Balık burcunda mavi dolunay haftası

Bu dolunay biraz sert geçebilir. Çünkü işin içinde Satürn var... Zorluklar ve duygusal sınırlamalarla karşılaşabiliriz, ancak bunlar bize olgunluk, dayanıklılık kazandırabilir. Hatta duygusal dengemizi bulmamızda ve sorumluluklarımızı daha iyi kavramamızda yardımcı bile olabilir.

Haberin Devamı

Başlıktaki ismi ne havalı değil mi? Mavi dolunay! Ama işin aslı pek öyle değil. Bir takvim ayı içinde normalde
1 yeniay, 1 de dolunay olur. Ama Ay takvimiyle Güneş takvimi arasında ortalama 2-3 günlük bir fark olduğundan her 2,5 yılda bir artık günlerden dolayı 1 ayda fazladan bir yeniay veya dolunay oluyor. Buna da ‘mavi’ diyorlar. Bu durum ilk keşfedildiğinde adına ‘belewe’ yani ‘ihanet eden’ demişler. Yani nasıl olur da “Sen takvim düzenine ihanet edersin” gibisinden... Fakat yıllar içinde ‘belewe moon’, ‘blue moon’a yani ‘mavi ay’a dönüşmüş… Bakalım bu ‘mavi ay haftanın astro reçetesine ve burçlara neler getirecek?

SABRIMIZ TAŞABİLİR

Bugün Ay tüm gün Oğlak burcunda seyahat edecek. Mars Terazi burcuna geçecek ve 12 Ekim’e kadar seyahat edecek. Tüm ikili ilişkiler ve ortaklıklar ilginç bir süreçten geçecektir. Ortaklık kurmak açısından çok verimli bir dönem olmayabilir. Partnerimiz ya da ortağımızla orta noktada buluşmakta zorlanabiliriz. Eğer sürekli etrafı idare etmeye çalışıyorsak bu dönem sabrımız taşabilir. Sağlık açısından omurga, üreme organları, böbrekler, kalça ve bel bölgesine dikkat!.

Haberin Devamı

BAŞARI ODAKLIYIZ

Yarın Ay 14.47 ile 17.31 arası Oğlak burcunda boşlukta olacak. Akabinde Kova burcuna geçecek. Ciddi meseleler konuşmak, iş görüşmeleri yapmak, sorumluluk almak için ideal. Bugün şeker ve romatizmal sorunları, eklem problemleri olanlar ekstra dikkat etmeli. Ay Oğlak burcundayken bu rahatsızlıkları tetikleyebilir. Ayrıca dişlerimize, kemiklerimize ve cildimize de özen göstermeliyiz. Cilt hassaslaşabilir, döküntüler, akne, sivilce sorunları baş gösterebilir. Hayatın bize daha katı davrandığı hissine kapılabiliriz. Yapılanmak, inşaat başlatmak, şirket kurmak için uygun günlerdir. Sebatlı, çalışkan, verimli, kararlı, gerçekçi, hırslı ve başarı odaklı olabiliriz. Resmiyet gerektiren ortamlarda bulunabiliriz.

Balık burcunda mavi dolunay haftası

KISITLANMAK İSTEMİYORUZ

Haberin Devamı

Salı Ay tüm gün Kova burcunda seyahat edecek. Bugün yeniliklere, gelişmelere oldukça açık bir gündeyiz. Farklı, sıradışı, orijinal, marjinal konulara daha kolay çekilebiliriz. İçinden çıkamadığımız durumlar varsa yeni yollar deneyebiliriz. Arkadaşlarla organizasyonlar yapmanın tam sırası. Duygularla değil mantıkla düşünme zamanı. Özgürlük ihtiyacımızın tavan yapacağı bir gün, kısıtlanmalara gelemeyiz. Entelektüel, bilimsel konulara ilgi artabilir. Evde, işyerinde elektronik cihazlarla sorun yaşayabiliriz. Gün içinde elektrik çarpma durumuyla karşılaşabiliriz, elektrikli aletleri kullanırken dikkat edelim. Vücutta elektrik yükümüz fazla olabilir, bu yüzden arada toprakla temas etmekte fayda var. Günün tek negatif yanı; kibir, ukalalık, dengesiz duygular yüzünden zor duruma düşebiliriz.

Haberin Devamı

İÇE DÖNME ZAMANI

Çarşamba günü Ay 6.02 ile 16.56 arası Kova burcunda boşlukta olacak. Akabinde Balık burcuna geçecek. Ay’ın boşlukta olduğu zamanlar bir nevi boş işler zamanıdır; yeni bir işe, ilişkiye başlamak için hiç uygun değildir. Çünkü girişilen tüm işler havada kalır. Böyle zamanlarda rutin işlerimizi devam ettirebiliriz ama yeni işlere başlamayalım. Ay’ın boşlukta olduğu anlar ruhsal çalışmalar, yoga, meditasyon yapmak, içe dönmek için evrenin en uygun zamanıdır.

