10 soruda IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları

Eğitim, aşktır... Kasımda eğitim başkadır... Çünkü, yurt dışı eğitim fuarları; İstanbul, Ankara ve İzmir’e geliyor.

Haberin Devamı

Biliyorsunuz, sizleri eğitimle ilgili tüm etkinliklerden elimden geldiğince haberdar ederim. Bu yıl tam 42’ncisi düzenlenecek olan IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları’na gitmenizi şiddetle öneriyorum, çünkü yurt dışı ile ilgili kafanızdaki tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir fuar olacak.

“Ebru Doğdu ile Eğitim" TV programımızdaki sevgili partnerim Güler Taylan Akar ile de tanışma fırsatını yakalayabilir ve kendinize ya da çocuğunuza harika bir yol haritası çizebilirsiniz. Bu özel, bir o kadar da güzel fuarın müdüresi Selime Tokoğlu ile sizler için bir röportaj yaptım ve sizden gelecek olan soruları tahmin ederek kendisine sordum. Bakın bakalım bu etkinlikte neler var:

10 soruda IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları

Haberin Devamı

Selime Tokoğlu

1) IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları’nın tam olarak konsepti nedir? Kimler bu fuarlardan yararlanabilir?

Türkiye’de, yurt dışında eğitim artık vazgeçilmez bir olgudur. Dünya eğitim sektörü içerisinde önemli bir paya sahip olan ‘yurt dışında eğitim’, Türkiye’de de her geçen gün büyük ilgi görmektedir. Yurt dışına eğitim amaçlı gitmek isteyen öğrenciler, eğitim almak istedikleri konularla ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmadıkları için birtakım zorluklarla karşılaşmaktadırlar. Öğrencilerin, eğitim almak istedikleri ülke, eğitim sistemleri, yaşam koşulları ve benzeri konularda kapsamlı bilgi sahibi olmaları gerekir. Bizler IEFT ekibi olarak yılda iki kez çok sayıda okul temsilcisi ile öğrencileri bir araya getirerek, yapmış olduğumuz başarılı fuarlarla öğrencilere bu konularla ilgili yardımcı olmakta ve onların yurt dışında en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamaktayız.

10 soruda IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları

 2) Fuar takviminiz nedir?

10 Kasım’da İstanbul’un Asya yakasında başlayacak etkinlik 11-12 Kasım’da yine İstanbul’un Avrupa Yakası'nda devam edecek. 14 Kasım’da başkent Ankara’da bir gün ve sonrasında ise 16 Kasım’da bir gün olarak İzmir’de etkinliği tamamlıyor olacağız. Fuar programı şu şekilde:

Haberin Devamı

ETKİNLİK YER VE TARİHLERİ

10 Kasım–Anadolu Yakası–İstanbul Hilton Kozyatağı-Saat 13.00–18.00

11 Kasım/12 Kasım–Avrupa Yakası–İstanbul Hilton Otel-Saat 13.00–18.00

14 Kasım–Ankara–Sheraton Hilton Otel-Saat 13.00–18.00

16 Kasım–İzmir–Ege Palas Business Otel-Saat 13.00–18.00

10 soruda IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları

 3) IEFT fuarlarına yurt dışından hangi ülkelerden katılım sağlanmaktadır?

Dünyanın dört bir yanından gelen saygın üniversite, kolej ve dil okullarının program ve sundukları imkânlarını tanıttıkları IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları’nın 42’ncisini düzenliyoruz. Etkinliğe 30 ülkeden 200 civarında eğitim kurumu katılıyor olacak. Ülkeler şu şekilde: İngiltere, Amerika, Kanada başta olmak üzere Almanya, İrlanda, İtalya, Fransa, Çekya, Hollanda, Polonya, Macaristan, İsveç, Avusturya, Bulgaristan, Malta, İspanya, İsviçre, Litvanya, Letonya, Dubai, Rusya, Yunanistan, Avustralya ve Asya’dan Japonya, Kore, Malezya. Ayrıca, konsoloslukların eğitim ateşelikleri (Study UK & British Council, DAAD,Fulbright & EducationUSA, Campus France gibi) eğitim sistemleri, burs imkânları, yaşam koşulları ve vize gibi konularda fuarları ziyaret edenlere bilgi veriyor olacaklar.

Haberin Devamı

 4) IEFT Yurtdışı Eğitim Fuarları’na katılan okul sayısı nedir? Katılımcı üniversite ve kolejlerden örnekler verebilir misiniz? Dünya sıralamasında bulunan iyi üniversitelerde etkinlikte yer alıyor mu?

Fuara 30 farklı ülkeden 200 üniversite, kolej ve dil okulları katılıyor, katılımcı okullar listesine www.ieft.com.tr listesi üzerinden ulaşılabilir. Fuarlarımızda aynı zamanda dünya sıralamasında ilk 500 içinde yer alan çok iyi üniversiteleri de görmek mümkün. Aşağıda bu üniversitelerden bazı örnekler bulabilirsiniz.

Kings College London İngiltere

Trinity College Dublin İrlanda

The University of Dublin İrlanda

University of Bristol İngiltere

Newcastle University İngiltere

Haberin Devamı

Eindhoven University of Technology Hollanda

Queen Mary University of London İngiltere

University of Nottingham İngiltere

University of York İngiltere

Kyushu University Japonya

University College Dublin İrlanda

University of Liverpool İngiltere

University of Ottawa Kanada

University of Reading-Henley Business School İngiltere

University of East Anglia İngiltere

Bournemouth University İngiltere

University of Galway İrlanda

Anglia Ruskin University İngiltere

RUDN University Rusya

University of Pisa İtalya

Royal Holloway University of London İngiltere

Southern Methodist University Lyle School of Engineering Amerika

Edinburgh Napier University İngiltere

University of Plymouth İngiltere

Haberin Devamı

University of Lincoln İngiltere

Czech Technical University in Prague Çekya

University of South Carolina Amerika

Stevens Institute of Technology Amerika

Middlesex University Dubai Dubai

SOAS University of London İngiltere

Goldsmiths University of London İngiltere

CentraleSupélec/University of Paris-Saclay Fransa

University of Regina Kanada

University of Szeged Macaristan

University of Limerick İrlanda

University of Debrecen Macaristan

Riga Technical University Letonya

University of Brighton İngiltere

Embry-Riddle Aeronautical University Amerika

5) Fuarı ziyaret eden kişiler hangi konularda bilgi alabilirler?

IEFT Yurtdışı Eğim Fuarları’nda ziyaretçiler; ön lisans, üniversite hazırlık, üniversite lisans, yüksek lisans, MBA, doktora, üniversite transfer olanakları, öğrenci değişim programları, yaz okulları, sertifika, staj, lise eğitimi ve burslu yurt dışı eğitim, kariyer, konaklamalar, vizeler, çalışma olanakları ve daha pek çok konuda okul yetkililerinden direk bilgi alabilecek.

6) Son yıllarda öğrencilerin talep gösterdiği, öne çıkan ülkeler hangileri?

Pandeminin ardından tüm dünya, ekonomik krizin etkisi altında. Bu durumdan her sektör gibi eğitim sektörü de etkilendi. Son dönemde ülkemizde yüksek oranlarda artan eğitim fiyatları özellikle Avrupa’ya olan talepte ciddi yükseliş sağladı, bunun en baştaki nedeni uygun maliyetlerde kaliteli eğitim olarak verilebilir. Yurtdışı eğitimi araştıran gençlerin sayısında da bu kapsamda ciddi bir talep söz konusu.

7) Fuar süresince yapılacak farklı etkinlikler de olacak mı?

Fuarlar ile eş zamanlı özel seminerlerde organize ediliyor olacak.

10 ÜLKE 10 EĞİTİM SEMİNERİ

IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları kapsamında 10 ülkenin eğitim ataşelikleri ve resmi yetkili kurumları tarafından yurtdışı eğitim seminerleri yapılacaktır. Gerçekleşecek bu seminerlerde her ülkenin yetkilisi kendi ülkelerindeki lisans ve yüksek lisans programlarını, bu programların kabul şartlarını, sunmuş oldukları burs imkânlarını, kabul ve kayıt tarihlerini, eğitim sistemlerini anlatıyor olacak. Sunumların ardından yapılacak soru-cevap bölümlerinde ise öğrenci ve veliler tüm sorularına cevap bulabilecekler.

8) Peki hangi ülkeler/kurumlar seminer verecek?

AMERİKA-ABD İstanbul Başkonsolosluğu, EducationUSA & Fulbright

İNGİLTERE-British Council

KANADA-Kanada Büyükelçiliği

İRLANDA-Enterprise Ireland (Education in Ireland)

İTALYA-University of Pisa

JAPONYA-J-MENA (Study in Japan)

FRANSA-Campus France–Fransa Büyükelçiliği

ALMANYA-DAAD İstanbul Danışma Merkezi

ÇEKYA-Study in Prague

POLONYA-Study in Poland

 9) Öğrenciler fuarı ziyaret etmeden önce nasıl bir hazırlık yapmalılar?

Fuarlar öncesi ilgilendikleri okulların internet sitelerini ziyaret edip ön bilgi almaları, fuar esnasında okul yetkilileriyle verimli bir görüşme yapmalarını sağlayacaktır. Ayrıca IEFT fuarlarına gelirken burslardan da yararlanabilmek için yanlarında lise veya üniversite not dökümü, varsa İngilizce veya diğer dillerde sınav sonuç belgeleri, referansları getirmelerini tavsiye ederiz. Bu belgelerin okul yetkilileriyle görüşürken öğrencilere ek katkısı olacaktır. Fuara ücretsiz giriş yapabilmek için ieft.com.tr adresinden online davetiye almak yeterli olacaktır.

 10) Fuar kapsamında bilgi almak isteyen kişiler size nasıl ulaşabilirler?

Halka açık ve ücretsiz olan fuarlar, tüm lokasyonlarda 13.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuarlarla ilgili detaylı bilgi için www.ieft.com.tr sitemizden detaylı bilgi alınabilir. Ayrıca, 0212 244 4213 numaralı telefondan ya da info@ieft.com.tr e-mail adresi aracılığıyla bizimle iletişim sağlanabilir.

 NOT: IEFT Yurtdışı Eğitim ve Kariyer Fuarları müdüresi Selime Tokoğlu’na bu bilgilendirici röportajı için teşekkür ederim.

 

GÜNÜN SÖZÜ:

“Eğitimli insanlar yapabileceklerinden fazlasını söylemeye utanırlar.”

(Konfüçyüs)

 

EĞİTİMDEN, BİLİMDEN, BAŞÖĞRETMEN’İN İZİNDEN AYRILMADIĞINIZ AYDINLIK GÜNLERİNİZ OLSUN.

 

Yazarın Tüm Yazıları