Oysa sevgili, bir tek sevgili

Memleket futbolunda maddi manevi her türlü sıkıntı büyük.

Haberin Devamı

Kabul ediyoruz. Bir yandan hakemler sürekli gündemde, VAR yüzünden saçını başını yolan çok. Bir türlü futbol konuşulamıyor, saha dışı karışıyor, karıştırma meraklıları kaşığı kazanın dibinden yukarı doğru daldırıp daldırıp çıkarıyor.

Her yönetim şikâyetçi, her takım şikâyetçi, her teknik direktör şikâyetçi. O sıkıntı var, bu sıkıntı var, var oğlu var. Buraya kadar tamam.

Hakem hatalarına isyan eden de, takımının hakkının yendiğini düşünen de, canı yanan da elbette arayacak hakkını. Arasın. Arayacak tabii. Fakat nasıl?

Oturulsun tartışılsın, VAR eğitimiyse yeniden verilsin, hakemler yeniden alınsınlar eğitimlere gerekiyorsa. Ne yapılacaksa yapılsın. Ne gerekiyorsa yapılsın. Hem de derhal yapılsın.

Ama şu yapılmasın. Taraftarlar arasındaki nefret körüklenmesin. En büyük iş yönetimlere düşüyor burada. Lütfen haklarını ararken sağduyulu açıklamalar yapsınlar, zaten yay gibi gerilmiş sinirleri hepten germesinler, taraftarlar arasına öfke tohumları ekmesinler.

Haberin Devamı

Üç düşünüp bir konuşsunlar, çok şeyi değiştirecektir üslup değişikliği. Bakarsınız bir adıma, üç adım atar “karşı” taraf. Bir de bunu deneyin lütfen. Çünkü biliyoruz ki;

“Oysa sevgili, bir tek sevgili.

Nasıl değiştirir dünyanın gerçeğini”

İkinci görev milyonlarca takipçisi olan taraftar gruplarına düşüyor. Lütfen hakkınızı hukukunuzu ararken, yanan canınıza pansuman yaparken başka yaralar açmayın. Dönüşsüz hakaretler, küfürler, berbat cinsiyetçi paylaşımlar yapmayın. Girmeyin o toplara. Yönetimler kulüpleri, siz milyonlarca taraftarı temsil ediyorsunuz. Bunun sorumluluğunu alın lütfen. Bu ülke tribün cinayetleri gördü, gencecik yaşta yitip gidenleri gördü. Bir daha görmesin.

Son görev spor basının. Allah aşkına hadiseyi nimet bilmeyin. Emin olmadığınız dedikoduları “haber” diye saatlerce tartışmayın. Zaten bozuk olan sinir uçlarıyla bir de siz oynamayın. “Şok şok şok” edebiyatı yerine bu kez de yapıcı olun, memleket futbolunu hadiseden, olaydan, fiyaskodan beslemeyin. Siz de oradan beslenmeyin.

Zor zamanlardan geçiyor futbolumuz. Biraz olsun kolaylaştırmak, biraz olsun nefes almaya izin vermek, biraz sakin olmaya çalışmak o kadar zor değil. Birbiriyle sportif rekabet içinde olan, şakalaşmayı bilen, omuz omuza maç seyreden taraftalar yaratmak hayal değil. Emin olun değil.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları