Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç Yelçe
Ayşegül Domaniç YelçeYazarın Tüm Yazıları

“Engelsiz Şarkılar” Türk Sanat Müziği Beste Yarışması

Merhabalar sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Türkiye Engelsiz Yaşam ve Sosyal Hizmet Vakfı (TEYVAK) engellilerin sosyal ve ekonomik hayatlarını kolaylaştırmak için önlerindeki tüm engelleri ortadan kaldırmak, toplumda engelliler ve sorunlarıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla çalışıyor. Vakıf yöneticileri; engelsiz bir yaşam için azim, inanç ve kararlılıkla geleceğe doğru emin adımlarla yol aldıklarını söylüyorlar.

 

TEYVAK, hedefi doğrultusunda, Bizim Dostlar Türk Müziği Derneği işbirliği ile “Engelsiz Şarkılar” adlı bir Türk Sanat Müziği Beste Yarışması düzenlemiş bulunuyor. Türkiye’de bir ilk olan bu ödüllü yarışmanın amacı; engelli bireylerin sevinç ve kederlerine ortak olmak, sanatın ve müziğin duygulu ve sihirli dilini kullanarak yaşama sevinçlerini arttırmak.

 

Haberin Devamı

Engellilerle ilgili toplumsal farkındalığı arttırmayı hedefleyen “Engelsiz Şarkılar” Beste Yarışması’nın bir amacı da Türk Sanat Müziği dalında güfte ve bestecileri özendirmek ve desteklemek.

 

Yarışmaya katılan besteciler ve söz yazarları eserlerini 18 Eylül 2017 tarihine kadar TEYVAK Yarışma Koordinatörlüğü’ne teslim etmiş; Ön Eleme Kurulu finalde yarışacak on eserin yanı sıra övgüye değer bulduğu üç eseri de belirlemiş bulunuyor. Birincilere 3000 TL., ikincilere 2000 TL., üçüncülere ise 1000 TL. para ödülü verilecek. Ödüller, şartname gereği, besteci ve güfteciler arasında yarı yarıya paylaştırılacak.

 

Tüm güfte yazarları ve bestecilere açık olan yarışmaya katılan beste ve güftelerin; engelli bireylerin toplum içinde bizimle birlikte yaşadıklarını vurgulaması, toplumsal duyarlılığı arttırması, geleceğe dönük umutları yeşertmesi, topluma her an engelli olunabileceğini hatırlatması, engelli bireylere yalnız olmadıklarını hissettirmesi bekleniyor.

 

Büyük ilgi gören ve geleneksel olarak her yıl yapılması planlanan yarışmaya bu yıl 54 eser katılmış bulunuyor. Yarışmanın müzik koordinatörlüğünü Bestekâr ve Koro Şefi Naci Tunçel yürütüyor. Yarışmaya katılan 54 eser arasından finalde seslendirilecek on eseri belirleyen Ön Eleme Kurulu Üyeleri ise: Bestekâr Mahmut Oğul, Bestekâr İlgün Soysev, Bestekâr ve Söz Yazarı Mustafa Ünal Yılmazer, Bestekâr ve Söz Yazarı Ertuğrul Ottekin ve Bestekâr ve Koro Şefi Naci Tunçel.

 

Haberin Devamı

Yarışmanın finali Sivil Toplum Kuruluşları ve seçkin bir davetli topluluğu huzurunda 2 Aralık Cumartesi akşamı saat 19.00’da, Ankara’da, SGK Naci Şahin Salonu’nda yapılacak.

 

“Engelsiz Şarkılar” ın, amaçladığı gibi engellilerle ilgili toplumsal farkındalığı arttırmasını, engelli bireylerin geleceğe dönük umutlarını yeşertmesini diliyorum.

 

*******

 

1 Kasım 2017 tarihinde kesilen sabit telefon ve internet bağlantımız, nihayet, 15 Kasım’da yeniden sağlandı. Bütün bir mahalle tam 15 gün telefonsuz ve internetsiz kaldık. Mahallemizde yaşlı nüfusunun çoğunlukta olması açısından çoğu hanede cep telefonu yok. Bu da o hanelerde yaşayan yaşlı bireylerin 15 gün boyunca her türlü haberleşmeden yoksun kalmış olduklarına işaret ediyor.

 

Haberin Devamı

15 gün boyunca sabit telefon ve internet hizmetleri sağlayıcım olan Türk Telekom’u sayısız kez aradım. Hiçbir aramada arızanın nedenini ve ne zaman giderileceğini öğrenemedim.

 

3 Kasım tarihinde yayımlanması gereken yazımı internet bağlantım olmadığı için Gazete’ye gönderemedim. 6 Kasım 2017’de yayımlanan yazımda da ifade etmiş olduğum gibi,

 

4 Kasım’da Türkcell’e giderek 205 TL karşılığında bir “vınn” cihazı aldım. Bu cihaz için Türkcell’e, ayrıca, her ay 3 TL. sabit ücret ödeyeceğim. Kullandığım internet hizmetinin bedeli ise her ay faturama yansıtılacak. Türkcell’in hizmetinden yararlandığım döneme ait fatura henüz elime ulaşmadığından bu hizmet için ne kadar ücret ödeyeceğimi bilmiyorum.

 

Haberin Devamı

Türk Telekom’un kendilerinden hizmet alamadığım döneme (1 Kasım – 15 Kasım) ait faturası da henüz elime geçmiş değil. Bu yüzden Türk Telekom’un hizmet sağlayamadığı ve kullanıcılarını büyük bir mağduriyete uğratmış olduğu 15 günün ücretini müşterilerinden talep edip etmeyeceğini bilmiyorum.

 

Umarım ki, Türkiye’nin en saygın kuruluşları arasında bulunan Türk Telekom kullanıcılarına yaşatmış olduğu mağduriyeti telafi etmek için gerekeni yapacaktır. 

 

Engellerimizi hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam dileği ile…

Yazarın Tüm Yazıları