Pişirmesi kolay, yemesi zevkli!

Bu hafta size canım spagetti çektiğinde hızlıca yaptığım iki tariften bahsedeceğim. Dakikalar içinde hazırladığım bu iki lezzetin tadını katlayan ipuçları da vereceğim.

Haberin Devamı

Size “Haydi bana evde sık sık yaptığınız bir yemek söyleyin” desem aklınıza acaba ilk önce hangisi gelir? Benimki net: Tabii ki spagetti! Pişirmesi ve tatlandırması kolay, yemesiyse çok zevkli... Düşünüyorum, bundan daha güzel ne olabilir ki! Neredeyse uygarlık tarihi kadar eski bir lezzet makarna... Bu hafta sizlere canım spagetti çektiğinde hızlıca pişirdiğim en pratik iki halinden bahsedeceğim. İlki, zeytinyağlı ve acı biberli... Bunun için 1 paket spagetti, 125 ml zeytinyağı, 1 diş sarımsak, 2 çay kaşığı kırmızı acı biber kullanıyorum. Dilerseniz pul biber de olur tabii... Tuzlu suda makarnaları pişiriyorum. Zeytinyağını tavada ısıtıp içine 1 diş sarımsağı bütün halde ekliyorum. Sarımsak altın rengi olana kadar yani yaklaşık 30 saniye kadar bekliyorum.

Haberin Devamı

Pişirmesi kolay, yemesi zevkli

O muhteşem aroması yağa geçiyor. Sonra sarımsağı çıkarıp acı biberi ekliyorum. Üzerine de suyunu süzdüğüm makarnaları... Biraz da tuz... Evinizde varsa biraz rendelenmiş peynir ve kıyılmış maydanoz da ilave edebilirsiniz, tavsiyemdir. İşte 8 dakika içinde lezzetiyle başımı döndüren yemeğim hazır!

Pişirmesi kolay, yemesi zevkli

1 PAKET SPAGETTİ İÇİN 1 KİLO DOMATES

Bir diğer basit ama lezzetli mi lezzetli tarifim, İtalyan mutfağının temel taşı aslında... Sosu, muhtemelen dünyanın her yerinde tüketiliyor. Ben bu domates sosunu, diğer soslar için güzel bir zemin olarak düşünüyorum. Zeytin, kapari turşusu ve baharat çeşitleriyle dilediğim gibi zenginleştirebiliyorum çünkü... Bu nefis, domatesli spagettinin tadını katlamak için benim önerim, tatlı ve olgun domatesler kullanmak. Domatesleri acele etmeden pişirmek, yani sosun kıvamını koyulaştırmak da bir diğer püf noktası.... 1 paket spagetti için 1 kilo domates ve 1 soğan kullanıyorum. Domateslerin kabuğunu soymadan iri iri doğrayın, yine irice doğranmış soğan, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve bir tutam tuzla birlikte bir tavaya alın. Bir tahta kaşık yardımıyla domatesleri eze eze yani sularını çıkara çıkara pişirin. Bu işlem için sabırla, 20-30 dakika ayırmanızı öneririm. Karışımı bir robota alın, püre haline getirin. Sonra tekrar tavaya alın, orta ısılı ateşte kıvamı iyice koyulaşana kadar pişirin. Hazır olmaya yakın, üzerine yaklaşık 10 adet fesleğen yaprağı ekleyip güzelce harmanlayın; fesleğinin kokusu ve tadı sosa iyice geçsin. Pişmiş ve suyu süzülmüş makarnayı katın. İster bu aşamada, isterseniz tabağa aldıktan sonra üzerine bir miktar ince ince rendelenmiş parmesan peyniri ekleyin. Afiyet olsun.

Haberin Devamı

Zeytinyağı ısınınca sarımsağı bütün halde içine atıp sarımsak altın rengi olana kadar bekleyin.

Yazarın Tüm Yazıları