İzmir baharı kitap fuarıyla karşılayacak

24. İZMİR KİTAP FUARI, yarın Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda (Kültürpark) açılacak ve 24 Nisan akşamına kadar sürecek.

Haberin Devamı

TÜYAP ile Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan fuara 457 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak.

Söyleşi, panel ve çocuk etkinliklerinden oluşan 114 kültür etkinliği gerçekleştirilecek.

Fuarın Onur Yazarı Hidayet Karakuş.

Fuara katılacak yazar, şair ve bilim insanlarından bazıları:

◊ Gülten Dayıoğlu, Zeynep Oral, Yılmaz Özdil, Füruzan, İlber Ortaylı, Güray Öz, Altan Öymen, Emre Kongar, İbrahim Kaboğlu, Ayşe Kulin, Enver Aysever, Ahmet Ümit, Banu Avar, Ataol Behramoğlu, Ahmet Telli, İnci Aral, Sinan Meydan, Uğur Dündar, İsmail Saymaz, Ercan Kesal, Mahfi Eğilmez, Mavisel Yener, Şükrü Erbaş, Haydar Ergülen, Murat Gülsoy, Zeynep Altıok Akatlı, İlker Başbuğ, Mine Söğüt, Feyza Hepçilingirler, Onur Öymen, Saygı Öztürk, Canan Tan, Gülseren Budayıcıoğlu, Erhan Çelik, Doğan Cüceloğlu, Canan Karatay, Aytül Akal, İlkay Marangoz, Tuna Kiremitçi, Yekta Kopan, Bahadır Yenişehirlioğlu, Işık Öğütçü, Metin Hara, Nazlı Eray, Kahraman Tazeoğlu, Can Yılmaz, Zafer Algöz, Selçuk Erdem, Kemal Hamamcıoğlu, Deniz Bayramoğlu, Akın Birdal, Ümit Aktaş, Nihat Sırdar, Ahmet Şimşirgil, Levent Üzümcü, Murat Menteş, Aret Vartanyan, Varol Yaşaroğlu ve Sinan Canan.

Haberin Devamı

ONUR KONUĞU HİDAYET KARAKUŞ

KARAKUŞ yıllar önce Almanya’nın Sesi Radyosu Türkçe Edebiyat Ödülü’nde birincilik ödülünü kazanmıştı. O ödülün seçiciler kurulunda ben de vardım. Doğu ile Batı’yı birleştiren bir ince ustalık vardı o yapıtında.

Hidayet Karakuş kimdir?

1946 yılında Isparta’da doğdu, 1966’da Selçuk Eğitim Enstitüsü’nü bitirdi. 1966 ve 1990 yılları arasında farklı şehirlerde öğretmenlik yapan Karakuş, TRT İzmir Bölge Radyosu için ‘Ege’yi Yazanlar’ adlı programı hazırlayıp sundu ve aynı zamanda pek çok radyo oyunu yazdı.

Karakuş için TÜYAP tarafından ‘Türkçem Adresimdir’ adlı bir armağan kitap hazırlandı.

Fuar süresince Hidayet Karakuş’un katılımıyla çeşitli etkinlikler düzenlenecek:

- 6 Nisan Cumartesi
günü Hidayet Karakuş’un okumasıyla ‘Kendi Sesinden Şiirler’ isimli şiir dinletisi,

- 8 Nisan Pazartesi günü Hidayet Karakuş’un konuşmacı olarak yer aldığı ‘Atasözlerimiz Bizi Söylüyor’ söyleşi,

Haberin Devamı

- 10 Nisan Çarşamba günü Mavisel Yener, Nevzat Süer Sezgin ve Hüseyin Yurttaş’ın katılacakları ‘Çocuk Yazınında Hidayet Karakuş’ söyleşisi,

- 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, Efdal Sevinçli, Bahri Karaduman, Oğuz Tümbaş ve Hülya Deniz Ünal’ın katılacakları ‘Karakuş’un Şiir Evreni’ paneli,

- 14 Nisan Pazar günü Yüksel Pazarkaya, İnci Aral, Öner Yağcı ve Gönül Çatalcalı’nın katılacakları ‘Hidayet Karakuş’un Romanları’ isimli panel gerçekleştirilecek.

İzmir Kitap Fuarı’nda, çocuk ve gençlere yönelik söyleşi, dinleti ve atölye çalışmalarından oluşan etkinlikler de yer alacak.

Söyleşilerde ve imza etkinliklerinde Gülten Dayıoğlu, Behiç Ak, Aytül Akal, Koray Avcı Çakman, Toprak Işık, Çiğdem Gündeş, Hacer Kılcıoğlu, Çiğdem Sezer, Birsen Ekim Özen okurlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ‘Türkçem Adresimdir’ kitabının bölüm başlıkları şöyle:

- Yağmur İzmir’e Çatalkaya’dan gelir / Faruk Şüyün

- Her İnsanın Bir Şiiri vardır, (kitaplarından seçme şiirler)

- Hırsından Kendi Akardı Babam, (romanlarından tadımlık)

- Onların Gözünden Hidayet Karakuş, (dostları anlatıyor)

- Yalnızlıkta Çoğalanlar, (radyo tiyatroları, arkası yarınlar, çocuk bahçeleri)

- Yaşadığımız Kentlere Olan Borcumuz, (şehir kitapları)

- Öğütlerin Yüksek Duvarlar Gibi Baba (çocuk kitapları)

- Geçmiş Zaman Olur ki Hayali Cihan Değer

*

KİTABIN başkenti İzmir’de buluşalım.

 

Yazarın Tüm Yazıları