Bu aralar kilo aldınız mı?

Kışın bu zamanları en tehlikeli anları desem abartmış olmam. Soğuklar etkisinde hareket azalır, karbonhidrat isteği artar. Uzun kış gecelerinde buna televizyon karşısında atıştırmalar da eklenir. Sonuç fark edilmeden alınan kilolarla birden pantolonların beli sıkmaya, dar kesimli kazaklar, bluzlardan göbek belli olmaya başlar.

Haberin Devamı

Hepimiz arada kaçamaklar yapıyoruz, çünkü arada hepimizin mutluluklara ihtiyacı var. Ancak bunu kaçamakların arası azalıp, “Aman canım bu sefer de yiyeyim, yarın artık dikkat ederim” mantığı ile bu duruma yaklaşırsak ne yazık ki kilo kontrolünün ucu kaçıyor. Ara ara yediklerimizin acısı birden tartıya kış kiloları olarak yansıyor. Siz de biliyorsunuz ki çaresiz değilsiniz. Havalar ısınmadan durumu toparlamak için vaktimiz var.

Tekrar sağlıklı beslenerek, egzersize de kaldığınız yerden başlayarak çok kısa sürede kilolar yer etmeden sizin için sağlıklı kiloya inebilir, formunuza da kavuşabilirsiniz. Bunu haftada birkaç gününüzü ayırarak bedensel sıkılaşmanızı destek olacak, özellikle bölgesel yağlanma sorununuzu da çözecek uygulamalarla desteklediğiniz takdirde süreci de hızlandırmanız mümkün.

Haberin Devamı

Peki nasıl?

Medikal estetik teknolojileri farklı enerji kaynaklarını kullanarak sıkılaşmada ve bölgesel yağlanmaların çözümünde etkin iyileştirme yöntemleri sunuyor. Üstelik bu teknolojik cihazlar bu işlemleri yaparken çok konforlu bir şekilde ağrısız, acısız bunu yapıyor.

Radyofrekansla incelme genel olarak ameliyatsız vücut estetiği olarak nitelendirdiğimiz bu uygulamalar ağrısız, acısızdır ve anestezi gerektirmez.

Son dönemin en trend uygulamalarımızdan biri medikal estetik teknolojilerinin geldiği son nokta olarak nitelendirebileceğimiz radyofrekans enerji kaynağını kullanarak ameliyatsız incelme sağladığımız bu uygulama birçok uygulamaya göre daha acısız ve ağrısızdır. Karın, bacak, sırt ve kol bölgelerine rahatça uygulanan bu sistemde vakumlu radyofrekansla yağ hücreleri sıvılaştırılarak lenf sistemiyle vücudumuzdan uzaklaştırılıyor.

Haftada 2 kez olmak üzere 8-12 seans arasında uygulanarak istenen bölgede incelme, cilt sıkılaştırma ve toparlanma sağlayabiliyoruz. Bu uygulamaya devam edildiği sürece günde 2 litrenin üzerinde su içmeli ve muhakkak yediklerimize dikkat etmeliyiz.

Ameliyatsız uygulamalar

Bir başka ameliyatsız vücut şekillendirme cihazı da yine radyofrekans ile çalışan yağ hücrelerini kontrollü olarak ısıtarak yağ hücrelerinin küçülterek dolaşım sistemi aracılığı ile vücuttan uzaklaştırılmasını sağlayan bir uygulamadır. Vücuttan uzaklaştırılan yağ hücrelerin ile birlikte hücrelerde oluşan kontrollü tahribatla kolajen üretimi tetiklenir, cilt elastikiyeti artar, vücutla gözle görülür toparlanma olur.

Haberin Devamı

Bu sistemde yer alan vakum başlığı da cilt altında bağ dokuda oluşan ve portakal kabuğu görünümü sebep olan biz doktorların bağ doku rahatsızlığı olarak nitelendirdiğimiz selülitlerin giderilmesine destek olur. Bu uygulamada ağrısız ve acısızdır. Danışanın ihtiyacına göre haftada 2 kez 10-12 seans olarak uygulanır. Karın, mide sıkılaştırma, iç kol, iç bacak, bel çevresi ve basenlere rahatça uygulanır.

Bazen sıkılaşmak, bölgesel yağlanmalardan kurtulmak için bu uygulamalara gereğinden fazla anlam yüklenebiliyor. Evet, bu uygulamalarla sıkılaşmak, daha fit, daha ince bir bedene sahip olabiliriz, ama bunun sürdürülebilirliği ve daha hızlı olması için eğer gerekirse bir beslenme uzmanından destek alınmalı, bir protokol dahilinde size özel hazırlanmış bir planla hareket edilmeli.  Böylece süreç de hızlandırılmış olur.

Haberin Devamı

Bu arada özellikle söylemek istediğim bir konu da sık kilo alıp vermek bedende sarkmalara, çatlaklara sebebiyet vermesinin yanı sıra metabolizma için de pek faydalı değildir. Bunun için eğer ihtiyacınız varsa bir uzmana görünmenizi öneririm ve bir önemli bir konu da ameliyatsız cihazlı uygulamalar için sosyal medyada gördüğünüz öncesi ve sonrası görüntüleri bazen çok gerçekçi olmayabiliyor. Bu uygulamalar için bir uzmanın olduğu klinikleri tercih edin.

 

Yazarın Tüm Yazıları