Yeniayla yeni başlangıçlar, yeni işler...

Birkaç gün sonra meydana gelecek yeniay Başak burcunun temsil ettiği konuları gündemimize getirecek. Çok çalışacağız ama karşılığını da alabileceğiz. Sağlığımıza dikkat etmeliyiz, huzurumuzu kaçıracak düşüncelere kapılmamalıyız.

Haberin Devamı

Bu ayın 7’sinde, 14 derece Başak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniaya Boğa burcunda seyahat eden Uranüs’ün de güzel bir desteği var. Ayrıca Coxa sabit yıldızı da bu dönemde etkin olacak. 

Yeniay Başak’ta olacağı için burcun temsil ettiği konular gündemimize gelecek. Yani düzen getirme, hizmet etme, temizlik, detay gerektiren ince işlerle ilgilenme, sağlık, zaman zaman eleştiri, mükemmele yakın işler, mantıklı yaklaşımlar, analiz etme, kuruntu ve endişeler...

Hayatımızda düzene ihtiyacı olan alanlar varsa kolları sıvayabiliriz. Bu ister özel, ister ev, isterse de iş hayatımız olsun... Bir şekilde işleri düzene sokmak için harekete geçebileceğiz. Bu düzenleme esnasında son bir bahar temizliğine de girişerek kışa hazırlık yapabilirsiniz. Sevdiğiniz insanlara bol bol hizmet edebilir ya da onlardan hizmet alabilirsiniz. İşin içinde Başak burcu var, köle gibi çalışmaktan bahsetmeme gerek yok sanırım!

Haberin Devamı

HUZURUMUZ KAÇMASIN

Çalışma hayatında da çok verimli bir zaman diliminde olacağız. Zihnimiz sürekli yapılması gereken işlerle meşgul... Sık sık yapılacaklar listesini kontrol edebiliriz. Detay gerektiren işlerle daha çok meşgul olurken hem kendimiz hem de sevdiklerimizin sağlıklarıyla da yakından ilgilenebiliriz. Bu dönemin ‘gölge tarafı’ kuruntu ve endişelere teslim olarak kendimizi ve bedenimizi sıkça dinleyerek huzurumuzu kaçırabiliriz. Ama bunun dışında bir check-up yaptırmak için de hiç fena bir zaman
değil.

Bu bir yeniay, yani yeni başlangıçlar, yeni işler, yeni projeler zamanı... İşin içinde Uranüs olduğu için işlerimizi hallederken yeni ve yaratıcı yollar keşfedebiliriz. Hayatımızda hızlı ve olumlu değişimlerin meydana gelebileceği bir zaman bu. Yeniay rutinimizin dışına çıkmamız konusunda destekleyici olacaktır. Farklı, sıradışı insanlarla bir araya gelebilir, yeni dostluklar edinebiliriz. Yine sürpriz ve beklenmedik iş koşulları ya da maddi kazanç olasılıklarıyla da karşılaşabiliriz.

KARACİĞERİNİZİ YORMAYIN

Başak burcunun sembolize ettiği organlara daha çok dikkat etmemizde fayda var. Bağırsaklar, bağışıklık sistemine dikkat etmek gerek. Psikolojik olarak her şeyi kontrol etmek ve anı kaçırmak, hayattan yeteri kadar tat alamamak gibi durumlar ortaya çıkabilir. Karın ağrıları yaşanabilir. Pankreas, karaciğer, dalak hassaslaşabilir. Olabildiğince bol tahıllı, sağlıklı, az yağlı ve baharatlı gıdaların tüketilmesinde yarar var.  Kabızlığa veya ishale dikkat!  Bu dönem başlanacak diyet her zamankinden çok daha etkili olur. Özellikle yeniayın 14 derecede gerçekleşmesi karaciğer ve safra kesesine işaret ediyor. Karaciğerimizi yoracak, daha fazla yağlanmasına neden olacak gıdalardan uzak duralım. Bu dönemde safra kesesiyle ilgili sorunlar söz konusu olabilir.

Haberin Devamı

Yeniaya eşlik edecek Coxa sabit yıldızı güçlü kehanet yeteneği demektir. Bu dönem güçlü öngörüler, önseziler ortaya çıkabilir. Ya da kehanet yeteneğiyle birileri ön plana çıkabilir. Bu yıldız güçlü kadınları da temsil eder. Kadınlardan iyi destekler alınacağına işaret ediyor.

DÜNYA NASIL ETKİLENECEK?

İşin içinde Uranüs olduğundan dolayı yeni ilaç keşifleri, tedavi yöntemleri ortaya çıkabilir. Gündemimiz pandemi... Belki bu yeniayda COVID-19 tedavisi veya ilacıyla ilgili önemli haberler gündeme gelebilir. Tarım sektöründe yeni yöntemler geliştirilebilir, haberler yayımlanabilir. Ciddi bir kıtlık ihtimali yaklaşıyor. Umarım bu konuya gerekli özen gösterilir.

Haberin Devamı

Ekonomik olarak iyicil işaretlerin olduğu bir süreç... Çalışma şekilleri, çalışma şartları konusunda yeni yapılanmalar bekleyebiliriz. Hak arayışları sık sık gündeme gelebilir. Coxa sabit yıldızı yeni yasalar ve kuralların gündeme gelebileceğine işaret ediyor. Koronavirüs salgınının hayatımıza katacağı yeni kurallar söz konusu olabilir. Bunun dışında bu yıldız ‘süt’ konusunu gündeme getirebilir. Sütün kullanımı, üretimi ve süt ürünleriyle ilgili birçok habere rastlayabiliriz. Yeniayla kadınlar dünya siyasi sahnesinde ön plana çıkabilir. Kadınların gelecek vizyonları, açıklamaları ses getirebilir.

TÜRKİYE NASIL ETKİLENECEK?

Yeniay Türkiye’nin 4’üncü evine düşüyor. 4’üncü ev muhalefet, topraklar, madenler, gayrimenkul konuları, tarım ve mahsuller demektir.

Haberin Devamı

Uranüs’ün bu yeniaya yapacağı güzel açı Meclis ve yasa tartışmalarını gündeme getirecektir. Beklenmedik değişimler, kabine değişiklikleri söz konusu olabilir 20 Eylül’e kadar. Sağlık sektöründe de önemli değişiklikler olabilir. Yine eğitimle ilgili son dakika değişiklikleri gündeme gelebilir, yeni kararlar alınabilir. Bu, eğitimin yapılış şekli, düzeniyle ilgili olabilir. Bu dönem hükümet sağlık odaklı yeni önemli kararlar ve tedbirlere dair açıklamalar da yapabilir.

Yazarın Tüm Yazıları