Pandemiyle birlikte turizm de değişecek

ENGİN Ceylan turizm sektörünün deneyimli isimlerinden...

Haberin Devamı


Son yıllarda golf turizmiyle ilgili önemli çalışmalar yapıyor.
Turizmimizin çeşitlendirilmesi adına sporun, sanatın lokomotif olduğunu iyi bilenlerdenim.
Örneğin Antalya golf sayesinde önemli bir turist grubunu kente çekiyor.
Tesislerin büyük bir kısmını ben de gezdim, bazılarında golf de oynadım.
Sadece Antalya’da değil, Türkiye’nin farklı yerlerinde de golf tesislerinin olması gerektiğine inanıyorum.
Engin Ceylan da alternatif rotalar hazırlıyor.
Elbette bu adreslerden biri Ege, özellikle de İzmir olmalı.
Ceylan; pandemiyle birlikte bu spora ilginin artacağını ve İzmir’de golf spor okulu ve şampiyona sahalarının yapılmasıyla ilgili yoğun çalıştıklarını söylüyor.
Engin Ceylan şunları söylüyor; “Golf sporu ve turizmi şehrimiz için kaçınılmaz bir fırsattır. Şu an Cesa Turizm olarak golf iş ortağımız Millennium Golf ile Antalya’da golf operasyonları yapmaktayız. Dünya üzerindeki turizm algısının eskisi gibi olmaması ve global turizmin kazandığı dinamizmden yola çıkarak, İzmir’in neden bu pastadan daha fazla pay almadığını sorgulayıp golf turizmini başlatmak ve buna uygun tesislerin İzmir ve başta Çeşme yarımadası olmak üzere birçok turistik bölgemize kazandırılması gerektiğini düşünüyoruz.
Öncelikle saha yatırımlarına, konaklama tesislerinin yapılmasına yoğunlaşıyoruz. Zira golf misafiri geldiği zaman bir hafta konaklama ve en az iki farklı sahada oynamayı tercih ediyor. İzmir’in konum olarak Yunan adalarına yakınlığı, zengin kültürel, gastronomik bir coğrafya da olması, direkt uçak seferlerinin artmaya başlaması ile bölgemizde yapılabilecek golf turizmi yatırımları için bulunmaz bir fırsattır.”
Kesinlikle katılıyorum.
Ve destekliyorum.

Haberin Devamı

Pandemiyle birlikte turizm de değişecek


Yeni Çeşme planlarında
golfe de yer vermeliyiz

DÜNYADA 400 milyon golf izleyicisi var. Ciddi bir rakam... Ve golf turizmine ilgi duyanlar gittikleri ülkelere kazandırıyorlar. Eurosport, Skysport, BBCSport gibi uluslararası kanallar turnuvaları canlı yayınlıyor. 2019’nun verileri Antalya’nın golf turizminden 150 milyon Euro gelir elde ettiğini gösteriyor. Bu rakam pandemi sonrası ikiye, üçe katlanacaktır.
Yani bu katma değerli turizmle ilgili alternatifler de yaratmalıyız.
Yeni Çeşme planlarında golf için özel tesisler ayrılmıştı.
O yüzden şimdiden gelecek günleri planlayabiliriz.
Planlamalıyız da...
Çünkü Türkiye’nin turizmde yeni hikayeler yazması gerektiğine inanıyorum.
Golf gibi giderek yükselen alanlara yatırım yapmalıyız.

Haberin Devamı


6 Omicron’un 5’i İzmir’deyse
dikkat edin derim

KOVİD 19’un Çin’de görülen bir vakadan dünyaya yayıldığını unutmayalım. O yüzden “Omicron”u hiç hafife almayın. Üstelik görülen 6 vakanın 5’i İzmir’de...
Ve yine üstelik İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte Omicron varyantına yakalanan ve tedavilerine evlerinde devam edilen 5 kişinin yurt dışı bağlantısının olmadığını açıkladı. Yazla birlikte yurtdışı uçuşlar açıldığına ve halen devam ettiğine göre bu sayı çok daha fazladır. Aşıları tamamlanmış kişiler semptomları bazen anlamıyorlar bile...
O yüzden havaların soğuduğu bu günlerde biraz daha dikkat edin derim.


Elektrikli araçları
teşvik ediyoruz ama
YETERLİ İSTASYON YOK

Haberin Devamı

ELEKTRİKLİ araçların gelecek günlerde sayıları artacak. Bazı markalar şimdiden benzinli araçları en son ne zaman üreteceklerine dair tarihler vermeye başladı. Türkiye’de de elektrikli araç sayısı artıyor. Ama araç sahipleri kullanım zorluklarını anlatıyorlar. Yeteri kadar istasyon yok çünkü... Peki bu sayı daha da artarsa ne olacak? Şimdiden bunun altyapısını yapmamız gerekmiyor mu?
Örneğin yeni siteler kuruluyor. Dev otoparklar yapılıyor. Bunların hiçbirinde elektrikli araçlarla ilgili istasyonlara rastlamadım. Bu kadar araç nasıl dolum yapacak, merak ediyorum.


Bilim Kurulu’ndan beklentim var

SON günlerde yurtdışına gidip gelen arkadaşlarım gittikleri her yerde aşı kartlarını göstermişler. Göstermeyenler ne restoranlara, ne toplantılara, ne de kapalı alanlara alınmış. Bunu ben de destekliyorum. Aşısızlar eğer kararlarında ısrarcıysa o zaman kapalı alanlara girmesinler. Bilim Kurulu en azından bu kararı en kısa sürede almalı.

Yazarın Tüm Yazıları