Dr. Hüseyin H. Serdar
Dr. Hüseyin H. Serdar
Dr. Hüseyin H. SerdarYazarın Tüm Yazıları

Yeşil nohut sever misiniz

Birçoğunuz ‘küçükken alır yerdik, şimdi göremiyoruz ki alalım’ diyeceksiniz, biliyorum. Ben de severdim, ama göremiyordum.

Haberin Devamı

Yeşil nohut sever misiniz

Dün Bursa’nın meşhur Cumhuriyet caddesinde yürürken sokak başında el arabasında görünce çocuklar gibi sevindim. 
Aklıma kolumun altına bir bağ nohut sıkıştırıp, koparıp koparıp yediğim Konya günlerim geldi. 
*  
Satıcıyla selamlaştık.  
Bir iki laf edebilir miyiz ağam?  
Tabii dedi, çay söyledi. 

GURURLU ‘SEYYAR’ BABALAR 

Anadolu’nun kavruk bir insanı Osman Acı… 
Soyadı ‘Acı’ ama sohbeti, sözleri tatlı. 
Osman ağa Samsun Ladik ilçesinden. Zarar eden bakkal dükkanını 15-16 yıl önce kapatmış, gelmiş buralara. Seyyar çalışıyor. 
‘Seyyar’ diyerek geçmemeli, ‘kayda değer’ nice yaşam hikayeleri çıkıyor işin içinden…  

Altısı kız, biri oğlan yedi çocuk babası bir ‘seyyar’ düşünün…  
Ailesinin geçimini, çocuklarının geleceğini üç tekerlekli bir seyyar arabadan çıkartan kahraman bir babadan bahsediyorum. 
Kızlarının hepsini okutmuş, üniversiteden mezun ettirmiş. Biri polis, ötekisi askeri sivil memur, diğerleri SGK ve BDDK’da memur, bir diğeri kamu mülakatı aşamasında, bir diğeri Çocuk gelişim uzmanı olarak çalışıyor. Oğlu da meslek seçmiş, gıda işinde, usta. 
Çocuklarıyla gurur duyuyor. 
Çocukları da babalarıyla gurur duyduklarını düşünüyorum. 
Ne güzel babalar var böyle, kıymetlerini bilelim… 

Haberin Devamı

SEVGİLİ ZABITALAR 

Osman ağa sokakta iş yapmaktan sıkılıyor, çekiniyor gibiydi… Sohbet ederken bir ara uzaktan giden zabıtaları görünce elinin ayağına dolaştığını anladım.  
Zabıta dostlar size sesleniyorum!  
Biliyorum, çoğunuz halden anlarsınız. Zor günlerden geçiyoruz, müşfik ve babacan olmayan arkadaşlarınızı da bu hikayeleri yazan kahramanlara destek olmaları için etkileyin ne olur… 

Pazarda bulunmayan, zaten Balıkesir’den gelen, bağı 5 liraya satılan yeşil nohuttan tattık. Nostaljiyi yaptık, yakışıklı bir foto da çektirdik. 

BURSASPOR SÜPER LİGE DÖNMELİ  

Çalkantılı dönemler yaşayan Bursaspor kongresini yaptı. Yönetimle ilgili kaos şimdilik sona erdi.  
Şampiyon takım düştüğü ligden Süper lige çıkabilecek mi, o performans ve başarıyı bu yıl gösterebilecek mi bilemiyorum. Bunu zaman gösterecek. Teknik direktör Mustafa Er ile de anlaşıldı. Büyük finansal sorunlar da ilerleyen günlerde yeni sıkıntılara neden olmaz inşallah...  
*  
‘Başkan’ Hayrettin Gülgüler ve ‘ekip lideri’ Emin Adanur’un işleri kolay değil. Başkan ve Ekip lideri, ‘hedefimiz transfer tahtasını açmak ve gelecek sezonda süper lige çıkmaktır’ diyor.  
Yönetim yapısı ‘farklı’ bu defa…  
Taraftarlar da şu anda yönetimin destekçileri. Bursaspor’a ve yönetime başarılar diliyorum.  
Bursaspor bir an önce Süper lige dönmeli. Haydi Bursaspor! Bu yıl başar artık…  

Haberin Devamı

BURSASPOR TARAFTARLAR DERNEĞİ  

Yeşil nohut sever misinizBursaspor’un ardından Bursaspor Taraftarlar Derneği de genel kurulunu yaptı.  
Mustafa Kemal Gürmen Saruhan başkanlığında, kentimizin sevilen isimleri Mustafa Doğru, A. Nuri Kafadar, Nevzat Ünlü, Ahmet Gedik, Erdem Gülşen ve Rıdvan Çiçek’le yönetim oluştu.  
*  
Başkan Saruhan, “her şartta Bursasporun yanındayız. Biz ilk taraftar derneğiyiz. Karda kışta, soğukta sıcakta, iç sahada deplasmanda daima Bursaporumuzun destekçisiyiz. Bu yıl süperliğe çıkacağımıza inanıyoruz. Takıma sahip çıkmak ve desteklemek her Bursalının, Bursasporlunun görevidir” dedi.  

KALİTE BİRLİĞİ 

Kalite Birliği-KALBİR, ülke genelinde kamu kurumları, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarında sürdürdüğü gönüllü ve ücretsiz faaliyetleriyle kalite bilincinin gelişmesine katkı veriyor.  
Binlerce üniversite öğrencisini ücretsiz eğitimlerle kalite uzmanı olarak yetiştiren, ailelerine ekonomik olarak yük olmadan öğrenimlerini tamamlatan, kolaylıkla iş bulmalarını sağlayan KALBİR kongresini yaptı. 

Prof. Dr. Erkan Işığıçok, 8 yıldır başarıyla yürüttüğü başkanlık görevini kentin bilinen ‘kalite gönüllüsü’ Mustafa Karaman’a devretti.

Yazarın Tüm Yazıları