Doğru zamanda doğru estetik yaptırmak

Günümüzde “estetik trendleri” diye bir kavram belirdi. Estetiğinde mevsimlere göre değişen trendleri varmış gibi bir algı yaratılmaya başladı. Biz hekimler, bu tür algıdan artık çok rahatsız oluyoruz.

Haberin Devamı

Estetik, öncelikle iyi bir yaşam şekline sahip olabilmektir. Dengeli beslenmek, günlük aktivitelerin yanında düzenli spor yapabilmek, hayatta beklentilerinizin olması ve sevdiğiniz işi yapabilmek güzel bir yaşam şeklidir.

Tüm bu güzelliklerin bir takım estetik işlemlerle renklendirilmesi de kişinin hayatına renk katar. Ancak hiçbir zaman bedeniniz sizin üzerinde yap-boz yapabileceğiniz bir yağlı boya tuvali değildir.

Fiziki olarak estetik işlemler adına yapılan herhangi bir hatalı uygulama sizi ruhsal ve fiziki olarak keyifsiz hale getirebilir. O yüzden de yapılacak her uygulamanın artı ve eksi yönlerini iyi değerlendirmek gerekir.

Örneğin; vücudunuza yaptırdığınız basit bir dövmeyi daha sonra istemediğinizde onu sildirmeniz hem çok meşakkatlidir hem de istenen sonuca ulaşabilmek ne yazık ki her zaman mümkün değildir.

Haberin Devamı

Bazen de düşünmeden sırf arkadaşınızda görüp beğendiğiniz dudak dolgusunu kendinize yaptırdığınızda beğenmeyebilirsiniz. Özellikle botoksun geçici etkisi olarak alnı oynatamamak ya da gülerken ve konuşurken yaşanan ifade kaybı sizi çok rahatsız edebilir.

En azından bu tür medikal işlemlerle şunu biliriz ki; tüm bu etkiler geçicidir ve tekrarlanmadığı zamanlarda kişi eski haline geri döner.

Cilt bakımları, geçici dolgu, botoks uygulamaları tekrar edilmediği sürece ortalama 6-12 ay içinde eski haline geri döneceğini biliriz.

Bu işlemleri yaparken veya yaptırırken de daha rahat oluruz. Ancak bu işlemleri dahi yaptırırken ki ruh halimiz çok önemlidir.

Kendimizi iyi hissetmek için yaptırdığımız bu işlemlerde yeterli iyileşme sürecimiz olmalıdır. Önemli bir toplantı öncesi gibi kısıtlı vaktiniz olduğunda hemen bir şeyler yaptırmak istiyorum dediğiniz tüm durumlarda minikte olsa iyileşmenin geciktiğini görebiliriz.

Rahat ve keyifli olduğumuz bir zamanda basit bir cilt bakım işlemi bile bize iyi gelebilir.

Medikal uygulamalarda belirli zamanlarda bazı işlemler ortaya çıkar. Bu işlemleri hekimler destekliyor, etkinlikleri kanıtlanmış ve avantajları ile dezavantajları ortaya çıkarılmışsa bunun yanı sıra size iyi olacağına inanıyorsanız tabii ki bu işlemleri yaptırabilirsiniz.

Haberin Devamı

Doğru yapılan işlemlerle güzel yaş almak

Doğru yapılan estetik işlemler kişinin güzel de yaş almasını sağlar. Ancak daha genç görünmek için daha fazla yüz dolgusu yaptırmak bırakın iyi görünmeyi sizi hem daha yaşlı hem de ifadesiz bir yüz görünüşüyle bırakabilir. Oysaki cildin sıkı kalmasını sağlayan ve cilt altı yağ dokusunu eritmeyen klinik olarak da etkinliği kanıtlanmış işlemler yapılarak üzerine az bir dolgu uygulaması sizi iyi gösterir. Dolgu uygulamaları kesinlikle zamanla etkinliği biten türden olmalıdır.
Kalıcı dolgu uygulamalarının zararları zaman içinde ne yazık ki birçok kişide görülmektedir. O yüzden de bir dönem trend oldu, arkadaşınız yaptırdı diye kendimizi etkisi ispatlanmamış uygulamaları yaptırmaktan kaçınmalıyız.
Estetik ameliyatlar gibi tüm medikal işlemler de kişinin psikolojik olarak en rahat döneminde yapılmalıdır. Kişinin güzel enerjisi kendi bünyesine ne kadar yansırsa işlemlerden sağlanacak fayda da o kadar yüksek olur.
Kendinizi iyi hissetmek adına yaptırdığınız her işlemin de keyfini yaşayabilmelisiniz. Örneğin; nasıl ki keyifli bir ortamda, güzel bir akşam yemeği yemek sizi mutlu ediyor olsa da o yemekteki alacağınız kaloriyi yakmak için ertesi gün biraz daha az yemek yiyerek spor yapıyorsunuz. Estetik uygulamalarının sonrasında da yaşayacağınız mutluluk için biraz fedakarlık yapmanız gerektiğini bilin.

Haberin Devamı

Estetik ameliyata karar vermek

Estetik ameliyata karar verirken; bu ameliyata neden ihtiyaç duyduğunuzu, bu ameliyatın sonrasında ne hissedebileceğinizi, bu ameliyata gerçekten hazır olup olmadığınızı iyice kendi başınıza düşünmeniz gerekiyor. Net karar vermediğiniz bir dönemde sonradan pişmanlığını duyacağınız hiçbir estetik uygulamayı yaptırmamalısınız.
“Bu estetik işlem beni şimdiki halimden daha keyifli yapacak, ona ayıracak vaktim var, maddi olarak beni zorlamayacak” diyorsanız ve bu ameliyatı olduktan sonra daha iyi hissedeceğinizi düşünüyorsanız tabii ki ameliyatınızı yaptırın.
Estetik ameliyatın başarısının hekiminizin tecrübesi ve tekniği ile ilgisi olduğu kadar sizin doku kaliteniz yanı sıra ameliyat öncesi ve sonrası kendinize iyi bakmanızla da çok alakalı bir olduğunu biliniz.
Asla bir arkadaşınızın ameliyat sonuçları ile kendinizi karşılaştırmayın.
Ameliyat sonuçları kişilere göre değişir. Ameliyat izleri dahi kişilere göre fark eder. Bir grupta izler yok denecek kadar hafif olurken bir diğer grupta daha belirgin kalabilir. Ancak yapısal olan bu değişimler bile günümüzde tedavi edilebilmektedir.
Yaşadığımız bu pandemi döneminde sağlığımızı ve çevremizin sağlığını koruyarak kendimizi motive etmek adına da estetik uygulamaların arttığını görüyoruz. Bazı iş dallarındaki farklılaşma ve ev ortamında daha uzun süre kalma, sosyalliğin azalması gibi etkenlerle pandemi sonrası döneme hazırlık nedeniyle estetik uygulamalar kontrollü olarak yapılmaktadır. Bu dönemde iş hayatı yavaşlayan ve sağlık açısından ciddi riskler taşımayan kişiler kendilerine uygun işlemler yaptırabilirler. Özellikle yaşadığımız bu süreç sağlığımızın ne kadar kıymetli ve paha biçilemez olduğunu gösterdi. O yüzden de daha iyi olmak adına asla sağlığımızı riske atmamalıyız. Bu işin uzmanı hekimler tarafından belirli zamanlarda yapılan doğru tedavilerin hem bedenimize hem de ruhumuza iyi geleceğini bilmeliyiz.

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları