Yetiş Ayşe

Sevgili dostlar.. Yetiş Ayşe’ye gelen yardım taleplerine koşan kanatsız meleklerim iyi ki varsınız.

Haberin Devamı

Sizlerin sayesinde birçok öğrenciye burs verdik, bebeklere mama, kıyafet ulaştırdık. Gönül ister ki ihtiyacı olan bir insan bile kalmasın ve biz de bu sayfa yerine eğlenceli konular yazalım. Ama maalesef aaral@hurriyet.com.tr adresine her gün yüzlerce yardım talebi geliyor. Annelerin ağlamasına, babaların çaresizliğine, okumaya çalışan öğrencilerimizin zorluklarına inanın yürek dayanmıyor. Gelen e-postaları özetleyerek ancak bazılarını yayınlayabiliyoruz. Yardım eden dostlarım sizleri çok ama çok seviyorum.


Önemli Not: Yardım taleplerinizi hangi konuda olduğunu, kıyafet ise beden, ayakkabı ise numara, mümkünse şehir belirterek aaral@hurriyet.com.tr adresine göndermenizi rica ederim. Sayfanın altına yapılan yardım istekleri ve talepleri yoğunluktan dolayı dikkate alınamamaktadır.

Haberin Devamı


İşsizim, oğlum kas hastası-Serdar
Ben işsiz bir babayım. Oğlum kas hastası. Ne yeşil kart ne de SSK oğlumun ilaçlarını karşılayamıyor. Sıkıntılı günler yaşıyoruz. Bu ayki ilacı için 200 TL eksiğim var. Sizden ricam hayırsever insanlara mesajımı iletmeniz. Çok teşekkür ederim.


Bursa ihtiyacım var-Sibel
Üniversitede Muhasebe Bölümü’nde okuyorum. 3 kardeşiz, kız kardeşim bu yıl üniversite sınavına girdi. Ortaokulda bir erkek kardeşim var. Babam inşaatta çalışıyordu fakat ağustosta inşaatın 4. katından düştü ve omurilik kemiği kırıldı. 7 aydır çalışamıyor. Başka bir yerden gelirimiz olmadığı için, beni ve kardeşlerimi okutmakta maddi anlamda sıkıntılar yaşıyor. Eğer burs bulmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.

Prof.Dr.Muzaffer Kula Anadolu Lisesi-Ödemiş/İzmir

Ben Eren Balkaya. Felsefe Grubu öğretmeniyim. İzmir’de öğretmenlik yapıyorum. Okulum için kitap kampanyası başlatmıştım, Sizin adınızı verdi bir arkadaşım. Yardımlarınızı görmüş daha önce. Okulumuz lise düzeyinde. Lise öğrencilerinin seviyesine göre popüler kitaplar, klasikler, 100 temel eser kütüphanemizi zenginleştirecektir. Okul kütüphanemiz kitap sayısı ve çeşitliliği bakımımdan oldukça fakir. Okuma alışkanlığını arttırabilmek adına kütüphanemizin ihtiyaçlarını gidermemiz gerekiyor. Bu yüzden yardımlarınıza ihtiyacımız var.
Talep ettiğimiz kitaplar dünya ve Türk edebiyatından romanlar, felsefi kitaplar ve gençlerin takip ettiği popüler romanlar. Ergenlik dönemine denk gelen bu yaş grubu için kişisel gelişim kitaplarının da faydası olacaktır. Öğretmenler odamızın bilgisayarları da kullanılamaz durumda aslında, memurun bilgisayarını kullanıyoruz. Her toplantıda konuşuyoruz ama bilgisayar için ödenek yok. Yani mümkün olursa bu konuyu da duyurabilirsiniz. İlgilenirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Okul Açık Adresi: Prof Dr Muzaffer Kula Anadolu Lisesi Meşrutiyet Mahallesi Ordu Caddesi No: 32 Ödemiş /İzmir
Okul Web Adresi: http://profmkl.meb.k12.tr/

Haberin Devamı

Laptopa ihtiyacım var-Fatma
Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisiyim. Benim sıkıntım bir laptopumum olmaması. Okulda adım beleşçiye çıktı. Eskiden düzgün elbiselerim olmadığı için külkedisi diyorlardı, gerçi ben pek aldırış etmiyorum. Okumaya geldim, okuyup bir meslek sahibi olacağımın hayalini kuruyorum. Abla bilgisayarsız hiç bir iş yapamıyorum, ders notlarını arkadaşlarım flash bellekle saniyeler içinde bilgisayarlarına atıyorlar ben saatlerce bazen günlerce yazmak zorunda kalıyorum. Aynı zamanda görseller var onları çizmem, üzerinde çalışmam imkânsız. Kimseden PC’sini isteyemiyorum geçen hafta kampusta bir kaç kız beni rezil etti. Sözde aralarında para biriktirip bana laptop almışlar, yaklaşık 20 kişilik bir grubun önünde çocuklara eğitim için oyuncak olan laptopu masama koydular gülüp gittiler. Babam ben küçükken trafik kazasında rahmetli oldu, annem çalışmıyor bize dedem bakıyor. Sizden ricam bana laptom konusunda yardımcı olmanız. Şimdiden teşekkür ederim.

Çok zor durumdayız-Serpil
Evliyim iki çocuğum var, dört ve sekiz yaşlarında. Yaklaşık bir yıldır ve kanser tedavisi görmekteyim, kirada kalıyoruz. Çok zor durumdayız lütfen bize yardımcı olun.

Haberin Devamı

Evlatlarımın karnı doysun istiyorum-Elif

10 yıldır cilt kanseri pençesinde yaşam mücadelesi veriyorum. Bir yıl önce iki gözümü birden kaybettim. 2 evladım var. 35 yaşındayım ve 300 TL engelli maaşı alıyorum, evimin kirası 250 TL. Tedavim için ayda 500 TL’lik kremler, ilaçlar kullanmak zorundayım. Kiramı aksatmadan ödememe rağmen, ev sahibim kira miktarını az bulduğu için beni evden çıkartmak istiyor. Bunlar benim sorunlarım elbette ve başa çıkmaya da çalıştım. Ancak çocuklarım için çok üzülüyorum. Eve ekmek giremediği günler çok oluyor, mutfağımız bomboş. Gıda namına hiçbir şey yok desem yeridir. Sizden ricam bana, çocuklarım için gıda yapar mısınız? Tüm sıkıntılara inat yaşama gayreti gösteriyoruz ama evlatlarımın karnı doysun istiyorum.

Haberin Devamı

Oturduğumuz ev çöktü-Rumuz: Beyaz Kelebek

Ben 26 yaşında, 2 çocuk annesi bir bayanım. Eşim 34 yaşında ve karaciğer yetmezliğinden tedavi görüyor. Çok şükür iyi olma yolunda. Eşim aslen İstanbullu. Rahatsızlığı dolayısıyla çalışamadı, ev kiramızı ödeyemedik ve Kahramanmaraş’a benim köyüme taşınmak zorunda kaldık. Burada da ahırdan bozma bir eve taşındık. Eşim 2 yıldır tedavi görüyor, karaciğer enzimleri max. 50 olması gerekirden 750’lere kadar çıktı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’nde tedavi gördü. Eşim çalışamadığı için SSK’mız yok, devletimizin mecburi sigorta ödemesine de gücümüz yetmediği için tedavileri hep yarım kaldı. Kan değerleri düşmeye başladı. Geçen haftaki sert yağışlar nedeniyle oturduğumuz ev çöktü (topraktan yapılma bir ev idi). Şuan çocuklarım ve biz evsiz kaldık. Eşim çalışabilir duruma geldi, hafif iş olmak şartıyla ama iş bulamıyor. Çok zor durumdayız. Sizden ne isteyeceğimi dahi bilemiyorum. İstanbul’a geri dönmek istiyor eşim ama malumunuz ev kiraları ateş pahası İstanbul Silivri taraflarında fabrikalarda iş bulmak için gitti. Bir fabrikada iş buldu ama 500 TL’den aşağı kira yokmuş, en az 4 ay çalışmam gerekiyor ev tutmam ve sizi yanıma almam için diyor ama biz de komşularda kalıyoruz. Eşyalarımızın yarısı çöken evde harap oldu. Halimiz budur bize yardımcı olmak isteyen hayırseverlere sesimizi duyurmanızı istiyorum.

Haberin Devamı


Yurt ücreti-Sevda

Ben Eskişehir’de üniversite okumaktayım. Bu sene üniversitede ilk yılım. Parasızlıktan dolayı bazı ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum. Bir yerden burs da almıyorum. Bu yüzden size sesimi duyurmak istedim. Şuan devlet yurdunda kalıyorum. Yurt ücretimi karşılayacak kadar yardıma ve kullanılmış da olsa bir dizüstü bilgisayara ihtiyacım var. Allah sizden razı olsun.

Umarım sesimi duyan olur-Hasret
Durumumuz o kadar kötü ki elimizden bir şey gelmiyor. Annem hasta, 7 kardeşim var, babamız yok. Zor geçiniyoruz. Ev sahibi oğlunu evlendiriyor, bizim evden çıkmamızı istiyor. Bizim imkânımız zaten yok. Yapabileceğiniz her türlü yardıma ihtiyacımız var. Kardeşlerim için kıyafet, ayakkabı, oyuncak ya da erzak yardımı. Hayırsever insanlardan yardım istiyorum, umarım sesimi duyan olur Allah razı olsun.


Hayata tutunabilmek için-Rumuz: Kaçak

Aslında bu durum nasıl açıklanır bilemiyorum. Anlatsam roman olacak bir hayat yaşadım ve hala da yaşıyorum. Küçük yaşta yapmış olduğum bir hatanın esiri oldum. Ailemden gördüğüm tepkiler, şiddet vs. mecburi bir evlilik yapmak zorunda kaldım. Yağmurdan kaçarken doluya tutuldum. Evlilik süresince yaşadıklarım tam bir cehennem azabıydı. Eski eşim çalışmaz, alkoliğin tekiydi. Benden sürekli para talebinde bulunurdu. Ben kadın halimle nereden getirebilirim dediğimde sonuç şiddet oluyordu. 4 aylık hamileydim, çocuğumu düşürdüm. Daha sonra tekrar hamile kaldım. Bunlar 17yaşımda başıma geldi. Ailem bu durumdan rahatsız olup beni çekip almak istediler. Aldılar ama bitmeyen çilem orada da devam etti. Çocuğuma ailem bir süre baktı ama mahalle, çevre, toplum baskısı beni dışladı. Dul olmam herkesin gözüne battı. Buna ağabeylerim ve yengelerim dâhil olmak üzere, tüm akrabalarım bile arkamdan beni kötüleyip dışladılar. Kime nasıl güveneceğimi bilemiyordum. Artık can güvenliğim bile yoktu. Ölümle tehdit edildim. Nihayetinde tehditle kalmayıp erkek kardeşim beni bıçakladı. 10 gün yoğun bakımda kaldım. İç organlarımın hepsi hasar gördü, dalağımı kaybettim. Oğlumun da psikolojisi bozuldu çünkü ben onun hem annesi hem de babasıydım. Biraz kendimi toparladıktan sonra oğlumu alıp terk ettim. Hem oğlumu okutup hem de o lanet hayattan kurtulmak için İstanbul’a yerleştim. Bıçaklandıktan sonra engel gurubuna girdiğim için maalesef kimse iş vermiyor. Ben kimseden balık istemedim, bana balık tutmayı öğretin dedim ama herkes benim dul olmamdan yararlanmak istedi. Şimdi ciddi anlamda zor durumdayım. Kendim için bir şey beklemiyorum sadece çocuklarım için mücadele ediyorum. Onlar benim durumuma düşmesin diye savaşıyorum ama sanırım gücüm kalmadı. Sizin gibi duyarlı kişilerden hayata tutunabilmek için yardım bekliyorum.

Huzurlu ve temiz bir hayat- Rumuz: Külkedisi
24 yaşında bekâr bir anneyim, oğlum var 27 aylık. Ailemle yaşıyorum. Annem engelli. Ağabeyim, erkek kardeşim ve annemin eşi hep birlikte yaşıyoruz. Oğlumun babasından hiç bir gelirim yok çocuğu istemediği için. Bu evde de sürem doldu artık, üvey babamın yaptığı şeylere dayanamıyorum. Kardeşi taciz etti sustular. Akrabalardan ve ahbaplardan birçok kişi tarafından tacize uğradım ve bunu anneme söyledim yine de görüşmeye devam ettiler. Amcasının oğlu kız kardeşimi taciz etti yine sustular, üstüne bir de o adamı tutup evde misafir ettiler. Evde istemediğimi söyledim, annem “kendi evin olunca sokmazsın” dedi beni susturdu. Bize yaptıklarından dolayı anneme eşinden ayrılmasını söyledik, “bize baba lazım değil dedim”; annem de “bana koca lazım” dedi. Artık intiharın eşiğine geldim. Ama bir oğlum var diye onu yapmaya bile hakkım yok biliyorum. Korkuyorum bana bir şey olur da evladım bunların eline kalırsa diye. Bir evlat annesine bakarken midesi bulanır mı? Benim bulanıyor, anneme baktıkça. İsyan etmiyorum ama keşke diyorum ne olurdu vicdan sahibi bir annem olsa. Ne kadar yardım kuruluşu varsa başvurdum hepsine ama hepsi kapısını kapattı yüzüme hala bu evde olduğum için. Ayşe abla yardım et bana lütfen. Oğlumla birlikte yeni bir hayat kura bilmem için. Çok bir şey istemiyorum sizden. Sadece evimi tutup, içine yaşanabilecek kadar eşyayı koyup, işe başlayana kadar olan masraflarım için destek istiyorum. Kimden yardım istesem onlar da hep karşılık istediler. Huzurlu ve temiz bir hayat süre bilmek için elinize ihtiyacım var.


Burs-Rumuz: Hukuk
Ben 22 yaşındayım, Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiyim. İsterdim ki çaresiz kalmak yerine çare olayım. Umarım bir gün ben de birilerine çare olabilirim. Fakat şimdilik maddi gücü olmayan bir ailenin çocuğuyum. Antalya’da okumaya çalışıyorum fakat ailem bana 100 lira zor gönderebiliyor. Büyük bir umutla ve utanarak size yazıyorum. Yüzünü güldürdüklerinizin arasına girebilirsem ne mutlu bana. Tek seferlik yardım da olabilir, en azından kitaplarımı alabilirim. Şimdiden teşekkürler.


Çocuk özlemi-Can
Paylaşırsanız sevinirim gerçekten çok zor durumdayım. 28 yaşındayım, 12 senedir çocuğum olmuyor. Eğer tüp bebek olursa ancak o şekilde olur diyor doktorlar. Çok zor durumdayım, çocuk özlemi çekiyorum. Öyle zor ki, tedavi oldum yarım kaldı. Maddi durumumuz hiç yok, çok zorlandık eşten dosttan borç aldık. Eşim çalışıyor ama hep borç var, zor geçiniyoruz hatta aç kaldığımız günler bile oldu. Çocuğum olmadığı için eşimin ailesi beni dışlıyor. Biraz maddi destek verecek birileri olursa çok sevinirim. İsteyen kişiye hastane raporlarımı da gösterebilirim.


Burs istiyorum-Sevim
Üniversitesinde okumaktayım. Ama babam bana artık eskisi gibi harçlık yollayamıyor ve bir kız olarak çok zorlanıyorum. Bana aylık az bir miktarda olsa harçlık yollayabilecek olan varsa şimdiden çok teşekkür ederim.

Yukarı Yaylacık İlkokulu-Yukarı Yaylacık Köyü Korgan-Ordu
Öğrencilerim okumayı çok sevmelerine rağmen okuyabilecekleri hikâye kitapları yok. Toplamda 46 öğrencimiz mevcuttur. Şimdiden teşekkür ederim.


İHTİYAÇLARIMIZ:

* 1.,2.,3.,4. sınıf düzeyine uygun masal ve hikaye kitapları
* Yardımcı kaynak kitaplar ve testler
*Kırtasiye malzemeleri(Defter, silgi, boya, cetvel kalem vb)
*Beden Eğitimi dersi malzemeleri (Basketbol ve voleybol topu)
*Fiziki ve siyasi harita, dünya küresi
*Geometrik cisimler
*Ana sınıfımız için eğitici oyuncaklar ve boyama kitapları
*Okul Çantaları
Okul Sabit Telefon Numarası: 0452 671 30 10
Okul Açık Adresi: Yukarı Yaylacık İlkokulu Yukarı Yaylacık Köyü Korgan/Ordu
Okul Web Adresi : http://yukariyaylacikilkokulu.meb.k12.tr/


Eğerti Köyü İlkokulu- Eğerti Köyü Aziziye-Erzurum
Erzurum Aziziye Eğerti Köyünde görev yapan müdür yetkili öğretmenim. Okulumuzda toplam 17 öğrenci bulunuyor. 1.,2.,3.,4 . Sınıf bir arada birleştirilmiş sınıfız. Okulumuzda çocuklarımızın yaş ve gelişim düzeylerine göre kitapları yok. Yardımcı kitap ve ödev kitapları gerekiyor. Çocuklarımızın ayaklarında ayakkabı yerine lastik var. Okul çantası yerine yırtık dökük eski çanta var ellerinde. Yardımlarınızı bekliyoruz. İlginiz ve özveriniz için minnettarız.
Not: Gönderimlerinizi PTT Kargo yapmamız özellikle rica olunur. PTT Kargonun en ücra köye kadar servisi bulunmaktadır.


IHTIYACLARIMIZ
*İlkokul düzeyinde ( .1.,2.,3.,4 sınıflar için)hikaye kitapları.
*.1.,2.,3.,4 sınıflar için derse yardımcı kitaplar, ödev kitapları
*Sözlükler ( İngilizce sözlük, Türkçe sözlük, deyimler ve atasözleri sözlüğü )
*Kırtasiye malzemeleri ve okul çantaları
*Kitaplık, (kitaplarımızı koyacak dolap arkasındaki tahta ile ancak ayakta duruyor.)
*Lazer yazıcı
Okul Sabit Telefon Numarası: 0442 644 71 24
Okul Açık Adresi: Eğerti Köyü İlkokulu Eğerti Mahallesi Eğerti Sokak No :21 Eğerti Köyü Aziziye/Erzurum
Okul Web Adresi: Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü: http://erzurum.meb.gov.tr/ (İlçeler/Aziziye)

Yazarın Tüm Yazıları