Ä°KÄ°SÄ° DE EFSANE

ROGER Federer ve Rafael Nadal gibi ‘sporcu kişiliğine sahip’ tenisçiler bir daha kolay kolay gelmez. 36 yaşındaki Federer Avustralya öncesi fazla turnuva maçı oynamadı.

Haberin Devamı

Ancak çok verimli antrenman yaptı. Baseline çizgisine yakın çabukluk ve vuruş çalışmalarının yanı sıra fitnes  yaptı. 20’ye yakın antrenman seti oynadı,  yüzlerce servis attı.

NADAL, OYUNUNU GELÄ°ÅžTÄ°RDÄ°

BeÅŸ yaÅŸ küçükÂNadal ise yeni koçu Carlos Moya ile, duraÄŸan seyreden oyununa yeni ivmeler kazandırdı. Forehand vuruÅŸları eskisine göre daha derin, spinli ve etkili geliyor. Servislerini de geliÅŸtirdi. Solak olduÄŸu için saÄŸlakların pek alışmadığı açılara daha etkili ve derin servisler atıyor. Ayrıca servislerini rakiplerin göbeÄŸine doÄŸru atarak onların hareket kabiliyetlerini kısıtlıyor.

Finalde puanlar, ralliler fazla uzamadı (beşinci set hariç). İki tenisçi de fazla yorulmamak için ilk fırsatta toplara riskli vurarak rakibi sıkışık duruma düşürüp adeta infaz etmeye çalıştı. Beşinci set adeta başlı başına  bir maça sahne oldu. Bu sette önce Nadal, Ferderer’in servisini kırarak çok önemli avantaj sağladı. Fakat Nadal birden telaşlandı. Basit hatalar yaptı. Bu sefer Federer, Nadal’ın servisini kırdı. Nadal dağıldı. Federer tekrar kararlığını ve agresifliğini kazandı. Nadal’ın ondan sonraki çabaları yetmedi ve Federer zafere ulaştı.

Yazarın Tüm Yazıları