Kent siyaseti ısınıyor

Eylül ayından sonra Ankara’da kent siyaseti hareketlenmeye başlayacak. Partilerin kongre hazırlıkları, ilçe başkanlıkları ve il başkanlığı seçimleri yapılacak.Büyük ölçüde genel merkezlerin belirleyeceği adaylar -normal zamanında yapılırsa- 2019’daki yerel seçimlerin kaderini etkileyecek.

Haberin Devamı


Kentteki siyasi hesapları yaparken önümüzdeki sonbaharda yapılacak ATO seçimlerini de yabana atmamak gerekiyor.
Gürsel Baran, Osman Gökçek çekişmesi yaşanacak mı?
Taraflar arasında adaylıktan çekilen olacak mı?
Yoksa her ikisi de mi adaylıktan vazgeçecek?
ATO’daki seçim öncesi son durumu, önümüzdeki günlerde yazacağım. ‘ATO sorularını’ şimdilik bir kenara bırakıp, partilerin kongre süreçlerine geri dönelim.

***

İlk bilgi MHP’den geldi. MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya kongrede yeniden aday olmayacağını duyurdu. Genel Başkan Devlet Bahçeli’den müsaade aldığını belirtti, “Çizgimi hiç bozmadan bu güne kadar görev yaptım. Bundan sonraki süreçte de yolum, yönüm ve yerim hareketimizin lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin yanı olacaktır” diyerek başka bir hesabı olmadığını ortaya koydu.

***

Haberin Devamı

Ankara İl Başkanlığı gibi bir koltukta, 6 sene kalmak çok kolay değil. İster AK Parti olsun, ister CHP, ister MHP. Verdiğiniz kararlara karışan çok olur. Herkesin kendi ekibi, tuttuğu aktörleri vardır. Artısı pek il başkanına yazmaz ama her türlü olumsuzluğun faturası il başkanına çıkar.
Böylesi bir ortamda, kimsenin girmediği konularda açıklamaları oldu Çetinkaya’nın. İmar meselelerine girdi, kent sorunlarıyla ilgili sık sık rapor açıkladı, Ankaragücü’ne sahip çıktı. En sert eleştirileri yaptığı dönemde bile üslubunu bozmadı, nezaketten uzaklaşmadı.

***

Çetinkaya, kongre sonrası yeni bir görev alır mı, bugünden tahmini zor. Ama kent siyasetinde ‘hoş bir seda’ bıraktığı tartışılmaz...**

***

Tam gaz drift çılgınlığı

Kent trafiğinde garip farlı, dev egzozlu araçlar geziyor.
Bu da yetmiyormuş gibi son dönemde drift çılgınlığı başladı.
Araçları kaydırarak, sağa sola sert manevralar yapıyorlar. Bazen trafiği kesip pervasızca drif yapıyorlar, bazen başka araçların arasında trafik akarken herkesi tehlikeye sokuyorlar.
Vatandaş, polise ihbarda bulunuyor.
Siren sesini duyun driftçiler hızla kaçıyor.
Tamam da o kadar kamera var, bunları tespit etmek çok zor olmamalı.
Ankara Valisi Ercan Topaca kent sorunlarıyla yakından ilgili. Drift meselesi can yakmadan, talimatı vermeli. Bizden uyarması...

***

Haberin Devamı

Ne oldu bizim film platosuna

Ankara'da çekilen ‘Sessiz Terapi’ filminin yönetmeni Tolga Toga’nın geçtiğimiz günlerde Ankara Hürriyet’te yer alan sözlerini hatırlayalım: “Umarım Ankara, sanatın başkenti olduğunun da farkına varır. Burası Çankaya’dan ibaret değil unutulmuş muhteşem güzel yerlere sahip. Nallıhan Kuş Cenneti, Kızılcahamam, Çamlıdere gibi platoya açık yerleri var.”
Filmin oyuncularından, Ercüment Fidan da benzer doğrultuda konuşuyor: “Keşke biri çıksa da bir AVM yerine Ankara’da plato yapsa. En çok gücüme giden, Truva filmini çekip, bize Truva atını hediye etmeleri.”
Sahi bir ara Ankara’ya film platosu kurulmayacak mıydı? Ne oldu ona...

Yazarın Tüm Yazıları