Parklara 24 saat polis denetimi

Son yıllarda özellikle büyükşehirlerde yaygınlaşan uyuşturucu kullanımı Başkent’i yönetenlerin ana gündem maddelerinden.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda uyuşturucu kullanımındaki artışın önüne geçilmesiyle ilgili bir dizi tedbir alınması kararı çıktı. Vali Topaca, Ankara’nın büyük parklarında uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için düğmeye bastı. Harikalar Diyarı, Mogan, Göksupark, Kurtuluş Parkı, 50 Yıl Parkı’nın da aralarında bulunduğu 20’ye yakın park, gezici polis ekipleriyle 24 saat denetlenecek. Büyük rekreasyon alanlarında 5 kişilik polis ekibi sürekli görev yapacak. Araçların Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacağı uygulama önümüzdeki günlerde başlayacak.

Parklara 24 saat  polis denetimiFARK ETTİRMEDEN UYUŞTURUCUYA ALIŞTIRIYORLAR

Haberin Devamı

Uyuşturucuyla etkin mücadele için yakın zamanda Valilik ve Büyükşehir Belediyesi bir kampanya başlatacak.

Bu kampanya sadece polis denetimi ve bilgilendirici programları kapsamıyor. Okul kantinleri ve okul önleri de mercek altına alınacak.
Kampanyanın içeriğiyle ilgili bilgi almak için görüştüğüm Başkan Gökçek ürpertici bir bilgiyi paylaştı:
“İnanır mısınız uyuşturucu kullanımı ilkokul üçüncü sınıfa kadar indi. Kantinlerde belli ürünlerin satışları yasaklandı. Kantinciler isyan ediyor ama durum sanılandan daha ciddi. Kantinlerde ve okul önlerinde satılan kolanın, poğaçanın içine uyuşturucu katanların olduğu tespit edilmiş. Çocuklarımız farkında olmadan uyuşturucuya alıştırılıyor. Kantinlerde bazı ürünlerin yasaklanmasının nedenlerinden en önemlisi bu. Kampanya çerçevesinde ailelere de eğitimler verilecek. Billboardlarla ve afişlerle uyarılarda bulunacağız.”

Parklara 24 saat  polis denetimi

PLATFORM ANKARA'DA MUHALEFET DE OLMALI

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal, sohbetimizde Platform Ankara projesini anlattı. İkincisini yaptıkları Platform Ankara toplantılarında “Ankara Savunma Sanayii Potansiyeli ve Atılması Gereken Adımlar” başlığı altında bir araya geldiklerini söyledi. Toplantının detayları kent gazetelerinde yer buldu. Özetle savunma sanayi ile uzay ve havacılık OSB konusunda atılacak adımların hızlandırılması, geciken fuar alanının tamamlanması gibi konular gündeme geldi.

***

Haberin Devamı

Erdal’a, “Ankara’da bu tip toplantılar yapılır, kararlar alınır ama pek uygulanmaz. Ne farkı var bu platformun” diye sordum, şöyle yanıtladı:
“Alınan ama hayata geçirilmeyen kararlar konusunda da, oturup yenip içilen konuşulan konuların masalarda kaldığı toplantılar konusunda da haklısınız. Biz bu durumu değiştireceğiz. Çünkü hem bürokrasiden katılımcılara hem de siyasilere Ankara’nın sorunlarını bu toplantılarda zimmetleyeceğiz ve sonuç alınana kadar takipçisi olacağız.”

***

Erdal’a “Keşke muhalefet temsilcileri de olsaydı” dediğimde, “Bu hafta içi hem MHP hem CHP il başkanlarından randevu isteyeceğim. Toplantılarımıza muhalefetin Ankara milletvekillerinin de katılımını sağlamak istiyoruz” diyerek toplumun her kesminin temsilcisinin platformda bulunması fikrini destekledi.

Haberin Devamı

Parklara 24 saat  polis denetimi

TAM OLARAK TAŞINAMADI

Kent içindeki oto galerilerin taşınacağı havaalanındaki OTONOMİ’nin resmi açılışı cuma günü.

Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılması bekleniyor.
OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç açılışa davet etmek için aradığında, “Halen 120’ye yakın oto galeri Emek, Aydınlıkevler gibi bölgelerde faaliyet gösteriyor. Tabelalarını indirmiş olsalar da emlakçı adı altında çalışıyorlar. Yakın zamanda Emlakçılar Odası’yla birlikte yapacağımız çalışmayla bu faaliyetlerin önüne geçmek istiyoruz” bilgisini verdi.
“Oto galeriler şehir dışına taşındı” sözü tam da olanı yansıtmıyor, açılışta konuşma yapacaklara duyurulur...

Yazarın Tüm Yazıları