Gastronomik bir şölen gibi

Bodrum’da yeni açılan ve yenilenerek sezonu açan yeme-içme markalarına yakından bakalım. Kozmopolit yapısıyla her yıl çok konuşulan Bodrum’da bu sezon plajdaki en iddialı lahmacunlar Moon Beach’te yenecek. Alaska kral yengeci servis eden Azur gibi yeni nesil balıkçılar ya da küçük üreticiyle anlaşıp yerel ve günlük ürünleri kullanan şef restoranları da var.

Haberin Devamı

Mutfaktaki Portekizli...
Folie
Bu sezonun yeni ve en iddialılarından olan Mett Hotel’in bünyesindeki Folie Restaurant, Haremtan Koyu’nda saat 20.30’a kadar hizmet veriyor. Folie’de ıstakozlu tagliatelle’den istiridyeye, beef tartar’dan pizza tartufo’ya damağınızda iz bırakacak yemekler hazırlanıyor. Mutfakta Portekizli şef Pedro Miguel var.

Gastronomik bir şölen gibi

Taş fırının iyisi burada
Moon Beach
Ali-Erkan Ünal kardeşlerin Moon Beach’i sezona dekorasyonunu yenileyerek girdi. Hem otel hem de plaj kısmıyla başlı başına özel bir kulüp havasında hizmet veren Moon Beach, Ünal kardeşlerin profesyonellik ve titizliklerini sonuna kadar yansıtıyor. Mutfakları her daim iyiydi ama bu yıl taş fırınlarının başında Antep’in Uruş Köyü’nden gelen gencecik Berkay Yıldırım var. Yazın beach’lerin en favori yiyeceklerinden olan lahmacunun en iyisini sanırım bu yaz burada yiyeceğiz.

Haberin Devamı

Rahat ortam, iyi yemek
Recolte
Tüm gün kahvaltı veren ve sağlam bir müdavim kitlesi olan Bozukbağ’a bu yıl kardeş mekân geliyor: Recolte.
Çok güzel bir bahçede servis verecek Recolte’nin ana hedefi; rahat bir ortamda makul fiyatlara iyi yemek. Yemekler o gün alınan malzemelerle yapılıp günlük olarak değişecek.

Paros’tan transfer
Barbarossa
Caresse Bodrum yeme-içme alanındaki uluslararası işbirliklerine devam ediyor. Akdeniz çanağındaki ilk Buddha Bar Beach’ten sonra şimdi de Yunanistan’ın Paros Adası’nın ikonik restoranı Barbarossa ile anlaşmışlar. Menü tabii ki Yunan usulü hazırlanmış deniz mahsullerinden oluşuyor.

Gastronomik bir şölen gibi

Heyecanla beklenen
Kitchen Bodrum by Osman Sezener
Açık söylemek gerekirse Osman Şef’in Urla dışında yazlık bir yere mekân açmasını hiçbirimiz beklemiyorduk. The Edition Otel içinde hizmet verecek restoran çok iddialı. Menüde ılık favalı ahtapot, kuskusla sunulan mavi kuyruk karides, keşkekle servis edilen dana kaburga gibi yemekler var. Merakla bekliyoruz...

Haberin Devamı

Gastronomik bir şölen gibi

Sezonun iddialısı
Mandarin Oriental, Bodrum
Hakkasan dünyadaki 10’uncu restoranını burada açtı. Çıtır ördek salatasından füme yasemin çaylı kaburgaya menü her zamanki Hakkasan iddiasında. Dünyanın en ünlü kasabı Dario Cecchini de bu yaz Mandarin’de. Toskana Chianti bölgesinde Panzano kasabasındaki kasap-restoranıyla adını dünyaya duyuran İtalyan kasap, Atelier di Carne adındaki steakhouse’unu açtı. Lucca By The Sea de sezonun diğer sürprizi. Denizden tabağa konseptli menüsü, iddialı kokteylleri ve her zamanki gibi kaliteli müzik anlayışıyla Bodrumlu Lucca bu yazın en sosyallerinden olacak. Mutfakların başında Fabio Brambilla var.

Her daim gözde
Zuma
Yalıkavak Marina’nın artık klasiklerinden olan Zuma bu sezon da en uçtaki ayrıcalıklı lokasyonuyla hizmete devam edecek. Menüsü her zamanki gibi modernize edilmiş iddialı Uzakdoğu mutfağı. Mekânın yıllardan beri süregelen başarısının sebebi hiç kuşkusuz yemeklerdeki özen ve lezzet.

Haberin Devamı

Malzemeler üreticiden
Prep
Yeni Bodrumlu olan bir marka da Prep. Şef Azad Ferhat aylarca civardaki pazarları dolaştı, sezonda en iyi malzemeyi alabilmek için küçük üreticilerle çok önceden el sıkıştı ve tüm bunların neticesinde pek lezzetli bir Egeli menü ortaya çıkardı. Sakatatlar konusunda ve şarap kavlarında da iddialılar.

‘Güç veren’ öğle yemeği...
Frankie Beach ve Malva
Kaya Demirer’in Frankie Beach Club ve Malva’sı bu sezon da Susona’nın içinde. Taze isotlu, siyah zeytin tozlu et tartar ile deniztaraklı, ahtapotlu, siyez bulgurlu açık sarma Malva’nın yenilerinden ikisi. Frankie Beach’te ise ‘power lunch’ konsepti doyurucu fırın yemekleri ve deniz mahsulleriyle devam ediyor.

Haberin Devamı

Yeni nesil balıkçı
Azur
Yeniköy’deki Azur, Yalıkavak Gökçebel’de servis veriyor. Fransa’dan getirilen Gillardeau istiridye, Alaska kral yengeci gibi özel ürünlerin yanında ‘dört farklı deniz mahsullü wellington’ bu yaz adından bahsettirecek.

Gastronomik bir şölen gibi

Bu yazın lezzet üssü
Bodrum Loft
Geçen yıl açılan Bodrum Loft’un mutfağı, şef Yılmaz Öztürk’e emanetti. Bu yıl da aynı hızla devam ediyorlar. Yılmaz Şef “Otlarla, balıklarla bu yıl daha Egeliyiz, açık ateşte pişirmeye devam. Tam da Mürver’in Ege versiyonuyuz bu yaz” diyor. Loft’un bünyesinde ilk kez İstanbul dışına çıkan iki büyük marka da var: Papermoon ve Sunset. Sunset bar kısmında hazırlayacağı suşileri hem barda ve Elia’da hem de plajda servis ederken teknelere de hizmet edecek. Papermoon ise gündüz beach menüsüyle, akşam da klasik bir menüyle servis verecek. Şef Pino’nun yanında yeni transfer Pelin Çakar da bu yaz Bodrum’da.

Yazarın Tüm Yazıları