Her sezonun ‘khaki’mi

Sonbahar geldi “Ara sezonda ne giyelim” paniği başladı. Ama bu hassas dönemde dolabınızda bir ürün imdadınıza yetişiyor: ‘Khaki’ yani koton pantolonlar. Yazdan sonbahara devrolan modeller hangileri göz atalım.

Haberin Devamı

oton kumaş, yumuşaklığı, pratikliği, giyim kolaylığı ve rahatlığıyla tüm dünya erkeklerinin vazgeçilmezi olmuş bir kumaştır. Özellikle yaz–kış jean’in yani denim kumaşın yerini tutarak serin, rahat bir yaz veyahut sıcak, yumuşak bir kış geçirmemizi sağlar. Bu özel yıkanmış, dokulu koton pantolonların diğer bir ismi de ‘khaki’dir. Jean kadar rahat, kullanışlı ve dayanıklı ama kumaş pantolon kadar klasik olmayan bir kıyafettir. Khaki pantolonlar, resmi giyinme tarzının bir alternatifi olarak, yavaş yavaş takım elbisenin de yerini almaya başladı ve smart-casual dediğimiz stilin demirbaşlarından biri oldu.  Herkes için bir model var. Biraz araştırmayla kendiniz için en doğrusunu bulabilirsiniz. Nerelerde mi? MAVİ, Gap, W Collection, Koton, Benetton, Tommy Hilfiger, Fred Perry, U.S Polo, H&M, Kiğılı, Damat-Tween koleksiyonlarında bu pantolonlara fazlasıyla yer verdi. Peki yazlık modellerini sonbaharda nasıl kullanacağız, hemen bakalım.

 

Haberin Devamı

Bunlara dikkat edin:

 

- Ayrı renklerde pantolon ve spor ceketler birlikte kombinleniyor. Bu takımlama, o kadar çok benimsendi ki, tüm erkek koleksiyonlarının defilelerinde bu görüntü uygulandı. Pantolonlar düz ve slim kesimde kısa paça, ceketlerse olabildiğince ince, spor, astarsız ve yıkanmış olmalı.

 

- Yırtık, eskitilmiş, buruşuk olanları daha revaçta. ’Used’ yani ağartılmış, yıkanmış, eskitilmiş, taşlanmış, ikinci el görüntü, bu sezon tişört triko dahil her üründe kullanıldı. ’Vintage’ modasının bir uzantısı da diyebiliriz.

 

- Khaki pantolonun her rengi kabul görüyor.Örneğin yeşilin her tonu, pastel renkler, bordo, haki ve ve hardal gibi renkler bu sene çok moda. Bu renkleri, beyaz polo yaka, pike tişörtlerinizle giyin.

 

- Aksesuvarı atlamayın. Kemer, zımbalı kemer, kovboy kemerleri ya da örgü kemer, bel zinciri ve pantolon askısı bu sezon kullanabileceğiniz pantolon aksesuvarlarıdır.

 

Haberin Devamı

- Bu yeni sezonda ise yeşilin her tonu ve bordoyu görebilirsiniz.

 

+

Saks ve kırmızı dışında renkli pantolonlara sonbahar ayında yer verebilirsiniz. 

-

Tek renk trendini takım elbise ceketiyle uygulamayın.  Triko ceketlerinizi deneyin.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları