Yurt dışı eğitim liseleri kayıt günü

Sizi çok kıymetli bulduğum bir etkinlikten haberdar etmek istiyorum. Araştırmacı, sorgulayan, yeniliklere açık, global insanlar yetiştirmek, bu insanlara sürecin başından sonuna dek yol göstermek hedefiyle yola çıkan Global Leaders, yine öğrencilerini okullarla buluşturuyor.

Haberin Devamı

Yurt dışında eğitimin her alanına dokunan Global Leaders, bu kez yurt dışında lise eğitimini odağına alıyor. Son dönemde üniversitelerin dışında yurt dışında liselere de çok talep var ve her ne kadar pandemiden sonra artık tüm görüşmeler, toplantılar online yapılsa da ben hala yüz yüze görüşmelerin kıymetinden yanayım. Bu yüzden de bu tür etkinlikleri çok önemsiyorum. Aşağıda belirteceğim tarihlerde ben de Türkiye’de olacağım için orada bulunacağım. Sabırsızlanıyorum.  İngiltere, Amerika, Kanada, İsviçre’deki yatılı liselerin temsilcileri ile velileri bir araya getirmek için düzenlenen bu etkinlik, 29 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 15.00 ile 19.00 arasında Zekeriyaköy’de gerçekleşecek. Etkinlik detaylarını vermeden önce özellikle İngiltere’de lise eğitimi ile ilgili genel bir bilgi verip, sonra da etkinliğe katılacak olan okullar ile ilgili detay bilgi paylaşacağım.

Haberin Devamı

Yurt dışı eğitim liseleri kayıt günü

İNGİLTERE’DE LİSE EĞİTİMİ

İngiltere’de zorunlu eğitim 5-16 yaşları arasındadır. Zorunlu eğitim süresi ise 11 yıl olarak devam eder. 9-10-11. sınıflar GCSE denilen lise yıllarıdır. Lise eğitimi devlet okullarında veya eğitim ücreti verecekleri bağımsız özel okullarda alınabilir. Bağımsız okulların özellikle tavsiye edilmesinin nedeni, öğrencilerin öz güven kazanması, hayata bakış açısı ve sorumluluk alabilme yetisidir. İngiltere eğitim sistemi, 8. sınıfa kadar orta öğretim, 9. sınıftan itibaren 11. sınıfa kadar da lise tamamlama yılı olarak geçer. Lisede öğrenciler, ilk üç senenin müfredatını tamamladıktan sonra tüm 11. sınıfların katıldığı lise bitirme sınavı olan GCSE sınavlarına girmektedir. Sonuçlara göre General Certificate of Secondary Education (GCSE) sınavları için hangi konuya çalışacaklarını seçerler ve son iki yılı seçtikleri konulara göre eğitim alarak tamamlarlar. GCSE, ulusal bir sınavdır ve 16 yaşında alınır. Genellikle altı konu seçilir. Çoğunlukla matematik, İngilizce, fizik, kimya, biyoloji, coğrafya, tarih ve Fransızca seçilmektedir. Konular okuldan okula değişebilmektedir. GCSE sınavlarında başarı elde eden öğrenciler ‘Sixth form eğitimi’ denilen A-level hazırlığa devam ederler. GCSE sınavları, Türkiye’deki benzer sınavlar gibi aynı günde tüm öğrenciler tarafından alınır. Etkinliğe katılacak okullar ile ilgili detay bilgileri yazımın devamında bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

MILL HILL SCHOOL-LONDRA: Londra kuzeyinde 150 hektarlık alanda çok güzel bir kampüs içinde hizmet veren okul, akademik sıralamada çok iyi bir yerdedir. Mill Hill School, kampüs içinde tüm hizmetlerini mükemmel bir şekilde organize eder. Okulun spor, sanat alanında birçok sosyal kulübü bulunmaktadır. Londra şehir merkezine sadece 45 dakika mesafededir. Okul aynı zamanda Londra Stanstead Havalimanı’na sadece 30 dakika mesafedir.  

QUEEN ETHELBURGA’S COLLEGE: İngiltere’de en iyi yatılı okul sıralamasında ilk üçte olan Queen Ethelburga’s, York da bulunmaktadır. 220 hektarlık alanda öğrencilerin ihtiyacı olabilecek her şeyi bünyesinde sunmaktadır. Kampüs içinde öğrenciye sürekli İngilizce destek verecek bir dil binası bulunmaktadır. Yurt ve okul olarak son derece modern imkânlar sunan okulumuz akademik başarı konusunda İngiltere’de ilk üç arasında yer alır. Öğrencilerini dünyanın en iyi üniversitelerine yerleştirme konusunda öne çıkmıştır.

