Vücut tipine göre kilo vermenin ipuçları

İdeal kilonuza ulaşmak ve hayal ettiğiniz vücuda sahip olabilmek için birçok diyet programı uyguluyorsunuz ama bir türlü olumlu sonuç alamıyorsunuz.

Haberin Devamı

Vücut tipine göre kilo vermenin ipuçları

Bu tip durumlarda genellikle yanlış diyet yaptığınızı düşünürsünüz. Bu kısmen doğru bir fikirdir ancak asıl sorun yaptığınız diyetin ve beslenme tarzının vücut tipinize göre olmamasıdır. Çünkü diyetler, kişiye özel hazırlanır. Bu nedenle kilo vermenin ve ideal kilonuza ulaşmanın yolu, vücut tipinize göre beslenmekten ve uygun bir diyet programı yapmaktan geçer. Peki, vücut tipinizin ne olduğunu biliyor musunuz? Vücut tiplerinin özellikleri nelerdir? Kimler nasıl beslenmelidir? Eğer siz de diyet yapmanıza rağmen kilo veremeyenlerdenseniz ve her seferinde hayal kırıklığına uğruyorsanız, gelin hep birlikte vücut tipinizin ne olduğunu ve nasıl beslenmeniz gerektiğine bir göz atalım.

Haberin Devamı

Vücut tipine göre kilo vermenin ipuçları

KAÇ ÇEŞİT VÜCUT TİPİ VAR

Günümüzde kilo vermek ve ideal kilosuna ulaşmak isteyen birçok kişi, bilinçsizce uyguladığı diyetler sonucunda her gün hayal kırıklığına uğruyor ve üstüne daha fazla kilo alma tehlikesiyle de karşı karşıya kalıyor. Elbette kilo verememenizde yanlış diyet uygulamalarının da payı var. Ancak asıl sorunun vücut tipinize göre beslenmemenizden ve buna uygun diyet yapmamamızdan kaynaklandığını biliyor muydunuz? Çünkü diyetler, kişiye özel hazırlanır. Kişinin vücut tipinin ve yağ oranının hangi bölgelerde yoğunlaştığının bilinmesi ise uygun diyet programının hazırlanmasına olanak sağlar. Peki, kaç çeşit vücut tipi vardır? Hangi vücut tipine sahip olduğunuzu nasıl anlayacaksınız? İşte detaylar...

ELMA VÜCUT TİPİ NASIL ZAYIFLAR?

Elma tipi vücut, özellikle vücudun üst bölgesinin kalın olduğu tiptir. Bu tipin özelliği doğuştan da kilolu olmaları ve sonrasında da kilo verememeleridir. Vücutlarının her tarafı dolgundur. Göğüsler büyük, sırt bölgeleri yağlı ve bel bölgesi de kalın olur. Bacaklar ve basenler kısmen incedir. Bu nedenle elma tipi vücuda sahip olanlarda erken yaşta diz ve bel problemleri başlar. Eğer çocuğunuz 15 yaşına kadar spor yaparken sakatlanıyorsa, belinde sorun oluyorsa, beslenmesine dikkat etmeniz gerekir. Çünkü üst bölgesi ağır geldiği için omurlar ve bel, bu ağırlığı dengeleyemez. Bu nedenle çocuğunuza spor yapması için ısrar etmeyin ve öncelikli olarak vücut tipine göre bir beslenme tarzı benimsemesini sağlayın.

Haberin Devamı

ŞEKER HASTASI OLMA OLASILIKLARI YÜKSEK

Elma tipi vücuda sahip olan bireylerde insülin direnci görülme olasılığı yüksektir ve bu nedenle şeker hastalığı çok görülür. Bunun yanı sıra bu kişilerin yağ oranları yüksek olduğu için erken kıllanma, adet düzensizliği, çocuk sahibi olmakta zorlanma, yüz ve yanak bölgesinde sivilcelenme gibi sağlık sorunları yaşarlar. Bu nedenle beslenmelerine çok dikkat etmeleri gerekir. Bu bireylerin uzak durması gereken yiyeceklerin başında ise hamur işleri, patatesin her türlüsü, mısır ve mısır ürünleri geliyor. Aynı zamanda alkol ve kafeinden de uzak durmaları çok önemli. Bu kişiler ayrıca sebze ve meyve tüketirken de dikkatli olmak zorundalar. Muz, kavun ve üzüm gibi besinler, şeker ve nişasta oranı yüksek olduğu için kan şekeri düzeyinde ani değişimlere neden olur. Bu nedenle protein ağırlıklı beslenmeye geçmeleri gerekiyor. Çiğ salata, çiğ sebze yemeleri de önemli. Akşam yemeğini 18.00’den önce ve mutlaka protein ağırlıklı ızgara yemeleri sağlıklı bir seçim olacaktır. Öğle öğünlerinde de sebze ağırlık beslenmeyi tercih etmeliler. Ancak lahana ve maruldan uzak durun. Bu ikili, insülin metabolizmasını olumsuz etkileyebiliyor. Sabahları yumurta ve avokado yemek, bu vücut tipi beslenmenin vazgeçilmezdir. Tatlı olarak da hurma tüketebilirsiniz. Her türlü beslenme programında olduğu gibi bu kişilerinde bol su tüketmeleri önemlidir.

