Boş hayallere kapılanlar zarar görebilir

31 Ağustos’ta 2,5-3 yıllık periyotta meydana gelen ‘mavi ay’ var. Bu özel dolunayda sezgilerimiz güçlenebilir, geçmişte kalan acılar ve korkular tekrar gündeme gelebilir. Hayallerimiz konusunda gerçekçi olmakta fayda var.

Haberin Devamı

Bu hafta 31 Ağustos’ta ortalama 2,5-3 senede bir meydana gelen özel bir dolunay yaşayacağız.  Balık burcunda mavi dolunay, hem de Satürn etkili... Şimdi bu dolunayın önce bireysel, sonra dünya, sonra da ülkemiz üzerinde ne gibi etkileri olabilir, bunlardan bahsedelim. Ama ilk olarak bu dolunay neden bu kadar özel, neden ismi mavi bunu anlatayım. Normalde bir güneş takvimi zamanında (30-31 gün) bir yeniay, bir de dolunay meydana gelir. Diğer yandan Ay’ın hareketlerine göre oluşturulan bir de ay takvimi var ve bu takvime göre 1 aylık zaman dilimi aslında bir yeni ay ile bir dolunay arasında geçen süredir. Bu süre de ortalama 29,5 gündür. Ay takvimi ile güneş takvimi arasında ortaya çıkan bu farktan dolayı 2,5-3 yılda bir bazı aylarda 2 yeniay veya 2 dolunay meydana gelir. Böyle olduğunda meydana gelen ikinci yeniay veya dolunay mavi adını alır. Fakat bu mavi bildiğimiz gibi bir mavi değil. Yıllar içinde bir yazım hatasından dolayı maviye evrilmiş. İlk kez bir güneş takvimi zamanı içinde ikinci bir yeniay gözlemlediklerinde demişler ki: Bunun bir kere olması gerek, ikinci yeniay da ne oluyor? Bu düzene, takvime ihanet mi ediyorsun sen diyerek ismine ihanet anlamına gelen ‘belewe’ demişler. Yani ‘belewe moon’. Fakat yıllar içinde bu söylem ‘blue moon’ olarak evrilmiş ve olmuş size mavi ay. Şimdi gelelim etkilerine…

YOĞUN VE SEMBOLİK RÜYALAR

Dolunay döneminde, duygusal hassasiyet artabilir ve başkalarının duygularını daha fazla anlayabilirsiniz. Empati yeteneğiniz güçlenebilir. Yaratıcı projelere yönelme isteği ve içsel ilham artabilir. Sanat, müzik veya yazı gibi aktiviteler için motivasyonunuz artabilir. Rüyalarınız daha yoğun ve sembolik olabilir. Aynı zamanda içsel sezgileriniz ve doğru yolu bulma yeteneğiniz güçlenebilir. Dolunay döneminde kendi sınırlarınızı belirlemek ve başkalarının sınırlarını ihlal etmeme konusunda dikkatli olmak gerekebilir. Maneviyatla ilgilenme fırsatınız olabilir. Meditasyon, yoga gibi alanlara yönelebilir, içsel huzurunuzu bulmak isteyebilirsiniz.

Bu dolunay, geçmişte kaldığını düşündüğünüz bazı konuların yeniden gündeme gelmesine ve farkındalığın artmasına yardımcı olabilir. Elbette işin içinde Satürn olduğundan bu dönem duygularımız ve hayallerimiz konusunda gerçekçi olmak zorundayız. Boş hayallere kapılanlar zarar görebilir. Duygusal tepkilerinizi mantıklı bir şekilde ele alarak duygusal sağlamlığınızı arttırabilirsiniz. Satürn’ün olduğu alanda her zaman sınırlamalar, kurallar ve düzen getirmeye dair konular ortaya çıkabilir. Hayal gücü gerektiren konularda yeteri kadar verimli olamayabiliriz. Bu dönem acılarla ve korkulardan beslenerek yaşamak yerine, acı ve korkularımızı geride bırakarak büyümeyi öğrenebiliriz. Sağlık açısından ayaklar, ayak bilekleri ve bağışıklık sistemimiz önemli olacak.

Haberin Devamı

Boş hayallere kapılanlar zarar görebilir


Su, denizler, deniz kenarı yerler ve ülkeler, dini yerler ve mekânlarla ilgili önemli gelişmeler olabilir. Özellikle dolunay Satürn etkili olacağından, okyanuslar ve gemilerle ilgili önemli gelişmeler yaşanabilir.

Ayrıca suyla ilgili konularda sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilir. Zehirlenme, salgın hastalıklarla ilgili daha fazla konuşabiliriz.
Su taşkınları, sel gibi doğal afetler artabilir.

Bu dolunay dönemi, dünya çapında sanatsal ve spiritüel faaliyetlerde bir yükselişe işaret edebilir. Sağlık sektörü, hastaneler, eczaneler gibi birimlerde yeni kurallar, düzenlemeler yapılabilir. İlaçlarla ilgili konular gündeme gelebilir. Dini konulara vurgu artabilir. İnanç eksenli konular gündeme gelebilir.

GÜNDEMDE FİNANS VAR

Haberin Devamı

Dolunayın gerçekleştiği anın Ankara’ya göre çıkarılan haritasına göre ülkenin en önemli gündem konuları finansal anlaşmalar, işbirlikleri, ortaklıklar, ticari ilişkiler olabilir. Bu dönem güçlü kontaklar kurulurken, iş yaptığımız diğer ülkelerin anlaşma koşullarının gerçekçi olması, ağır taleplere karşı dikkatli olmalıyız. Ülke olarak, finansal anlamda önemli sorumluluklar yüklenebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları