Güzellik bir bütündür

Öz, beslendiğinde ve davranışlar yaşam biçimiyle bütünleştiğinde anlamı daha derin olur. Hatta bunun yansımaları cildimizde, bedenimizde gerçekleşir. Bu satırları okurken “Dilek Hoca bu hafta ne yazmış!” diye şaşırabilirsiniz. Bu hafta operasyonlardan, müdahalelerden ve bakımdan uzaklaşıp kendimizi iyi hissettirecek öneriler ve bunların yaş alma sürecine nasıl etki edeceğini kaleme almak istedim.

Haberin Devamı

İnsan konuşmaya başladığında ya devleşir ya da küçülür. Bizi biz yapan, bizimle özdeşleşen tanımlar vardır. Kimi için “iyi insan”, kimi için “dünya tatlısıdır” deriz.

Peki bizi iyi ya da dünya tatlısı yapan nedir? Sözlerimiz, davranışlarımız, dünyaya bakışımız, duruşumuz...

Bu, öyle bir günde gelişmeyen, çocukluk itibarıyla başlayan bir süreçtir.

Hekimlik vasfımdan ziyade bir insan, bir kadın ve anne olarak belirtmek isterim ki; hayat yolculuğunda çocukluktan itibaren sevgi ile aile ortamında büyümek, iyi eğitimler almak aslında bedenimize ve ruhumuza yatırım yapmaktır.

Tüm bunlar da cildimizin ve bedenimizin gelişiminde çok önemli etkenlerdir. Hatta diyebilirim ki, iyi yaş almanın sırrı da buradan geçiyor. 

İYİ YAŞ ALMAK İÇİN

Son yıllarda “yaşının iyisi olmak”, “iyi yaş almak” gibi kavramlar hayatımıza girdi.

Haberin Devamı

Ancak buna sadece estetikle ya da spor yaparak, beslenmemize dikkat ederek sahip olmamız mümkün değil.

“Yaş almama”, bütünsel bir kavramdır. Yani birbirini tamamlayan birden çok etkenin bir araya gelmesiyle elde edilebilir ve ancak bunları koruyarak sürekliliği sağlanabilir.

Biz hekimler sizlere ne kadar tüyolar versek de medikal estetik teknolojileri her gün yenilikler sunsa da aslında kendinize yapacağınız yatırımlar inanın uzun vadede hem ruhunuza iyi gelecek hem de siz fark etmeden sizi şekillendirmede faydası olacak. 

Beden sağlığı için dengeli ve rafine beslenmenin, egzersiz yapmanın, gerektiği kadar su içmenin ve uyku düzeninin ne kadar önemli olduğu artık hepimizin bildiği bir gerçek.

Bu gerçeği ne kadar uyguladığımız ise tartışılır.

Bilmenin yetmediğine ve hayata geçirmenin bize fayda sağlayacağına hepimiz hemfikirsek, hâlâ bu ilk adımda yapılması gerekenleri uygulamayanlar için yazım umarım milat olur.

Size iyi gelecek aktiviteler bulun

Ruhunuzu besleyecek, size iyi gelecek alışkanlıklar edinin. Ömrün, dünyada geçirdiğimiz her anın bizim için hediye olduğunu unutmadan yaşayın.

Özellikle son dönemde içinden geçtiğimiz süreç hepimizi çok yordu.

Kontrollü açılma ile birlikte kendinize size iyi gelecek aktiviteler bulun. 

Haberin Devamı

Hobiler edinin. Eminim birkaç denemeden sonra ruhunuza iyi gelecek, keyifle yapacağınız bir hobi bulacaksınız.

Bu hobiyi edinirken illa çok büyük bedeller ödemenize gerek yok.

Bir çiçeği yetiştirmek veya geleneksel el sanatlarımız sizin hayatınızdaki boşluğu dolduracak hobilerden biri olabilir.

Yatmadan 30 dakika okuyun

Çok okuyun; okumak özgürleştirir. Okumak size başka ufuklar açar, yeni dünyalara yolculuklar yaptırır.

Ruhunuz okuyarak kendini bulur.

Her akşam yatmadan önce 30 dakika okuyarak kendinizi uykuya hazırlayın.

Yazımın başında da belirttiğim gibi güzellik, birçok unsur bir araya geldiğinde daha anlamlı. Umarım yazım sizler için yeni ufuklar açabilir.

Sağlıkla ve keyifle kalın.

Haberin Devamı

Doğada vakit geçirin

Doğada daha çok vakit geçirin; şehrin gürültüsünden, karmaşasından uzaklaşın.

Orman yolunda, patikalarda kendinizle baş başa kalacağınız yürüyüşler yapın ya da mavinin tonlarında şifa bulun. Doğada geçirdiğiniz her an hem bedenen hem de zihnen size çok iyi gelecektir. 

Bir de sevdiklerinize vakit ayırın. Teknoloji çağı ne yazık ki hepimizi yalnızlaştırdı. Kendinize teknoloji molaları verip, ailenize ve dostlarınıza daha fazla vakit ayırın.

Dostla bir fincan kahve eşliğinde edeceğiniz sohbetin ya da bir aile büyüğünü ziyaret edip onu mutlu etmenin vereceği hazzı sosyal medyada gezinerek elde edemezsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları