İngiliz Konsolosluğu mezun ödülleri

Brıtısh Council, Birleşik Krallık’ın kültürel ilişkiler ve eğitim fırsatlarından sorumlu uluslararası kuruluşudur.

Haberin Devamı

Birleşik Krallık’taki insanlar ile dünya çapındaki ülkeler arasında bağlantıların yanı sıra anlayış ve güven de kurarak, hem barışı hem de refahı desteklemektedir. 200’den fazla ülke ve bölgeyle; kültür-sanat, İngilizce ve eğitim alanlarında çalışmaktadır. Gerçekleştirdiği aktivite ve projelerle ise 2021-22 yılında 650 milyon kişiye ulaşmıştır.
British Council, Birleşik Krallık’ta yükseköğrenim görmüş mezunların başarılarını, 10 yıldır Study UK Mezun Ödülleri ile kutluyor. ‘Bilim ve Sürdürülebilirlik’, ‘Kültür ve Yaratıcılık’, ‘Sosyal Eylem’ ve ‘İş ve İnovasyon’ kategorilerini içeren yarışmaya başvurular, 22 Ekim tarihine kadar British Council Türkiye internet sitesinden gerçekleştirilebiliyor. Kazananlar, iş bağlantılarını geliştirmenin yanı sıra profesyonel gelişimleri için kullanabilecekleri bin 750 Sterlin ödülün de sahibi oluyor. Birleşik Krallık’ta dünya standartlarında öğrenim gören öğrencilerin aldığı eğitim, yaşamları boyunca onlara birçok avantaj sağlıyor. British Council tarafından düzenlenen Study UK Mezun Ödülleri, Birleşik Krallık yüksek eğitim kurumlarından mezun kişilerin, alanlarında ulaştıkları başarıları ve Birleşik Krallık’ta gördükleri eğitimin bu başarıyı nasıl etkilediğini göstermek amacıyla 10 senedir hayat buluyor.

Haberin Devamı

İngiliz Konsolosluğu mezun ödülleri

BAŞVURULAR BU AY BAŞLADI ÖDÜLÜ ALAN YAŞADI

Birleşik Krallık mezunlarının dünya çapında fark yaratan başarılarının kutladığı prestijli Study UK Mezun Ödülleri’ne başvurular, bu ay itibarıyla başladı. Birleşik Krallık üniversitelerinden mezunların aday olabileceği ve ‘Bilim ve Sürdürülebilirlik’, ‘Kültür ve Yaratıcılık’, ‘Sosyal Eylem’ ve ‘İş ve İnovasyon’ alanlarında dört kategoriden oluşan yarışmanın başvuruları, 22 Ekim Pazar günü sona eriyor. Yarışmaya, Birleşik Krallık dışında yaşayan ve son 15 yıl içinde en az bir dönem lisans veya lisansüstü eğitimlerini Birleşik Krallık’ta veya Birleşik Krallık eğitim kurumunun başka bir ülkede yürüttüğü programı tamamlamış olan mezunlar başvurabiliyor. Türkiye’den başvuran adaylar, aynı zamanda ‘Global Mezun Ödülleri’ için de değerlendirmeye alınıyor ve başarılarını tüm dünya ile paylaşma şansı elde ediyor.
Kazananlara, global basın ve dijital yayın yoluyla uluslararası bilinirliğini artırma, profesyonel ağlar ve iş bağlantıları oluşturma şansı sunan yarışma aynı zamanda profesyonel gelişim için kullanılabilecek bin 750 Sterlin fon fırsatı da sağlıyor. Kazananlar, Ocak 2024’te British Council Türkiye internet sitesi üzerinden açıklanıyor.
Uygunluk kriterleri ve başvurular için www.britishcouncil.org.tr/study-uk/alumni-awards-2024 adresi ziyaret edilebilir. Adaylar, 21 Eylül ve 12 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek başvuru süreci ve doğru başvuru yapılması ile ilgili önemli bilgilerin paylaşılacağı seminere de British Council Türkiye internet sitesi üzerinden kaydolabilir.

Haberin Devamı

MEZUN ÖDÜLLERİ KATEGORİLERİ

* Bilim ve Sürdürülebilirlik Ödülü, bilim ve sürdürülebilirlik dünyasındaki kariyer ve başarılarıyla öne çıkan, yarattıkları etkiyi ve başarılarını kendi mesleklerine ve ötesine yansıtabilen Birleşik Krallık mezunlarına verilir. Çalışma alanları arasında; iklim eylemi, temiz enerji, tıp, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, mühendislik, sanayi ve inşaat yer alır.
* Kültür ve Yaratıcılık Ödülü, sanat ve kültür alanında kariyer yapmış mezunlara verilir. Sanatsal becerilerini, etkilerini ve yaratıcılıklarını gösterebilecek mezunlar aranıyor. Çalışma alanları arasında; sanat, tasarım, medya, video, TV, müzik, blogcular, vloggerlar, Youtuberlar ve beşeri bilimler yer alır.
* Sosyal Eylem Ödülü, olumlu yönde sosyal değişimin oluşmasına ve insanların yaşamlarının iyileşmesine ciddi ölçüde katkı sağlayan ve çaba gösteren mezunlara verilir. Çalışma alanları arasında; eşitsizliğin, yoksulluğun ve açlığın azaltılması, eğitim ve beceri kazandırma ve barış ve adalet yer alır.
* İş ve İnovasyon Ödülü, büyüme potansiyeline sahip yenilikçi veya yaratıcı yeni fikirleri, çözümleri veya iş fırsatlarını başlatan veya bunlara katkı sağlayan aktif mezunlara verilir. Çalışma alanları arasında; girişimcilik, iş ve teknoloji yer alır.

Haberin Devamı

SINAV YOK PANİK VAR!

İngiliz Konsolosluğu mezun ödülleri

Her köklü değişiklik hafif bir anksiyete yaratır, normaldir. Bana göre minikleri sınavlara boğmak yerine onları ‘değerlendirmek’ daha doğru. Böylece akranların birbirlerine ettiği zulümün ve Annelerin çay sohbetlerinde çocuklarını yarıştırmaları azalacaktır diye de seviniyorum. Değerlendirmelerin sağlıklı yapılması nota dönüşmemesi sağlanabilirse miniklerin geleceği parlak görünüyor.


ZEKÂSINA MI ÇABASINA MI ÖVGÜ İŞE YARIYOR?

Son dönemlerde yapılan bir araştırma sonucu; çabaya övgü işe yarıyor diyor. İki grup çocuklara iki tane görev veriliyor ilkini tamamladıktan sonra harikasın çok zekisin çok akıllısın diye geri bildirim yapılan gruptaki çocukların performansı ikinci görevlerinde düşüyor. Diğer gruptaki çocuklara ilk görevlerini tamamladıktan sonra çabalarına yönelik övgüler ile geri bildirim yapılıyor ve tahmin edin ne oluyor? Tabii ki ikinci görevlerinde performansları artıyor. O zaman velilerin sorduğu senden daha yüksek not alan var mı sorusunun tarihe karışma vakti geldi de geçiyor bile. Çabaya odaklanalım ve başarıyı yakalayalım.

Haberin Devamı

TELEFON YOK ODAKLANMAK VAR

Koskoca insanlar bizim de odaklanmamız telefonlardan sonra zarar görmedi mi? Hepimiz birbirimize eskisi kadar kitap okuyamıyorum demiyor muyuz? Sayfayı okurken kaç tane WhatsApp mesajı geliyor kaç kere sayfanın başına dönmüyor muyuz? O zaman bence son zamanların en güzel yasağı lisedeki telefon yasağı. Umarım hakkını veririz ve gençlerin odaklanma yeteneklerini geliştiren bir yasak olur.

 BİRLEŞİK KRALLIK’TAKİ ÜNİVERSİTELER TÜRKİYE’YE GELİYOR

İngiliz Konsolosluğu mezun ödülleri

 Birleşik Krallık’tan birçok üniversite Türkiye’ye geliyor, İngiltere Eğitim Günleri bu cuma günü başlıyor.
Uluslararası eğitim fırsatlarını keşfetmek ve İngiltere’de lisans, yüksek lisans, doktora eğitimlerini yakından tanımak istiyorsanız, Education UK Days’teki yerinizi mutlaka almalısınız. Etkinlik, sizi İngiltere’nin önde gelen üniversiteleri ile buluşturuyor, hem eğitim hem de kariyer fırsatlarını keşfetmenize olanak tanıyor.
Siz de Birleşik Krallık’taki üniversiteler ile tanışmak, bu üniversitelerin kabul şartlarını ve burs olanaklarını öğrenmek için www.educationukdays.com internet adresinden ücretsiz kayıt yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı


ETKİNLİK TARİHLERİ

* 22 Eylül: İstanbul Anadolu Yakası / Double Tree by Hilton / Moda / 15.00-20.00
* 23 Eylül: İstanbul Avrupa Yakası / Divan Otel / Taksim / 13.00-18.00
* 26 Eylül: Ankara / Sheraton Otel / Kavaklıdere / 15.00-20.00
* 28 Eylül: İzmir / Mövenpick Otel / Alsancak / 14.00-19.00

GÜNÜN SÖZÜ

“Konsantrasyon gücün sırrıdır.”
(Emerson)

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

Yazarın Tüm Yazıları