Haberin Devamı

OXFORD INTERNATIONAL COLLEGE-OXFORD: İngiltere’de Oxford şehrinde yer alan okulumuz 15-18 yaş arası öğrenciler için A-Level GCSE eğitim verir. Sunmuş olduğu butik eğitim ile dünyanın en iyi üniversitelerini hedefleyen öğrenciler tarafından tercih edilmektedir.

D’OVERBROECK’S-OXFORD: Yıl içerisinde 450 öğrenci kapasitesi olan okul genellikle uluslararası öğrenciler için Senior ve Sixth Form College olarak eğitim veren yatılı bir okuldur. 2016 Eylül’den itibaren yeni kampüsüne kavuşan okulda muhteşem yurt imkânları, yemekhane, laboratuvar, sanat ve müzik odaları bulunmaktadır. Okul, akademik olarak da oldukça başarılıdır. Temel olarak GCSE ve Pre-IB, A-Level yılları eğitimi verilmektedir. Bu okulumuzda senelik ücret 38.000 GBP’dir.

Haberin Devamı

MAC DUFFIE COLLEGE-BOSTON: Okul 1890 yılında kurulmuş köklü, özel bir okuldur. Boston şehir merkezine 90 dakika, New York şehrine 2.5 saat uzaklıktadır. Okulda 6. sınıftan 12. sınıfa kadar sınıflar yer almaktadır. 6 ve 8. sınıf Middle School (İlköğretim), 9. ve 12. sınıf arası ise Upper School (Lise) olarak adlandırılır. MacDuffie Lisesi mezunları Amerika’nın en iyi üniversitelerinde okumaktadır; Harvard, UC Berkeley, Hamilton, Brown, Cornell, Northwestern, Stanford, UMass, Tufts... Boston ve New York şehir merkezlerine yakınlığı ile harika lokasyonu, teknolojik donanımı, internete bağlı akıllı tahtaları, ferah sınıfları, özel güvenlik sistemlerinin kurulu olduğu korunaklı yurtları, harika spor salonları, spora önem vermesi, özel sporcu bursları ile öğrencilerini ayrıca desteklemesi, dev kütüphanesi, düzenlediği gezileri, öğrencilerine sağladığı yıllık 20.000 $’lık eğitim bursları ile 120 yıldır eğitim veren Amerika Birleşik Devletleri’nin en yüksek standartlara sahip eğitim kurumudur. Ayrıca İngilizce düzeyi düşük olan adaylar için ESL (İngilizce hazırlık) sınıfları vardır.

Haberin Devamı

HAMELIN-LAIE INTERNATIONAL–İSPANYA: Barcelona’da bulunan okulumuz Spanish National Curriculum ve IB sistemlerinde eğitim vermektedir. Okul 30 bin hektar alanda harika imkânlarla eğitim olanakları sunmaktadır. Okul ayrıca University of Cambridge ve Trinity College of London resmi sertifikalarına sahip olup aynı zamanda DELE–Diploma of Spanish as a Foreign Language’in Cervantes Institute sertifikasına sahiptir. 

COLLEGE DU LEMAN-CENEVRE–İSVİÇRE: Okul yatılı ve gündüz öğrenciler için eğitim veren karma bir okuldur. Cenevre’ye 15 dakika mesafede olan okul, Versoix’de 1960 yılında kurulmuştur. Öğrenciler İngilizce veya Fransızca ya da iki dilli eğitimi seçebilmektedir. Okul, öğrencilerin faydalanabileceği 79 farklı etkinlik sunmaktadır. 8 hektarlık kampüs modern ve gelişmiş imkânlara sahiptir. Yaşları 2 ile 18 arasında değişen yerel ya da uluslararası öğrenciler, 10 bilimsel laboratuvar, 100’den fazla modern sınıf, kütüphane, futbol ve basketbol sahaları, tenis kortları, yüzme havuzları ve dans stüdyolarına sahip harika bir kampüs içerisinde IGCSE, IB, Swiss Maturite, French Baccalaurente ve AP sisteminde eğitim almaktadır. Ayrıca okulun oldukça verimli yaz okulu programları vardır.

Yurt dışı eğitim liseleri kayıt günü

Tarih: 29 Nisan 2023 Cumartesi

Saat: 15.00-19.00

Yer: Global Leaders, Zekeriyaköy Ofisi. Zekeriyaköy Mah. 4. Cad. Alışveriş Çarşı No: 12 Zekeriyaköy–Sarıyer-İstanbul

Program: 15.00 ile 18.00 arasında tanıtım ve sonrasında kokteyl

Zekeriyaköy Şube Tel: 0530 880 367 8

Günün Sözü: “Öğretim sınıfta biter; fakat eğitim ancak hayatla beraber sona erer.” (F.W.Robertson)

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMENİN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN

Yazarın Tüm Yazıları