Sonbahar estetik yaptırmak için harika bir zaman

Estetik cerrahiyi yaptırmayı düşünürken birçok insan yılın en iyi zamanını seçmekte zorlanmakta. Oysa sonbahar estetik yaptırmak için harika bir zaman. Soğuk ayların plastik cerrahi için harika bir zaman olmasının üç temel nedeni vardır. Bu temel nedenleri bu hafta siz değerli okuyucularım için yazmak istedim.

Haberin Devamı

İYİLEŞME ÇOK KOLAY

Her şeyden önce, sonbahar, ilgili prosedürün çok ihtiyaç duyulan iyileşme aşamasını hesaba katınca plastik cerrahiyi düşünmek için yılın mükemmel bir zamanıdır. İyileşmek için gereken tam süre elbette yapılan ameliyatın türüne bağlı olmakla birlikte, bazı ameliyatlar önemli ölçüde daha fazla zaman gerektirir. Örnek olarak bir meme büyütme işlemini ele alalım. Vakaların büyük çoğunluğunda, günlük aktivitelerinize geri dönebilmeniz için birkaç hafta beklemeniz gerekecektir.

Sonbahar estetik yaptırmak için harika bir zaman

Hastalar genellikle şişlik ve ağrı gibi olumsuz belirtiler yaşarlar, bu nedenle bir rahatsızlık hissetmeniz olasıdır. Sonuç olarak, doktorunuz günlük aktivitelerinize dönmeye hazır olduğunuzu hissedene kadar evde kalmak isteyeceksiniz. Bu anlamda, karanlık ve biraz daha serin koşullar rahatlık için daha avantajlı olduğundan, toparlanma aşaması için sonbahar en uygunudur.

Haberin Devamı

Sonbahar ve kış boyunca estetik ameliyat kesilerini kamufle etmek, kapatmak daha kolaydır.

MÜDAHALELER SONRASI GÜNEŞE MARUZ KALMAKTAN KAÇININ

İyileşme aşamanız için en büyük tehditlerden biri güneşe maruz kalmaktır. Aslında, çok fazla güneş sadece iyileşmeniz için gereken süreyi artırmakla kalmaz, aynı zamanda daha fazla komplikasyona da yol açabilir. Bu, yara izi ve hatta enfeksiyon gibi riskleri içerebilir. Bu, özellikle ameliyattan sonraki ilk birkaç gün için geçerlidir.
Güneşe çok fazla maruz kalmak hiperpigmentasyon risklerini artırabileceği gibi ameliyatla ilgili izlerin koyulaşmasına da neden olabilir. Açıkça söylemek gerekirse, yaz aylarında estetik yaptırırsanız, güneşe maruz kalma şansınızı büyük ölçüde artıracaksınız.
Öte yandan, seçtiğiniz işlemi sonbaharda yaparsanız, ekstra önlem almanıza gerek kalmadan güneşten korunmak için mümkün olan en iyi şansı elde edersiniz.

Sonbahar estetik yaptırmak için harika bir zaman

Haberin Devamı

AMELİYATLAR KENDİNİZİ DİNLEMENİZ İÇİN SİZE ZAMAN YARATIR

Sonbahar kış aylarında ameliyat olmak, iyileşme süreci için daha faydalı ve uzun süre güneşe maruz kalmayı sınırlamanın yanı sıra ‘rahat kalmak’ için de harika bir bahane. Bu zaman dilimlerini kendinize ayırarak bedensel ve zihinsel dinlenme dönemi yaratabilirsiniz. Yoğun iş hayatı, sosyal hayat büyükte şehirde yaşamanın stresi derken kendimizle kaldığımız zamanlar neredeyse yok gibi.

Sonbahar estetik yaptırmak için harika bir zaman

İşte bu yüzden de cerrahi müdahalelerin nekahet dönemlerini bir nevi yenilenme dönemi olarak da geçirebilirsiniz. Kitap okumak, film izlemek ya da sizi yormayacak hobilerinizi yaparak operasyon sonrası dönemleri keyif zamanlarına dönüştürebilirsiniz. Bir operasyona karar vermenin hem maddi hem de manevi hazırlık dönemi vardır. Hasta bir operasyon için biz doktorlara gelene kadar birçok farklı mecradan araştırma yapar, birçok doktora danışır, daha önce operasyon yaptıranlardan fikir alır. İşte bunları yaparken ameliyat için en doğru zamanı da düşünerek hareket etmenizi öneririm.

 

Yazarın Tüm Yazıları