Haberin Devamı

Vücut tipine göre kilo vermenin ipuçları

ARMUT VÜCUT TİPİ NASIL ZAYIFLAR?

Armut tipi olanlar aslında toksik obez olan kişilerdir. Çünkü vücut, alınan toksinleri yok edebilmek amacıyla bunları yağ olarak depolayıp, basen ve göbek kısmına atar. Siz sağlıklı beslenebilirsiniz ancak yediğiniz sebze ve meyvelerde toksik maddeler ve ağır metaller fazla ise yine obez olabilirsiniz. Toksik obeziteyi engelleyebilmek için bağırsak duvar tedavisi yapılması gerekir. Aksi taktirde bununla baş edebilmeniz pek mümkün değildir. Bu tipte, kadınlarda basenler, erkeklerde de göbek kısmı geniştir. Omuzlar çok dardır ve postür bozukluğu vardır. Basenler ise çok büyüktür. Göbek deliğinin üst kısmı incedir, alt kısmı geniştir. Bu kişilerde diyet, tek başına başarılı olmaz. Bu nedenle kişilerin bağırsak duvar tedavisi ile birlikte bölgesel uygulamalar yaptırması gerekir. Toksik obezite nedeniyle bu kişilerde östrojen hormonu çok artar. Yüz kıllanması fazlalaşır, polikistik over hastalığı gelişir ve adet düzensizliği olur. Bu kişiler, özellikle alkolden ve tahıl ürünlerinden kaçınmalıdır. Bunun yanı sıra ada çayı ve papatya çayı içmemelisiniz. Çünkü bu iki çay, östrojen salınımını artırır. Brokoli, karnabahar ve lahana gibi besinleri tüketmeniz en sağlıklı seçimlerdir. Ancak bunları çiğ olarak yemeye özen gösterin. Kabakta armut tipi beslenmede oldukça önemli ve faydalıdır. Öğlen yemeklerinde tercih edebilirsiniz. Bol su tüketmeyi ve sporu yaşam tarzınız haline getirmeyi de kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

Haberin Devamı

Vücut tipine göre kilo vermenin ipuçları

TERS PİRAMİT VÜCUT TİPİ NASIL BESLENMELİ?

Bu kişilerin omuzları geniştir ve aşağıya doğru incelen tiplerdir. Bunlar genelde gençliklerinde spor yapmışlardır. Bu kişilerde de ana problem, belde gelişir ve bel fıtığı oldukça fazla görülür. Bu nedenle özellikle alt kısım kaslarını çalıştıracak sporlar yapmalı ve protein ağırlığı yüksek bir beslenme tipini tercih etmelilerdir. Bunun yanı sıra tahıllardan uzak durmalı ve yeşil yapraklı sebze ağırlık beslenmeye de özen gösterilmelidir.

Vücut tipine göre kilo vermenin ipuçları

KUM SAATİ VÜCUT NASIL BESLENMELİ?

Kum saati vücut tipi olanlar, aslında en ideal ölçülere sahiptirler. Simetrik, düz bir vücut yapıları vardır. Belleri incedir, bacakları düzgündür. Ancak bu insanlar, tüm vücuttan kilo alırlar. Bu nedenle aldıkları kilonun farkına varmazlar. Aynı beden kıyafetleri giyerler ama tartıda birkaç kilo aldıklarını fark ederler. Bu nedenle beslenme tarzınıza her zaman dikkat etmelisiniz. Daha hızlı ve dengeli bir şekilde kilo vermek için sabah kahvaltısını öğle saatine alın ve diğer öğünü de 18.00’den önce yemeğe özen gösterin. Bu şekilde günde 2 öğün beslenme tarzını seçerseniz, dengeli bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları