Cildimiz için altın kurallar

Cildimiz en değerli hazinemiz. Canlılığını, tazeliğini ancak ona iyi davranarak koruyabiliriz. Cildimize verdiğimiz kadarını ondan geri alırız. Bakım yaptırmamız ya da yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz yetmez, bütüncül bir yaklaşım sergilememiz gerekir. Bugünkü yazımda bu bütüncül yaklaşımın altın kurallarını siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.

Haberin Devamı

Bir kez bakım yaptırmakla ya da sadece kendinize iyi bakmakla cildiniz ve bedeniniz için istediğiniz ışıltılı, sağlıklı, genç ve taze görünümü elde etmenin mümkün olmadığını aslında artık hepimiz biliyoruz. Dijital mecralardan, sosyal medyadan, her türlü bilgi kaynağından bu konuda önümüze sürekli bilgiler, yazılar düşüyor. Dolayısıyla aslında hepimiz altın kuralları biliyoruz. Ben de bu hafta sizlere o kuralları tekrar hatırlatmak istedim. Çünkü çok iyi bilsek de yoğunluktan, keyiften ya da keyifsizlikten arada uygulamaktan kaçınabiliyoruz...

Altın kural 1: Anti-aging, beslenmeyle başlar

Cildinizi içten beslemek için sebzelerle meyvelerin doğal, mevsiminde ve en koyu renkli olanlarını tercih edin. Şekerin metabolizmamızın düşmanı olduğu artık aşikâr. Daha genç bir cilt için şeker tüketimini en aza indirin, hatta yapabiliyorsanız şekeri hayatınızdan çıkarın. Eğer sigara kullanıyorsanız, az önce içtiğiniz son sigaranız olsun. Sigaranın hücresel yaşlanma üzerindeki etkilerini hepimiz biliyoruz. Bazen bilerek yaptığımız yanlışlardan dönmek zor oluyor. Cildinizi ve beden sağlığınızı korumak için sigarayla vedalaşın. Su tüketimini mevsimsel olarak azaltıp, çoğaltmayın. Cildimizin ve vücudumuzun her mevsim suya ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Altın kural 2: Cilt bakımını ihmal etmeyin

Her cildin bakıma ihtiyacı vardır, cilt bakımı için illaki cilt sorunlarının olması gerekmez. 28 günde bir kendini yenileyen cildimizi bakımla destekleyerek ölü hücrelerinden arındırmak, cilde nefes alıp yenilenme imkanı sağlar. Günümüzde artık sıkmadan, acıtmadan yapılan medikal cilt bakımları, cilt bakımını konforlu hale getirdi. Bu konforlu, keyifli bakımlarla yıl boyunca cildiniz ışıl ışıl, sağlıkla parlayacak. Bu bakımların ince çizgiler üzerindeki etkisi de ortadayken en keyifli kurallardan biri cilt bakımı yaptırmak olabilir.

Altın kural 3: Güneş koruyucunuz çantanızın demirbaşı olsun

UVA-UVB ışınlarına karşı yaz–kış koruma sağlamak, altın kurallardan biri ve çok önemli. Kışın koruma faktörlü bir nemlendirici, yaza doğru ise güneş koruyucu muhakkak kullanılmalı. Cildinize göre losyon ya da krem formunda bir ürünü, bir uzman önerisiyle günlük bakım rutininize eklemelisiniz.

Haberin Devamı

Altın kural 4: Göz çevrenizi ihmal etmeyin

Biz kadınlar göz çevremizden yaşlanmaya başlıyoruz. Bu, araştırmalarla ortaya çıkmış bir gerçek. Bu da demek oluyor ki göz çevremize çok iyi bakmalıyız. Göz yapınıza ve ihtiyaçlarına uygun bir göz çevresi bakım ürünüyle ovmadan, nazik hareketlerle bakım yapın.

Altın kural 5: Uyku eşittir gençlik

Dinlenmiş ve zinde bir ifade için altın kelime; uyku. Uykusuzluk yorgunluk demek. Dolayısıyla dinç, dinlenmiş bir ifade ve hücresel yenilenme için en geç 23.00’te uyumak şart. Melatonin salgısından yararlanabilmek için ne kadar erken uyursanız o kadar iyi. Ancak bunu yapamıyorsanız en erken yatabildiğiniz saatte yatağa gitmenizi öneririm. Hazır havalar da ısınmışken erken kalkıp, güne egzersiz ve yürüyüşle başlayıp bunu hayatımızın bir parçası haline getirmeye ne dersiniz?
Sağlıklı bir beden için egzersiz ve yürüyüşü ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Altın kural 6: Cildiniz için bir bilenden destek alın

Komşunuza ya da arkadaşınıza iyi gelen ürün sizin için doğru ürün olmayabilir. Kendiniz için en doğru ürünü bulabilmek amacıyla bir uzmandan destek almalısınız. Cildiniz için kulaktan dolma bilgiler ve tavsiyeler her zaman yarar sağlamaz. Cildiniz size özeldir ve kendine özel ürünler, bakımlar ister.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları