‘Lazerin mevsimi’ sonbahar geldi

Güneş ışınları artık dünyaya dik düşmüyor ve yaz boyunca insanın kemiklerini ısıtan sıcak havalar, yavaş yavaş yerini sonbaharın serinliğine bırakıyor. Hüznün, aşkın ve romantizmin mevsimi sonbahar bizim için ise lazer tedavilerinin mevsimi.

Haberin Devamı

Eylül ayı başladı, yazımı okuduğunuz bugün ise öğretim yılının ilk günü. Yeni başlayan öğretim yılı, okula giden tüm çocuklarımız için hayırlı olsun. Ancak eylül sadece öğretim yılının başlamasını ifade etmiyor. Eylül; sonbahar demek, birkaç adım sonrasında kış demek. Yazın son demleri yaşanırken sizlere sonbahar ve kış mevsimlerinde yapılması uygun olan lazer uygulamaları ve tedavilerini hatırlatma niteliğinde olacak bilgileri aktarmak istiyorum.

‘Lazerin mevsimi’ sonbahar geldi

Neden sonbaharda başlanmalı?

Lazerle cilt iyileştirme protokolleri doktor tarafından yapılmalıdır. Her ne kadar güzellik amaçlı gibi algılansa da lazer tedavileri dikkatle yapılması gereken tıbbi prosedürlerdir ve güneşin ışınlarının dünyaya dik gelmediği, daha az ısıttığı dönemlerde ve yaz bronzluğu geçmiş ciltlere uygulanmalıdır. Günümüzde artık bronz ciltte etkili cihazlar olsa da tedaviyi uygulayacak uzmana mutlaka cihazın özelliklerini sorunuz.

Haberin Devamı

Neden güneşe çıkılmaz?

Lazer tedavileri, özellikle ciltte eksfoliye yani soyma etkisi yaratan fraksiyonel lazer uygulamaları, cilt yenileme amaçlı yapılan protokoller cildi güneş hasarına karşı hassaslaştırır. Dolayısıyla bu uygulamalardan sonra güneşe çıkmak ciltte oluşabilecek tahribatı artırabilir.

Yine lazerle istenmeyen tüyler için uygulanan seanslardan önce ve sonra güneşe maruz kalırsanız, cildinizde lekelenmeler oluşabilir. Özellikle tüy azaltmaya yönelik lazer uygulamalarının sonbahar ve kış mevsimlerinde yapılmasının bir başka sebebi cilt bronzlaştığında, olması gerekenden daha fazla melanin içerir, bu nedenle lazerin tüyleri ten renginden ayırt etmesi zorlaşır.

Bu da uygulamayı zora sokar ve bu nedenle bronz tenli kişilerin lazerle tüy azaltma tedavisi görmemeleri tavsiye edilir.

Uygulamalardan sonra muhakkak koruma faktörü içeren bir kremle cildin güneş ışınlarından etkilenmesinin önüne geçilmelidir.

‘Lazerin mevsimi’ sonbahar geldi

Haberin Devamı

Hangi cilt sorunları için önerilir?

Lazerle birden çok ve farklı cilt sorununa müdahale edebilir, iyileşmeye destek olunabilir. Cilt sıkılaştırma, yaş alma ile birlikte görülmeye başlanan ince kırışıklıların iyileştirilmesi, farklı sebeplerden dolayı ciltte oluşan lekelerin silinmesi ve cildin daha homojen, sağlıklı bir görünüm kazanması, cilt çatlaklarının ve selülitlerin görünümünün iyileştirilmesi, yüz ovalinin toparlanması, akne ve sivilce izlerinin tedavisi, dövme silme, cildin siyah noktalardan arındırılması ve gözeneklerin sıkıştırılması gibi çok fazla spesifik soruna müdahale edip, lazer enerjisi ile çalışan cihazlarla müdahalede bulunabiliyoruz.

Haberin Devamı

En ideal aralık hangisidir?

Bazı lazerli protokoller tek seans yapılabilirken (özellikle cilt iyileştirme ve gençleştirme uygulamaları) birçok lazer uygulaması cildin durumuna göre bir paket halinde ve farklı cilt iyileştirme uygulamaları ile bir arada uygulanmaktadır. Bu nedenle lazer enerjisi ile çalışan cihazların kullanılacağı protokollere sonbaharda başlayıp, ilkbahar geldiğinde taptaze yenilenmiş bir ciltle doğanın uyanışını karşılamanızı öneririm. Sonbahar ve kış ayları lazerle yapılan cilt uygulamaları için ideal dönemlerdir.

İhtiyaca uygun lazer uygulaması nasıl belirlenir?

Farklı ihtiyaçlara yönelik farklı cihazlar bulunmaktadır. Yani bir lazer cihazı ile tüm cilt sorunlarına çözüm bulunması mümkün değildir. Dolayısıyla kendi cilt sorununuza uygun tedavi protokollerini bulmak için mutlaka araştırıp, önerileri uzmanlardan almalısınız.

Haberin Devamı

‘Lazerin mevsimi’ sonbahar geldi

Değerli okuyucularım, lazer uygulamaları sosyal medyada sıkça reklamlarda, paylaşımlarda karşınıza çıkıyor olabilir, akıl çelici kampanyalar-fiyatlar sizde soru işaretleri yaratabilir. Lazer tedavileri için klinikleri tercih etmekte fayda var. İlk bakışta cazip görünen kampanyalar, sağlık açısından istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları