2024 burçlara neler getirecek? (İkizler ve yükselen ikizler)

.

Haberin Devamı

Yeni keşifler sizi bekliyor

2024 yılında İkizler burcu olanlar ruhsal anlamda büyüyecek ve psikolojik konularla daha çok ilgilenecekler. Mesleki sorumlulukları artabilir, toplum yararına işler yapabilirler. Yeni kişi ve deneyimlere açık olacak, derin varoluşsal sorgulamalar yapacaklar. Ayrıca dedikodulara ve düşmanlara karşı bu yıl koruma altındalar...

PLUTON TRANSİTİ
∆ Hangi konularda değişim yaşanacak?
Hayata bakış açınız değişecek

21 Ocak’ta her şeyi yıkıp yeniden yapan, dönüşüm gezegeni Plüton Kova burcuna geçecek. Plüton, Mart 2023’te kısa bir süre bu burca geçmişti. Mart ve haziran ayları boyunca Kova burcundaydı. 9 Mart 2043’e kadar Kova burcunda seyahat edecek. Plüton 9’uncu evinize girecek. Bu süreçte hayata bakış açınızda, yaşam felsefenizde büyük değişimler meydana gelebilir. Bazılarınız ülke değişikliği yaparken bazılarınızsa yayıncılık, medya gibi alanlara geçebilir. Öğrenciyseniz aniden okuduğunuz bölümü değiştirmek, bambaşka bir alanda uzmanlaşmak isteyebilirsiniz. Bu dönem hukuki konularda çok daha dikkatli olmakta fayda var.

Haberin Devamı

JÜPİTER ETKİSİ
∆ Fırsatlar nereden gelecek? Yalnızlık ihtiyacı artabilir

Bolluk, bereket, şans gezegeni Jüpiter 26 Mayıs’a kadar Boğa burcunda seyrine devam edecek. 12’nci evinize giren Jüpiter sizleri olası dedikodulara ve düşmanlara karşı doğal bir koruma çemberine alacak. Ruhsal çalışmalar yapabilir, bu konuda çalışanlarla bir araya gelebilir, psikolojiyle yakından ilgilenebilirsiniz. İçe kapanıp yaratıcı çalışmalar içine girebilirsiniz. Sizler için ruhsal anlamda olgunlaşma ve büyüme süreci başlamış olacak. Yalnızlık ihtiyacınız artabilir ama bu zorunluluktan ya da depresif bir durumdan kaynaklanmaz, istediğiniz için olur. Korku ve endişe duyduğunuz konulardan uzaklaşmak için harika bir dönem.
26 Mayıs’tan sonra Jüpiter burcunuza geçecek ve 10 Haziran 2025’e kadar burada seyahat edecek. Önce olası en kötü senaryoyu söyleyeyim; bu süreçte hızla kilo alabilirsiniz, dikkat edin. Ticarete atılıp kazanç sağlayabilir, yabancılarla çalışabilir, sık sık yurtdışı seyahatlerine gidebilir, kişisel özel bir yeteneğinizi geliştirerek bundan para kazanabilirsiniz. Yeni insanlara, yeni deneyimlere, keşiflere çok açık olacağınız bir süreç.

Haberin Devamı

SATÜRN ETKİSİ
∆ Sorumluluklarınız hangi alanda olacak?
Kendi işinizi kurabilirsiniz

Satürn yıl boyunca Balık burcundaki seyahatine devam edecek. Satürn söz konusu olduğunda sorumluluk, disiplin, çekidüzen vermeniz gereken konular, kısıtlamaya gideceğimiz, zorlanacağımız alanlar öne çıkar. Satürn bu süreçte size iş ve kariyerinizi ilgilendiren konularda yeni birçok şey öğretecek.
Aslında bu dönemin en önemli sınavı; mesleki anlamda gerçekçi hayaller kurmak, olmayacak ideallerin peşinde sürüklenmemek! Mesleki sorumluluklar artarken, iş veren veya yöneticilerinizi bu süreçte memnun etmek pek kolay olmayabilir. Satürn ustalık demekse belki de mesleki anlamda ustalaşacağınız alana artık karar vermeniz gerekebilir. Kariyerde yükselişler çok hızlı olmayabilir veya olsa bile birçok sorumlulukla gelebilir.
En kötü senaryo ki umarım olmaz ama iş bulma sürecine girebilirsiniz. Ya da sorumluluk alıp kendi işinizi kurmanız gerekebilir. Bu dönem başarı çok ama çok çalışmanın ardından, belki gelir. Başkalarına yardım etmeye çalışırken nankörlüklerle de karşılaşabilirsiniz. Kariyer veya hedeflerinizle ilgili belirsizlikler veya karar verme zorlukları yaşayabilirsiniz. Bir diğer olası etki statünüzü evlilikle değiştirmek olabilir. Bir evliliğin de sorumluluğunu alabilirsiniz.

Haberin Devamı

GÜNEŞ VE AY TUTULMALARI
∆ Öne çıkacak temalar
Farklı kültürleri deneyimlemek isteyebilirsiniz

Yılın ilk ay tutulması 25 Mart’ta 5 derece Terazi burcunda olacak. Tutulmaya Kova burcundaki Plüton’un desteği söz konusu. Yeni bir ilişkinin başlangıcı, mevcut bir ilişkide daha fazla denge arayışı veya ilişkiyle ilgili önemli bir karar bu döneme denk gelebilir. Sanatsal projelerde ilerlemek veya yeni yaratıcı uğraşlara başlamak için uygun bir dönem olabilir. Bu tutulma, çocuklarınızla veya ailenizle ilişkilerinizde değişikliklere veya önemli konuların gündeme gelmesine işaret edebilir.
Çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz. İlişkilerdeki dengesizliklerin farkına varabilir ve bu konuda çözüm arayışına girebilirsiniz. Borsa gibi spekülatif alanlarda risk almak isteyebilirsiniz. Yabancı bir ülkeye seyahat etmek, farklı kültürleri deneyimlemek veya yeni bir öğrenim yolculuğuna çıkmak gibi deneyimlere açık olabilirsiniz. Eğer yalnızsanız sizden oldukça uzakta birileriyle ilişki denemesine girebilirsiniz. Hukuki anlamda da ihtiyacınız olursa büyük destekler görebilirsiniz. Belki de çocuğunuzu yurtdışında okutmak veya orada doğurmak gibi planlar da yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

∆ Arkadaşlık ilişkileriniz iyileşecek

Yılın ikinci tutulması Koç burcunda meydana gelecek. 8 Nisan’da 19 derece Koç burcunda Şironyen Güneş tutulması olacak. Bu tutulma arkadaşlık ilişkilerindeki zorlukları ve yaraları iyileştirme fırsatı sunabilir. Geçmişte yaşanan arkadaşlık ilişkilerine veya grup deneyimlerine yönelik ilginç farkındalıklar kazanabilirsiniz. Toplum yararına önemli projeler içinde de yer alabilirsiniz. Siyasete girmek gibi bir hedefiniz varsa bu tutulma bunun yolunu açabilir size. Sosyal ilişkiler oldukça hareketli olacak. Arkadaşlarınızla zaman zaman gerginliklerin olması da muhtemel. Bu dönem arkadaşlarınızla ticari girişimler, ortaklaşa işler için pek uygun olmayabilir.

Haberin Devamı

∆ Gerçekçi hedefler belirlemelisiniz

Yılın üçüncü tutulması 18 Eylül’de 25 derece Balık burcunda Neptünyen Ay tutulması olacak. Tutulmaya İkizler burcundaki Jüpiter’in kare açısı söz konusu. Kariyer, toplumsal statü, hedefler ve toplumdaki imajınızla ilgili önemli konular gündeme gelebilir. Bu Ay tutulması kariyerinizle ilgili yeni yolları keşfetme veya mevcut kariyer yolunu tamamen değiştirme isteği getirebilir. Ama bu istek yanıltıcı veya aldatıcı olabilir. Başkalarına başarılı olma konusunda destek olabilirsiniz. Bu dönemde, kariyerinizle ilgili belirsizlikler veya hayal kırıklıkları yaşayabilirsiniz. Bu nedenle gerçekçi hedefler belirlemelisiniz.

∆ Beklenmedik harcamalar

Yılın son tutulması 2 Ekim’de gerçekleşecek olan 10 derece Terazi burcundaki Merküryen Güneş tutulması olacak. Bu tutulmaya Mars’ın sert bir kontağı var. Hayattan daha fazla keyif almak isteyecek, hobilerinize, size mutluluk veren konulara daha fazla yer açmaya çalışacaksınız. Gönül işleriniz konusunda da yeni adımlar atabilirsiniz. Hayatınızda biri yoksa bu dönem birçok kişiyi tanımak isteyeceksiniz. Maddi konularda risk almaya daha eğilimli olabilirsiniz ama öngöremediğiniz zor durumlar olabilir. Bu dönem beklenmedik harcamalar ortaya çıkabilir. Özellikle eviniz, aileniz, çocuklarınız için yapılabilir bu harcamalar.

Yazarın Tüm Yazıları