor.

REKOR BAŞVURU

Haberin Devamı

Şu ana kadar Ak Parti’de aday adaylığı için binlerce isim sisteme giriş yapmış durumda. Bu rakamın daha da artacağına kesin gözle bakılıyor. AK Parti aday başvurusunda rekora doğru koşuyor. Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu sona erdi. Meclis üyeliği başvurusu ise yoğunluktan dolayı 5 Ocak Cuma gününe kadar uzatıldı. Aday belirleme heyecanı sürüyor. Son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık yaptığı komisyon verecek. Bekleyip göreceğiz.

CHP ADANA BÜYÜKŞEHİR’DE ZEYDAN KARALAR BİR ADIM ÖNDE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında yapılan MYK toplantısında yerel seçim takvimi ve belediye başkan adaylığı kriterleri belirlendi. Adaylık başvuruları da sona erdi. CHP Adana’da Büyükşehir ve ilçelere aday arayışları devam ediyor.. Bir süre önce CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel'in Adana Büyükşehir Belediyesi adayı için çalışmalar yaptığı ancak şu an ki Başkan Zeydan Karalar’ın isminin önüne geçecek bir isim bulmadığı gelen kulis bilgileri arasında. O zaman Karalar’ın yeniden aday gösterileceği de sızan bilgiler arasında

CHP SEYHAN’DA, ÇUKUROVA’DA, CEYHAN’DA..

Haberin Devamı

Adana’nın ilçelerinde de durum farklı değil. Yarış başladı. Bir çok isim aday adaylığı başvurusu yaptı. CHP ilçelerde de aday belirlemek için bir çok isimle görüşüldüğü, kazanacak ismin belirlenmesine çalışıldığı görülüyor. Bunların içerisinde mevcut başkanlar, Akif Kemal Akay, Soner Çetin, Büyükşehir Genel Sekreterliğinden istifa eden Ergül Halisçelik, eski milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Elif Doğan Türkmen, eski Baro Başkanı Av. Aziz Erberk, Av. Emrah Kozay, Hüseyin Orhan, Mustafa Fidan Vursavuş, Seyhan Ve Çukurova aday adaylığı için başvururken, halen belediye başkanı olan Hülya Erdem, Adana Tabip Odası başkanlığından istifa eden Uzm. Dr. Selahattin Menteş Ceyhan’a başvuran isimlerden bir kaçı. CHP'nin Adana siyasetinde ise şimdilik bu iddialar dönüyor...

Haberin Devamı

İYİ PARTİ TAM BİR SORU İŞARETİ!

İYİ Parti seçimlere kendi adayları ile gireceğini ve özellikle CHP ile ittifak yapmayacağını bir kez daha deklare etti. Şimdi gözler İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de. Kendi adayını ne zaman açıklayacak ve hangi isim olacak tam bir soru işareti. Duyduğum kadarıyla Genel Başkan Akşener, diğer illerde olduğu gibi Adana’da da güçlü bir isim arıyor.

Yazarın Tüm Yazıları