SINIRLAR BELİRLENİYOR

Perşembe 7 derece Balık burcunda Satürnyen dolunay meydana gelecek. Duygusal dengeyi bulmada ve sorumluluklarımızı yerine getirmekte yardımcı olabilir. Zorluklar ve duygusal sınırlamalarla karşılaşabiliriz, ancak bunlar bize olgunluk ve dayanıklılık kazandırabilir. Bu dönem duygusal ilişkiler ve meseleler hakkında daha gerçekçi bir değerlendirme yapabiliriz. Satürn’ün etkisiyle, duygusal sınırlarımızı daha iyi belirleyebiliriz. Meditasyon, yoga gibi aktiviteler, içsel dengeyi bulmamızı destekleyebilir.

Haberin Devamı

SEZGİLER KUVVETLİ

Cuma günü Ay 13.34 ile 16.24 arası Balık burcunda boşlukta olacak. Akabinde Koç burcuna geçecek. Mantıklı düşünmek zorlaşabilir. Dua ve meditasyonun en verimli zamanıdır. Ruh halimiz ve isteklerimiz çok değişkendir, denge kurmakta zorlanırız. Ama sezgiler kuvvetlidir. Fal baktırmak için uygun zamanlardır. Ayak ağrıları gündeme gelebilir. Ayak masajı, bakımı, pedikür için en doğru zamandır. Karbonhidrat ve şeker ihtiyacı artar, aman dikkat! Vücut ödem yapmaya müsaittir. Ayrıca çamaşır yıkama günüdür. Komik ama çıkmayan inatçı lekeler bugün daha kolay çıkabilir. Çok çabuk duygusallaşabiliriz.

Balık burcunda mavi dolunay haftası

TARTIŞMALAR ALEVLİ

2 Eylül Cumartesi Ay tüm gün Koç burcunda seyahat edecek. Ay Koç burcundayken atmosfere hız hâkimdir. Herkesin içindeki çocuksu, atak, öfkeli, mücadeleci tarafı açığa çıkar. Tartışmalar kolaylıkla alevlenebilir, insanlar risk almaya daha yatkın olur. Dürtüsel  kararlar alabiliriz. Spor yapmak, rekabet etmek, fiziksel gücümüzü arttırmak, bir iş görüşmesinde dinamik ve canlı görünmek için çok uygun bir konumdur. Çabuk başlangıçlar, bitişler, hızlı geçişler,  ve sabırsız kişilerle karşılaşabiliriz.

Haberin Devamı

BU HAFTA BURÇLARI NELER BEKLİYOR?

Koç (21 Mart-19 Nisan)

Etliye sütlüye karışmamak en iyisi

Ruhsal açıdan kendinizi çok iyi hissetmeyebilirsiniz. Bu dönem yaşamınızın kontrolü sizin elinizde olmayabilir, abuk sabuk olaylarla uğraşmanız gerekebilir. Meditasyon, yoga ve benzeri çalışmalarla dengede kalmaya çalışabilirsiniz. Arkanızdan dönen oyunlar, düşmanlıklar sizi ruhsal açıdan biraz yorabilir. 

Boğa (20 Nisan-20 Mayıs)

Odak noktanız arkadaşlar

Bu dolunay sürecinde enerjinizi bitiren ve size iyi gelmeyen bir sosyal ilişkinizi bitirebilirsiniz. Odak noktanız arkadaşlarınız. Arkadaşlarınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Ya da bir arkadaşınız bir konuda size destek olmayabilir veya sizi engelleyebilir. Sosyal yaşamınıza çekidüzen vermenizi gerektirecek durumlarla karşılaşabilirsiniz.

İkizler (21 Mayıs-20 Haziran)

Daha yaratıcı olmanız beklenebilir

Bu dolunay zamanı işe ilişkin konular gündemde. Daha duyarlı ve yaratıcı olmanız beklenebilir sizden. İş konusunda sorumluluklarınız artarken belki kendinize biraz çekidüzen vermeniz gerekebilir. İşte kendinizi çok konforlu hissetmeyebilirsiniz ama üzerinize düşeni tam anlamıyla yaptığınız zaman takdiri rahatlıkla toplayabilirsiniz.

Yengeç (21 Haziran-22 Temmuz)

Ticari konularda adımlara dikkat!

