Sevgiye... “Öğretmen”

Bazen çocukların tablet başında işledikleri derslere kulak misafiri oluyorum. Bir kenara oturup gözlerimi yumuyor, öğrenci olduğum yıllara gidiyorum.

Haberin Devamı

“Ne özlemişim Allah’ım” diyorum kendime, bu ses, bu nefes... Öğretmenin, öğretiyor olmanın verdiği heyecanı sesine yansıtarak çocuklara konuşmasının, tarifsiz ama sevgiyle yoğrulu duygusunu derin derin içime çekiyorum. Ses tonunu, kullandığı kelimelerin samimiyeti içimi dağlıyor. Ne çok olmuş böylesine içten ses duymayalı, ne çok olmuş gerçek sevginin yerini alan sahte duygularla yaşayalı. Ne çok olmuş böylesine yüreğe işleyen bir sevgiyle karşılaşmayalı... Yetişkin olsak da, çocukların öğretmenlerinden gördüğü sevginin aynısına, inanın ihtiyacımız var. Duygularımızı tazelemek, yaşadığımızdan emin olmak, sevildiğimizi, değerli olduğumuzu hissetmek ve belki de insanlığımızı yeniden anımsamak için... Geçmişteki ğretmenlerimizi hatırlamak, hatta ve hatta çocuklarımızla birlikte tüm öğretmenlerin yeniden öğrencileri olmak, çok rahatlatır... 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü minnetle kutluyorum.

Sevgiye... “Öğretmen”

DÜRÜM ARNAVUT CİĞERİ

Zarı alınan ciğerin, una bulanarak kazandığı kıvam, küp patateslerin, kırmızı soğan ve maydanozla oluşturduğu ahengi, sumak ile pul biber tamamlarken, gözlerinizi yumup lezzete motive olma ihtiyacı hissediyorsunuz. Ciğeri hayatımıza sokan Arnavutların, aslında ucuz olduğu için tercih ettikleri söylense de; lezzetini ve iştah açıcı pişirme yönteminin damağa verdiği hazzın farkına vardığınızda, tamamen damak keyfi olduğunu da anlıyorsunuz. Arnavut ciğerini bilmeyen ya da sevmeyen çok azdır. Kimi meze gibi kullanır, kimi doyumluk pişirir, kimi ekmek arasına koyar ama her şekilde mest olunur. Aylardır severek yakından takip ettiğim geleneksel dürüm restoranı ‘Müdür Dürüm’ kültürümüzü yansıtan diğer dürümlerinin yanı sıra lavaşa koyduğu Arnavut ciğeri dürümü de nefis yapıyor. Çayyolu Park Caddesi’ne açtığı yeni şubesinde ilk kez dürdüğü Arnavut ciğerini tattığınızda, aldığınız lezzete duyacağınız saygıdan ötürü, Müdür’ün önünde ayağa kalkıp önünüzü ilikleyecek, “Şimdiye kadar neredeydin Müdüüm” demek isteyeceksiniz.

Sevgiye... “Öğretmen”

SHRINK PAKETLEME

Üretilen ürünün, tek olarak ya da çoklu bir şekilde koruma, güvenlik, paketleme, birlikte tutma gibi amaçlar ile özel olarak üretilmiş olan plastik filmler yardımı ile ısı şekline sarılmasına shrink ambalaj deniyor. Hayatımızı allak bullak eden pandeminin, koronavirüse karşı alınması gereken tedbirlerin başında gelen hijyen ve hijyen koşulları, virüsün bulaşması olasılığını azaltırken, buna dikkat eden restoran sayısı da artıyor. Paket, restorandan yola çıkarken maruz kalacağı koşulların bilinmezliğini ortadan kaldıran shrink edilmiş paketler çok güvenli. İlk kez Müdür Dürüm’de rastladığım shrink yöntemine bayıldım. Hem yiyeceğin ısısını hem de hijyenini garanti altına alıyor.

Sevgiye... “Öğretmen”

SOKAK “COFFA”SI

Haberin Devamı

Sokak kahvecisiydi ‘Coffa’. Dönüştürdüğü minibüsüyle kurduğu keyifli kahve tezgâhı sevimli, aynı zamanda iştah açıcıydı. Coffa’nın kurucu baristası sevgili Bora Tanrıverdi, kahve kokusunu sokaklara yaydığı gibi sevgisini de aşılıyor, iyi kahvenin nasıl olduğuyla ilgili verdiği bilgilerle, biz kahveseverleri kahve içerken eğitiyordu da. Birlik Mahallesi, 435. Sokak’ta açtığı sabit yerinde, sokaklarda öğrenip biriktirdiği kahve bilgilerini kavurmaya başladı. Şimdi kahveyi hem kavuruyor hem de pişiriyor. İçtiğinizde sevdiğiniz kahvenin çekirdeklerini alıp evinize götürüp keyifle pişirebiliyorsunuz. Restoran ve kafelerde sadece pakete izin verilen bugünlerde, evde tüketeceğimiz bolca kahveye ihtiyacımız olacak. Coffa’ya uğrayın önce kahvenin tadına bakın, paket almanız kaçınılmaz olacak.

Sevgiye... “Öğretmen”

COOKIE’S AMA PRENSESTEN

Bora Tanrıverdi, Coffa’yı birlikte işlettikleri sevgili eşi Yelda’ya “Prenses” diye hitap ediyor. Yelda’nın pişirdiği nefis kurabiyeleri tattırırken de, İngilizcede kurabiye anlamına gelen ‘cookie’ kelimesini kullandı “Ama prensesim pişirdi” dediğinde Yelda’ya olan aşkını yeniden ilan eder gibiydi. Prensesin elinden çıkmış kurabiye ve tatlıların tadına bakmak beni de heyecanlandırdı doğrusu. Tereyağlı, beyaz ve bitter Belçika çikolatalarıyla pişirdiği kurabiyeler hakikaten lezizdi. Tatmak için prens ya da prenses olmanıza gerek yok ama pişiren prensesle tanışmak için Coffa’ya uğramaya değer. Çok eğlenceliler, paket almak için mutlaka gidin.

Yazarın Tüm Yazıları