Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Mucizevi” Konaklama ve Yaşam Merkezi

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

1964 yılında kurulmuş olan, Türk Kanser Derneği, Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarının başında geliyor. T.C. Bakanlar Kurulu’nun 1964/6-3728 sayılı kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernekler statüsünü kazanmış ve 74/8750 sayılı kararı ile de Türk adının kullanım hakkına sahip olmuş bulunuyor. Dernek, topluma koruyucu sağlık hizmetlerini ulaştırmak ve toplumda erken tanı bilincini oluşturmak için ücretsiz sağlık tarama hizmetlerini kesintisiz olarak halkımıza sunuyor. Aynı zamanda belediyeler ve kurumlarla iş birliği içinde, toplumu kanser hakkında bilgilendirmek amacıyla seminer ve konferanslar düzenliyor.

Türk Kanser Derneği, kurulduğu günden bu yana; “kanser hastalığı ile ilgili tüm konularda dünya çapında bilgi ve gelişim merkezi olmak, ulusal kanser bilincinin oluşturulması ve dünyadaki merkezlerle entegre çalışmalarıyla öncü kuruluş olarak bilinmek ve dünyada referans olarak gösterilen yenilikçi bir dernek olmak” vizyonu ile yürütüyor çalışmalarını.

Haberin Devamı

Kanser hastaları için psikolojik destek çok önemli. Kanserin yaşamı tehdit eden önemli bir hastalık olması hem hastayı hem de yakınlarını psikolojik açıdan etkiliyor. Hasta için gelecek kaygısı, yaşam ideallerinin tehdit altında olması, güç ve kontrolün her şeye yetmeyebileceği gerçeği, sosyal rollerin değişimi, organ ya da saç kaybı yaşama gibi beden değişiklikleri, bağımlı ve muhtaç olma gibi hisler hastada ve hasta yakınlarında endişeye neden oluyor. Hastalığın etkilediği organa göre; biyolojik etkileri, hastalık algısı ve tetkik süreçlerinin yorucu psikolojik etkileri, tedavilerin yan tesirleri nedeniyle de psikolojik sıkıntılar yaşanabildiği bilinen bir gerçek. Mutsuzluk, isteksizlik, hayattan tat almama, uykusuzluk, yorgunluk, iştahsızlığın yanı sıra endişe atakları, öfke nöbetleri ve ölüm korkusu sıklıkla bu sürece eşlik ediyor. Bu dönemde hastaya gerekli psikolojik destek sağlanmazsa, hastalığın beden üzerinde yarattığı etkilerin kontrolü de ister istemez güçleşiyor.

Psikolojik desteğin kanser hastasını yaşama bağladığının, medikal tedavinin olumlu etkilerini büyük ölçüde artırdığının bilincinde olan Türk Kanser Derneği, kanserle mücadele eden hastalarına ve yakınlarına, ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti sağlıyor.

Haberin Devamı

Gerek yetişkin gerekse çocuk kanser hastaları; ikamet ettikleri şehirlerde onkoloji hastanesi bulunmadığı ve/veya büyük şehir hastanelerimize gelmelerinin şart olduğu durumlarda maddi imkansızlıklardan dolayı başlarını sokacak bir ev bulamayabiliyorlar. Kanserle mücadele eden hastalar ve aileleri; yazın park ve bahçelerde yatarak kışın ise akrabalarının evlerine sığınarak, bazen bir göz odada tedavilerine devam etmeye çalışabiliyorlar. Daha da acısı, onkoloji hastanelerinin bulunduğu şehirlerimizde kalacak yeri olmadığı için kanser tedavisine devam edemeyen hastalarımızın var olma ihtimali…

Kanser hastalarının bu büyük sorununa çözüm getirebilmek amacıyla; İstanbul Şişhane’ de bulunan Türk Kanser Derneği Merkez Binası’ nda, Mucizevi – Konaklama ve Yaşam Merkezi hayata geçirilmiş bulunuyor. Mucizevi’ nde, hastalara ve refakatçilerine tedavileri boyunca ücretsiz olarak:

Haberin Devamı
  • Konaklama (kişiye özel odalarda),
  • Sıcak su (7/24),
  • Yemek (3 öğün),
  • Psikolojik destek,
  • Beslenme danışmanlığı,
  • İnternet,
  • Tedavi takibi,
  • Beceri edindirme kursları

gibi pek çok yaşamsal hizmet veriliyor. İhtiyaç sahibi kanser hastalarının bu hizmetlerden faydalanabilmek için 0212 238 30 30 numaralı telefondan derneğe ulaşmaları yeterli.

Türk Kanser Derneği Genel Müdürü Özlem Egeli; “Kanser hastalarımızın hayatlarındaki zorlu dönemlerinde yanlarında olmak ve onlara tüm imkânlarımızla destek sağlamak öncelikli görevimiz. Tedaviye erişim ve barınma herkesin en temel hakkı. Kanser hastalarımızın bu en temel iki hakka erişebilmelerini sağlayabilmek için hayata geçirdiğimiz Mucizevi Konaklama ve Yaşam Merkezi’mizde, hastalarımıza en iyi hizmeti sunabilmek üzere tüm gücümüzle çalışıyoruz. Mucizevi’ nde konaklama hizmetimizin yanı sıra tedavi takibi, psikolojik destek, beslenme danışmanlığı gibi pek çok hizmetle de hastalarımızın yanında oluyoruz. Çeşitli moral etkinlikleri de düzenleyerek hastalarımızın tedavi sürecinde moral bulmalarını ve yaşamlarına en iyi şekilde devam etmelerini desteklemeyi amaçlıyoruz. Hastalarımızın konaklama sorunu yaşamadan, tüm temel ihtiyaçlarına ulaşarak moralleri yüksek bir şekilde tedavilerini olabilmeleri ve sağlıklarına kavuşabilmeleri bizleri motive ediyor. Daha çok hastamızın hayatına dokunabilmek için herkesin desteği çok kıymetli. Destek yazıp 3853’e atılacak bir kısa mesaj ile herkes sadece 30 TL’lik bir bağış yaparak Mucizevi’ ne destek, mucizelere ortak olabilir.” diyor.

Haberin Devamı

Kanser hastaları için bu kadar önemli ve elzem olan Mucizevi’ ndeki tüm hizmetler, bağışlar sayesinde sağlanıyor. Günün sonunda küçücük destekler, mucizeye dönüşüyor.

Haydi gelin, bizler de bu mucizeye ortak olalım…

Engellerimizi hissettirmeyecek, engelsiz bir yaşam dileği ile...

Yazarın Tüm Yazıları