Birleşik krallık eğitim gününde tüm sorularınıza cevap bulacaksınız

Böyle günleri, gençlerimiz için -hem de ücretsiz olarak- düzenleyen kurumları gerçekten çok takdir ediyorum. Ne kadar çok emek verildiğini de yakinen takip ettiğimden, bu etkinliğin ev sahibi EDUKAS’ın kurucusu Suat Sabuncuoğlu ve Marketing Müdürü Gözde Aycan’a gençlerimiz adına teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

Birleşik krallık eğitim gününde tüm sorularınıza cevap bulacaksınız

Education UK Days 2022, EDUKAS tarafından 24 Eylül 2022’de İstanbul CVK Park Bosphorus’ta 13.00-18.00 saatleri arasında düzenlenecek. Öğrenciler ile Birleşik Krallık üniversitelerini tanıştırmayı hedefleyen ücretsiz bir eğitim günü.Education UK Days 2022 kapsamında, yurt dışında lisans, lisans tamamlama, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler, direkt olarak Birleşik Krallık üniversiteleri temsilcileri ile görüşme ve gelecek akademik ve kariyer planları konusunda detaylı destek alma fırsatına sahip olacaklar.Öğrenciler; üniversite programlarına başvurular için gerekli belgeler, burs imkânları, üniversitelere başvuru ve kabul süreçleri ve Birleşik Krallık’ta öğrenci olmak hakkında tüm bilgilere erişebilecekleri Education UK Days 2022 etkinliğinde ayrıca IELTS sınavı ve online IELTS kursu çekilişine katılma fırsatı da bulacaklar.Katılımcılar, British Council sponsorluğunda 5 öğrenciye çekiliş ile hediye edilecek IELTS sınavının yanı sıra, Chevening Burs Programı katılımıyla da İngiltere’de tam burslu yüksek lisans eğitimi alma hakkında detaylı bilgi sahibi olacaklar.Öğrencilerin yanı sıra, velilerin ve öğretmenler/akademisyenlerin de alanında yetkin EDUKAS danışmanlarından Türkçe ve Birleşik Krallık’tan gelecek olan üniversite temsilcilerinden İngilizce bilgiler alabileceği bu etkinliğe aşağıdaki linkten kayıt olabilirsiniz:
https://ukdays.edukas.com.tr/

Haberin Devamı

EDUCATİON UK DAYS 2022’YE KATILACAK ÜNİVERSİTELER

THE UNIVERSITY OF EDINBURGH
UNIVERSITY OF NOTTINGHAM
UNIVERSITY OF BIRMINGHAM
THE UNIVERSITY OF SHEFFIELD
UNIVERSITY OF SOUTHAMPTON
UNIVERSITY OF SUSSEX
UNIVERSITY OF BRISTOL
UNIVERSITY OF LEEDS
UNIVERSITY OF ESSEX
UNIVERSITY OF SURREY
UNIVERSITY OF KENT
UNIVERSITY OF STRATHCLYDE
UNIVERSITY OF BRIGHTON
UNIVERSITY OF WESTMINSTER
UNIVERSITY OF SUNDERLAND
NEWCASTLE UNIVERSITY
BRUNEL UNIVERSITY LONDON
GOLDSMITHS, UNIVERSITY OF LONDON
BOURNEMOUTH UNIVERSITY
KAPLAN INTERNATIONAL PATHWAYS

KAÇIRMAYIN

Haberin Devamı

Böyle günler çok kıymetli çünkü okulların temsilcileri ile yüz yüze tanışma fırsatını başka nerede yakalayacaksınız? Aklınızdaki tüm soruları sorun. Türkçe çevirmenler olacak, merak etmeyin. Hadi bakalım, EDUKAS’a başarılar, öğrencilerimize de keyifli günler diliyorum. Tarih saat ve yer detaylarını tekrar hatırlatıyorum: 24 Eylül 2022 - İstanbul CVK Park Bosphorus -13.00-18.00 saatleri arasında.

Birleşik krallık eğitim gününde tüm sorularınıza cevap bulacaksınız

YAZ OKULU MU, DİL OKULU MU? ARALARINDAKİ FARK NEDİR?

Bana en çok gelen sorulardan birisi de budur. Yaz okulu ve dil okulu aynı zannedilir çoğunlukla ama farklıdırlar. Siz okurlarımız için aralarındaki farkları madde madde sıraladım:
1) Dil okulu öğrencilerin dil öğrenmesine yardımcı oluyor, dil becerilerini geliştirmesine katkı sağlıyor. Yurt dışı yaz okulları ise daha spesifik hedeflere yönelik olabiliyor.
2) Bana göre en büyük fark yaş grupları... Dil okulları çocuklara yönelik olabileceği gibi her yaştan yetişkin için de eğitim veriyor. Ayrıca yılın herhangi bir zamanında dil eğitimi almak mümkün olabiliyor. Yaz okulları genellikle hem içerik hem de zamanlama bakımından 18 yaş altındaki öğrencilere göre hazırlanıyor.
3) Yurt dışı yaz okulu programlarında genellikle öğrencilere bir lider eşlik ediyor. Öğrenciler kendileri için belirlenen program kapsamında hareket ediyor. 4) Dil okullarında ise süreci katılımcıların kendisi yönetiyor. Bir günün nasıl geçirileceğine, hangi aktivitelerin yapılacağına öğrenci karar verebiliyor.
5) Yaz okullarında öğrencinin alacağı programa ve eğitim düzeyine göre etkinlikler önceden belirlenmiş oluyor. Alacağı dersler, ders alacağı akademisyenler gibi pek çok konu önceden netleşiyor.

Haberin Devamı

AİLELERE TAVSİYEM

Çocuğunuz 18 yaş altında ise gideceği ülkenin iyi liselerinden birinin yaz okulu programına göndermeniz iyi olur. Mesela İngiltere’nin çok köklü okullarının yaz okulu programları şahanedir. Çocuğunuz güvenli bir kampüste, liderler eşliğinde sosyal aktiviteler yapar ve şehir gezilerinde de yine liderler eşliğinde son derece güvenli olur. Programlar 2 ya da 3 hafta sürer. Zaten dil okulları ile temel fark da budur. Dil okuluna isterseniz 6 ay gidersiniz ama yaz okulu sadece yaz aylarında dönemsel ve daha çok çocuğun ilgi alanlarına göre şekillendirilebilen programlardır.

‘HERKES YAPIYOR’ DÜŞÜNCESİ GENÇLER İÇİN BÜYÜK TUZAK

Hata 1 kere olur. Hatayı kanıksamak yüzsüzlük olur. Yüzsüzlük ve hatalar üzerinden Instagram’da fenomen olup para kazanmak ise ahlaksızlık olur.Yeni şeyleri deneme merakı, yetişkinleri model alma, arkadaş grubuna ait olabilme gibi nedenlerle başlanabilen sigara, alkol ve uyuşturucu maddeler gençlerde görülen sorunlardandır. Bunu hepimiz biliriz ama bence artık temel sorun kendilerine örnek olarak seçtikleri kişilerin Instagram’dan takip ettikleri hayatlarında özgürlük adı altında yaşadıkları fütursuzluklardır.Bir şeyi normalize etmeye çalışıyorsak ya da rasyonalize etmeye çalışıyorsak, yani burada bir çaba var ise o şey zaten zararlıdır. ‘Herkes yapıyor’ ya da ‘artık çok yaygın’ dediğimiz her şey gün gelecek evlat sahibi olan herkesin canını yakacak. Gençlerimizin zararlı hiçbir maddeye müptela olmamaları hatta hiç denememeleri için neler yapmalıyız?
1) Sosyo-kültürel etkinliklere yönelmek. (Tiyatro, sinema, sergi, konser, hobiler)
2) Dünyada ve ülkede olup biteni takip edebilmek. Instagram üzerinden değil tabii.
3) ‘Hayır’ deme becerisi geliştirmek.
4) Aile ile ilişkilere özen göstermek.
5) Sorumlulukları artırmaya çalışmak.
6) Sağlıklı ve dengeli beslenmeye özen göstermek, spor yapmak.
7) Zaman yönetimi bilinci oluşturabilmek.
8) Gerektiğinde profesyonel yardım alabilmek.

Haberin Devamı

Birleşik krallık eğitim gününde tüm sorularınıza cevap bulacaksınız

AİLELERE VE GENÇLERE TAVSİYEM

Başarı hikâyelerini izleyecekleri belgesel ya da okuyacakları biyografiler o kadar önemli ki. Yani ‘evladım bu dünyada hayran olunacak çok daha başka insanlar var, bak kimler neler yapmış’ şeklindeki akşam sohbetlerinin de çok işe yarayacağını düşünüyorum. Bir de Top Ten Rules for Success diye Türkçe alt yazıları olan kısa kısa video’lar var. Bu video’larda Hollywood yıldızlarından tutun Dünya liderlerine kadar birçok ünlünün başarılı olmak için verdiği tavsiyeler var. Hani gençler artık okumuyorsa, en azından böyle video’lardan çok faydalanacaklarını düşünüyorum. Biyografilerde artık 5’er dakikalık video’lar halinde YouTube’da var, onlara da bakabilirsiniz.Bağımlılık hayatı daha iyi gösterirken onun içini boşaltan her şeydir. Aman gençler! Lütfen kendinize doğru insanları örnek alın, hayatınızın içini boşaltmayın, dolu dolu bir hayatınız olsun.

Haberin Devamı

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN

GÜNÜN SÖZÜ

“Bir mermer parçası için heykeltıraş ne ise ruh için de eğitim odur.”
(Thomas Edison)

Yazarın Tüm Yazıları