Yurtdışı, yabancılar, eğitim, hukuki konular, seyahatler ön planda. Bu konularda belirsizlik hâkim olabilir. Satürn’ün dolunaya etkisiyle bu alanlara dair sorumluluklarınız artabilir. Yurtdışıyla ilgili koşturmalarınız olabilir. Sınavlara çalışmanız gerekebilir. Ticari alanda bütçe yönetiminde adımlarınıza dikkat etmenizde fayda var!

Aslan (23 Temmuz-22 Ağustos)

Finansal sorumluluklar artabilir

Maddi konular, krediler, burslar, mirasla ilgili konular, eşinizin ya da ortağınızın finansal durumu gündeminiz olabilir. Bu konularda sorumluluklarınız artabilir, kendinizi kısıtlanmış bir pozisyonda bulabilirsiniz. Harcamalarınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Nafaka, prim, burs gibi konularda gecikmeler ortaya çıkabilir.

Başak (23 Ağustos-22 Eylül)

Duygusal yakınlaşmalar yaşanabilir

İlişkiler, ortaklıklar, anlaşmalar gündemde. Bu konularda bazı düzenlemelere gidebilir ya da bazı yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Bazı gerçekleri kabul etmeniz gerekebilir. Partner veya ortağınıza dair önemli sorumluluklar alabilirsiniz. Ayrıca bu dönem yaşça büyük birileriyle duygusal yakınlaşmalar yaşanabilir.

Terazi (23 Eylül-22 Ekim)

Bağışıklık sisteminizi koruyun

Sağlık, iş ortamı, gündelik angaryalar ana gündeminiz. Özellikle zehirlenmelere karşı dikkat! Hastalıklara açık olabilirsiniz, bağışıklık sisteminizi koruyun. Gündelik hayatınıza ve iş ortamınıza çekidüzen vermeniz gerekebilir. Bu dönem işle ve varsa evcil hayvanınızla ilgili sorumluluklarınız artabilir. Diyete başlamak için de uygun bir dönemdir.

Akrep (23 Ekim-21 Kasım)

Kısıtlayan koşullar ortaya çıkabilir

Bu dönem özel hayatınıza çekidüzen vermeli, sorumluluklarınızı yerine getirmelisiniz. Belki özel hayatınızda sizi sıkan ve kısıtlayan koşullar ortaya çıkabilir. Yatırım konularında gerçekçi olmayan proje ve kişilerin peşinden gitmemelisiniz. Çocuklarla ilgili sorumluluklar artabilir. Lakin çocuk sahibi olmak için pek uygun bir dönem olmayabilir.

Yay (22 Kasım-21 Aralık)

Kendinize haksızlık etmeyin

Ailevi sorumluluklarınız artabilir. Eşinizin iş yükü artabilir ve destek olmanız gerekebilir. İş konusunda bazı streslerle uğraşmanız gerekebilir. Bu dönem biraz kendi içinize kapanabilir, hayatı ve kendinizi çokça sorgulayabilirsiniz ama kendinize haksızlık etmeyin. Taşınma konuları gündeme gelse de işler pek hızlı gitmeyebilir.

Oğlak (22 Aralık-21 Ocak)

İletişimde kısıtlanmış hissedebilirsiniz

Bu dönem yakın çevrenizle ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz, sorumluluklarınızın farkına varabilirsiniz. İletişimin çok rahat olabileceği bir zaman değil. Kullandığınız gereçlerinden kendinizi ifadeye kadar, iletişimle ilgili her konuda kısıtlandığınızı hissedebilirsiniz. Seyahat planları ya da bazı projeler geçici olarak askıya alınabilir.

Kova (22 Ocak-18 Şubat)

Düzgün bir bütçe zamanı

Bu dönem maddi konularda kendinize çekidüzen vermek, ekstra sorumluluklar almak zorunda kalabilirsiniz. Maddi anlamda beklentileri düşürmekte fayda var. Belki beklediğiniz ödemelerde gecikmeler söz konusu olabilir. Yaratıcı işlerden gelir elde etmek adına da adımlar atabilirsiniz. Belki de kendinize düzgün bir bütçe yapmanız gerekebilir.

Balık (19 Şubat-20 Mart)

İş yerinde yoğun süreç

Bu dolunayda kendinize odaklanıp hayatınıza çekidüzen vermeniz gerekebilir. Sağlığınıza odaklanmakta, kendinize karşı sorumluluklarınızı hatırlamakta fayda var. İş anlamında yoğun bir süreç geçirebilirsiniz. Hatta aslında bu dönem hayata ve kendinize karşı da gerçekçi olmalı, boş hayallerin peşinde koşmaktan vazgeçmelisiniz.

Yazarın Tüm Yazıları